發表主題 回覆文章
A4
XXX.XXX.208.165

發表發表於: Mon Oct 06, 2008 8:37 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    我都打算去西班牙honeymoon, 但請問澳洲航空d機ok嗎? 我指安全嗎?
    回頂端
    Anlay
    XXX.XXX.165.49

發表發表於: Mon Dec 29, 2008 1:50 pm

kitty&daniel 寫到:
    Hi Dec B,

You may try to look at some travel books first and go to the most popular cities, e.g. Barcelona, Madrid, Toledo, Seville...

我想問吓如果09年二月中去, 會否太冬? 我一定要跟旅行團因為唔得閒plan, 邊間旅行社好? 可唔可以農曆年後先join團?
    回頂端
    kitty&daniel
    XXX.XXX.229.47

發表發表於: Mon Dec 29, 2008 5:53 pm

Hi Anlay,

二月中去西班牙一定會凍, 同埋好快天黑, 我剛剛係12月頭由歐洲Vienna 返HK, 大概4:30-5:00pm 已黑晒..

我比較少join 團, 但係你如果過左peak season join, 要留意會否成團..
    回頂端
    Kerobe
    XXX.XXX.49.59

發表發表於: Tue Dec 30, 2008 12:45 am

Anlay 寫到:

我想問吓如果09年二月中去, 會否太冬? 我一定要跟旅行團因為唔得閒plan, 邊間旅行社好? 可唔可以農曆年後先join團?

hihi~
    我都係plan左honeymoon跟團去西班牙玩呀!! Very Happy
    不過我就係3月頭出發囉(因為我2月尾先bd)..今日岩岩去過旅行社睇過下d price list,見到專x8天團都要$15,xxx呀!!不過佢就話早報名可以有2000蚊減番~
    所以我自己就prefer跟永x囉,因為8天團好似都係10,xxx左右,同埋我會再stay behind去瑞士玩多幾日.....
    咁你又plan成點呀?
    回頂端
    Anlay
    XXX.XXX.192.52

發表發表於: Thu Jan 01, 2009 12:50 am

Hi Kerobe

其實早報團有得減幾千蚊都幾抵, 不過驚唔成團, 又驚啲旅行社停業. 不過我有朋友話跟勝景遊或捷旅假期好啲. 雖然貴, 但朋友話參觀的地方好唔同. 唔會成日帶你去買嘢.

Hi Kitty & Daniel

一啲朋友話歐元低, 去歐洲抵. 但一時又話日短夜長同好凍, 少嘢玩. 矛盾!! 未來老公又話去北海道雪祭...點好!!
    回頂端
    MaryB
    XXX.XXX.188.81

發表發表於: Sun Feb 01, 2009 10:16 pm

請問十月時西班牙的天氣係點ar? 個邊治安好唔好,因為我都有興趣去呢到.
    回頂端
    poonpoon
    XXX.XXX.124.162

發表發表於: Mon Feb 09, 2009 8:29 pm

我地都有諗過去西班刀牙honeymoon 呢...
    會係10月中呀...
    不過未搜查資料.... 但一定係自己去唔跟團呀
    :>
    回頂端
    Kerobe
    XXX.XXX.45.202

發表發表於: Thu Feb 12, 2009 11:16 am

終於都報左團出發去spain honeymoon啦~
    不過旅行社個面話仲差8個人先可以成團喎...依家好擔心呀!!

我依家報左永安05/03出發的西葡11天團,坐瑞航...團費大約$11,xxx
    目前我plan左會去spain玩11日,之後再stay behind係瑞士玩多4-5日!!!希望可以快d成團之後再番黎同大家分享啦~~~~ Wink
    回頂端
    YY JOEY
    XXX.XXX.0.5

發表發表於: Sat Feb 28, 2009 7:10 pm

我都plan緊五月尾去西班牙和摩洛哥十二日,開始煩緊,因為我英文麻麻地,男友又唔得閒搵資料,現在初步check緊機票先。
    回頂端
    kitty&daniel
    XXX.XXX.212.185

發表發表於: Sat Feb 28, 2009 9:37 pm

Anlay 寫到:
    Hi Kerobe

其實早報團有得減幾千蚊都幾抵, 不過驚唔成團, 又驚灡瑼幫捧~. 不過我有朋友話跟勝景遊或捷旅假期好. 雖然貴, 但朋友話參觀的地方好唔同. 唔會成日帶你去買.

Hi Kitty & Daniel

一曭B友話歐元低, 去歐洲抵. 但一時又話日短夜長同好凍, 少洈. 矛盾!! 未來老公又話去北海道雪祭...點好!!

你出發左未?
    回頂端