發表主題 回覆文章
keni
XXX.XXX.159.179

發表發表於: Mon Mar 19, 2007 1:01 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    spp 寫到:
    keni 寫到:

我都1516緊去東歐定係西班牙, 我會11月中先去, 但東歐呢個時間4點几天黑好似好晒咁. 依下都研究緊西班牙.

你唔想咁快買書住, 不如去圖書館借下睇下先, 睇啱, 決定好真係去嗰度先買好d, 唔使一陣轉地方又嘥咗. 還掂你自助旅遊, 最好有本update的書旁身會好d Wink

請問如果去西班牙, 有d乜景點呀, 我地打算去2星期 Wink

原本東歐都係我o既honeymoon考慮之列呀
    不過都係concern日短夜長o既問題咯

今日去咗書局打書釘, 唔知有冇睇錯, 好多景點, 11月-3月close, 係即頭唔開嗰種, 係呢几個月1日都唔開.......
    回頂端
    mobi
    XXX.XXX.70.4

發表發表於: Mon Mar 19, 2007 10:45 am

keni 寫到:
    spp 寫到:
    keni 寫到:

我都1516緊去東歐定係西班牙, 我會11月中先去, 但東歐呢個時間4點几天黑好似好晒咁. 依下都研究緊西班牙.

你唔想咁快買書住, 不如去圖書館借下睇下先, 睇啱, 決定好真係去嗰度先買好d, 唔使一陣轉地方又嘥咗. 還掂你自助旅遊, 最好有本update的書旁身會好d Wink

請問如果去西班牙, 有d乜景點呀, 我地打算去2星期 Wink

今日去咗書局打書釘, 唔知有冇睇錯, 好多景點, 11月-3月close, 係即頭唔開嗰種, 係呢几個月1日都唔開.......

咁你係幾時去架, 我係10月頭去架, 好快天黑既問題應該不大, 但係點解d景點會close 既,
    回頂端
    keni
    XXX.XXX.28.102

發表發表於: Mon Mar 19, 2007 1:43 pm

mobi 寫到:
    keni 寫到:
    spp 寫到:
    keni 寫到:

咁你係幾時去架, 我係10月頭去架, 好快天黑既問題應該不大, 但係點解d景點會close 既,

我都唔知點解東歐有d咁安排, 不過我上諗住上網再check下先 Wink
    回頂端
    mobi

發表發表於: Mon Mar 19, 2007 2:50 pm

keni
    好, 咁我地一 齊check 下啦, 我最驚係自己攪有d地方唔太識, 攪到錯晒點算 Shocked
    回頂端
    M.Y.
    XXX.XXX.63.85

發表發表於: Tue Mar 20, 2007 4:34 pm

hi! i will go to spain,london,paris for my honeymoon.
    coz my bf's relatives are living there. we have to visit them!
    my trip is on dec.
    well.. i never been there before, is that cold at that time?
    and.. what airline are you guys going to take? what is the price?
    i checked before.. air france it cost 5600.. is that cheap or? i just started to search around where is good to visit. we will stay there around 4-5 days. is that good enough? how about you?
    回頂端
    night
    XXX.XXX.102.228

發表發表於: Tue Mar 20, 2007 11:03 pm

keni 寫到:

聽講巴塞隆拿同馬德里治安好差ka, 唔知係咪呢.......

好多人話麻麻地, 但好彩冇不快既事發生在我地身上. 基本防盜要做足就 ok. 我地夜返酒店, 條街都會有人, 好企埋過巴黎 (有醉酒佬) .
    回頂端
    mobi

發表發表於: Thu Mar 22, 2007 2:18 pm

night 寫到:
    keni 寫到:

聽講巴塞隆拿同馬德里治安好差ka, 唔知係咪呢.......

好多人話麻麻地, 但好彩冇不快既事發生在我地身上. 基本防盜要做足就 ok. 我地夜返酒店, 條街都會有人, 好企埋過巴黎 (有醉酒佬) .

即係巴黎無咁好, 係咪ar
    回頂端
    night
    XXX.XXX.120.82

發表發表於: Fri Mar 23, 2007 12:21 am

未必話巴黎冇咁好... 只係夜晚巴黎既地鐵站下你會見到有 d 人流連, 反而在 barcelona就唔多見咁既情況. 當然, 可能同天氣有關, 我去巴黎正值夏天, 去西班牙係冬天.

保管好財物的話, 都 ok 既.
    回頂端
    mobi

發表發表於: Fri Mar 23, 2007 4:35 pm

night 寫到:
    未必話巴黎冇咁好... 只係夜晚巴黎既地鐵站下你會見到有 d 人流連, 反而在 barcelona就唔多見咁既情況. 當然, 可能同天氣有關, 我去巴黎正值夏天, 去西班牙係冬天.

保管好財物的話, 都 ok 既.

咁係西班牙幾多日好lei, 我仲係一d 思緒都無, Crying or Very sad
    回頂端
    mobi

發表發表於: Sat Mar 31, 2007 9:14 am

尋晚上網check 係spain hotel d 價錢, 圍返大約1000蚊一晚, 唔知點解10月係貴架wor, 我仲未check 機票幾多錢ar, 萬福 travel agent 係7500 包機票+3晚hotel , 額外住多一晚大約1200-1500
    回頂端