發表主題 回覆文章
小龍貓
XXX.XXX.141.166

發表發表於: Sat Nov 11, 2006 12:06 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
我2月頭結婚,諗住過幾日就去蘇梅島過,一個熱辣辣的honeymoon!
有冇靚仔靚女去過或者同我一樣planning當中?
可否留d schedule share ?
我同bf會今日去d旅行社拎d資料睇睇...
回頂端
abby88
XXX.XXX.113.200

發表發表於: Mon Nov 13, 2006 7:02 pm

我去過samui旅行,這是很值得一去的地方.超正.你可以住D有獨立swimming pool鴳illa.超級正.我同我老公都想再去多次.鶣蛈n舒服又relax.你可以上泰友營贍,勁多資料.我自由行去都係鶣M料.
回頂端
小龍貓
XXX.XXX.184.77

發表發表於: Mon Nov 13, 2006 8:33 pm

咁你住邊間酒店? 什麼grade的房屋 ? 去邊度玩? 有乜野好食? 邊間massage 超正?
回頂端
abby88
XXX.XXX.113.200

發表發表於: Mon Nov 13, 2006 10:16 pm

我住Slia Evason.超正.package N平d.我住有私人swimming pool鶧.掂!spa我去到都有做,推介有Eranda Herbal spa,Ban Sabai.兩間都好有大自然feel.仲係外.我鶪擖hban sabai時已經是黃昏,係間半外鴭訄筆嘀i紗,之後佢]帶我出去一藻n似涼亭鴭,當時我都矇矇鬆鬆,之後聽到D昆虫叫\,再留意幭巨鮈珖浪聲,原來個涼亭就在海邊,勁驚喜.最攪笑係我原本不是book依間,酒店D人幫我BOOK錯!錯有錯,依兩間都有免費接送.
食方面去沙灘餐廳食虎蝦就蝦,好好味.!街邊海南▲熄W好味,平...只係幾蚊.係咪唔信呢?!我老公差不多日日去食.
回頂端
小龍貓
XXX.XXX.141.166

發表發表於: Fri Nov 17, 2006 1:33 pm

Slia Evason當然係超正,不過budget有限,呢間遲d手頭鬆d先再去啦!

而家有幾間諗緊:nora/coco/pavilion

nora係chaweng beach,不過勁多hk人囉.
coco係buphut beach,果度又太靜喎.
pavilion係lamai beach,呢度係中間位置,靜中帶旺!
回頂端
Bi(2)
XXX.XXX.133.33

發表發表於: Sun Nov 19, 2006 12:50 am

小龍貓 寫到:
Slia Evason當然係超正,不過budget有限,呢間遲d手頭鬆d先再去啦!

而家有幾間諗緊:nora/coco/pavilion

nora係chaweng beach,不過勁多hk人囉.
coco係buphut beach,果度又太靜喎.
pavilion係lamai beach,呢度係中間位置,靜中帶旺!

我剛剛返嚟,我住ANANTARA,覺得好好,豈碼少香港人(我未遇過),真的超relax,不過就距離機場大約15分鐘,我就覺得唔係好遠嘞,但就無chaweng那邊咁熱鬧,hotel內的一間意大利餐廳超正,好好味,好掛住......,$就貴少少,仲有步行大約幾分鐘有一間restaurant係一個foreigner開,佢d食物又係好好味,我走前那晚都要再去多一次,$都合理,食物好新鮮,好掛住佢的king prawns呀!!你一定要食佢哋d蝦,正!!
回頂端
小龍貓

發表發表於: Sun Nov 19, 2006 1:00 am

Bi(2) 寫到:

我剛剛返嚟,我住ANANTARA,覺得好好,豈碼少香港人(我未遇過),真的超relax,不過就距離機場大約15分鐘,我就覺得唔係好遠嘞,但就無chaweng那邊咁熱鬧,hotel內的一間意大利餐廳超正,好好味,好掛住......,$就貴少少,仲有步行大約幾分鐘有一間restaurant係一個foreigner開,佢d食物又係好好味,我走前那晚都要再去多一次,$都合理,食物好新鮮,好掛住佢的king prawns呀!!你一定要食佢哋d蝦,正!!

我都有睇過呢間resort的website,好似貴少少,但環境ok嗎?d景靚唔靚?同埋佢係咪位於buphut beach?

if yes,我就唔考慮lu,因為我驚太靜呀,我自己唔悶得嘛 Laughing
回頂端
Bi(2)
XXX.XXX.133.33

發表發表於: Sun Nov 19, 2006 12:49 pm

小龍貓

你講的buphut beach係咪即係呢間的hotel出面的beach呢? 以我所知佢哋的沙灘係超長,只要你行吓又可以去到另一酒店喎,另一方面你會唔會join local tour呢,如果會都唔怕悶,況且佢個度係純relax多,同布吉唔同,始終佢仲發展緊,如你怕悶真係要諗清楚d la!!
回頂端
NLCY
XXX.XXX.233.142

發表發表於: Wed Dec 20, 2006 4:33 pm

abby88,
識貨wo, 我都係去evason住, 都係sea view villa, 我覺得真係好正架
每朝一訓醒就對住個無敵大海, 真係好爽架, 日日出完去玩返到room
第一件事就係跳落自己個泳池度, 又有dd陽光照住

你有無去過dining on the rocks呀? 上次咁岩係月圓日子, 我同老公曬住月光
食candle light dinner, 浪漫得要緊~~~一個大露天既roof, 個feeling真係好特別

另外仲可以選擇join個度既local tour, 一樣玩得咁開心
回頂端
小龍貓

發表發表於: Tue Dec 26, 2006 12:17 am

update 一下自己o既進度!

confirm 左 package ! 5D4N 去蘇梅, 住 Kangdaburi ! 跟住去3D2N去曼谷, 住 Reflection ! 坐泰航去曼谷轉機去蘇梅, 回程先o係曼谷stay囉..

暫時係咁咋, 而家都諗緊行程點樣好, 係泰有營網頁已經搵到傻左喇...
回頂端