發表主題 回覆文章
qwcaa
XXX.XXX.48.43

發表發表於: Wed Mar 04, 2009 10:34 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    Kerobe 寫到:
    終於都報左團出發去spain honeymoon啦~
    不過旅行社個面話仲差8個人先可以成團喎...依家好擔心呀!!

我依家報左永安05/03出發的西葡11天團,坐瑞航...團費大約$11,xxx
    目前我plan左會去spain玩11日,之後再stay behind係瑞士玩多4-5日!!!希望可以快d成團之後再番黎同大家分享啦~~~~ Wink

好呀!等你分享, 因我完全無idea.
    回頂端
    芒果布甸
    XXX.XXX.102.4

發表發表於: Wed Apr 15, 2009 5:36 pm

MaryB 寫到:
    個邊治安好唔好,因為我都有興趣去呢到.

Madrid同埋Barcelona呢D大城市都好差,打荷包情況好嚴重,防不勝防…
    回頂端
    芒果布甸

發表發表於: Wed Apr 15, 2009 5:38 pm

Anlay 寫到:
    我一定要跟旅行團因為唔得閒plan, 邊間旅行社好? 可唔可以農曆年後先join團?

東瀛遊可以諗諗,服務唔錯,亦唔算太貴…
    回頂端
    芒果布甸

發表發表於: Wed Apr 15, 2009 5:46 pm

Kerobe 寫到:
    所以我自己就prefer跟永x囉,因為8天團好似都係10,xxx左右.....

東瀛遊復活節8天團都只係$7,999,淡季曾經試過$6,999…
    回頂端
    芒果布甸

發表發表於: Wed Apr 15, 2009 5:49 pm

Anlay 寫到:
    其實早報團有得減幾千蚊都幾抵, 不過驚唔成團, 又驚啲旅行社停業. 不過我有朋友話跟勝景遊或捷旅假期好啲. 雖然貴, 但朋友話參觀的地方好唔同. 唔會成日帶你去買嘢.

如果有心買LV, Gucci, Burberry…,反而你會希望領隊帶你去多幾個outlet。
    回頂端
    芒果布甸

發表發表於: Wed Apr 15, 2009 5:58 pm

Kerobe 寫到:
    多謝你的info呀!! Very Happy
    不過我聽d人講歐洲個度d人如果見你講英文的話會唔多點理你咖喎...
    唔知係咪真gei呢?

係葡萄牙,英文係當地人0既第二或者第三語言;但西班牙唔同,當地有D人真係唔識英文,就算識,可能口音都會幾重…
    回頂端
    NiCo818
    XXX.XXX.144.230

發表發表於: Thu Sep 10, 2009 12:04 am

我都籌備緊 2nd honeymoon 呀… 應該11月去西葡…

無時間 plan,所以會 join 團,「勝景」同「永安」2選1:
    「勝景」坐法航,可以 stay behind Paris;
    「永安」坐英航,London 就無興趣 stay lu~~

尚在考慮中,jm 們,any other suggestions? Rolling Eyes
    回頂端
    芒果布甸
    XXX.XXX.107.50

發表發表於: Thu Sep 10, 2009 12:30 am

NiCo818 寫到:
    我都籌備緊 2nd honeymoon 呀… 應該11月去西葡…

無時間 plan,所以會 join 團,「勝景」同「永安」2選1:
    「勝景」坐法航,可以 stay behind Paris;
    「永安」坐英航,London 就無興趣 stay lu~~

尚在考慮中,jm 們,any other suggestions? Rolling Eyes

我估勝景會好過永安,攪歐洲團點都多過永安,專業D…
    回頂端
    bigday1220
    XXX.XXX.109.25

發表發表於: Tue Sep 29, 2009 9:20 pm

我都 plan 左12月去西班牙 + 法國 honeymoon,而西班牙只會去馬德里同巴塞,我都問有乜要注意呀?有乜必去既地方?有乜好食?

我沒有諗過西班牙會有咁多小偷,所以一定要小心一點........
    回頂端
    tanyim
    XXX.XXX.134.29

發表發表於: Tue Oct 27, 2009 11:12 am

我將會於2010年2月底結婚
    不過怕西班牙冬天日短夜長,無咁多時間玩
    所以打算5月先出發

5月算唔算旺季?會唔會貴好多?
    回頂端