發表主題 回覆文章
Vicky B
XXX.XXX.18.51

發表發表於: Sat Mar 03, 2007 3:36 pm

廣告贊助 [隱藏]
尖沙咀分店最多擺25圍咋? 彩褔個網點解成日都唔得ge?
回頂端
豬玲玲
XXX.XXX.187.243

發表發表於: Tue Mar 06, 2007 8:55 pm

muimuisa 寫到:
多謝豬玲玲既回覆 & share~
我之前o向太子都見過王經理, 都覺得佢好nice好有禮貌, 從佢口中得知有新店會開, 所以就想等埋先~ 其實我諗佢新場都唔會唔靚, 不過我唔係太趕所以想睇埋實景~ 你預擺幾多圍?? 有咩offer呀?? heehee 其實我都係好有興趣呢~~ Very Happy

你就好呢,我因為太晚才選場, 所以很多靚場都full了,唯有博博尖吵咀彩褔啦...其實靚唔靚真係好個人...個個都話新店無理由比舊場差,就係基於呢個心態,我先試下....其實而家都好worried唔知個場係點,都唔知book唔book其他野,怕大吉利是呢...

圍數我預20多圍左右,但應該25圍之內...offer其實好普通,同張優惠紙差唔多, 但因為佢個場未開, 反而最緊要係要佢收少d deposit, 我話要等佢個場開完後就去俾返多d....

你呢?有無去看過太子6/f?我因為係十個鍾意呢個場先訂尖吵咀新店...
回頂端
豬玲玲

發表發表於: Tue Mar 06, 2007 8:56 pm

2222e 寫到:
咁想問多句呀,min charge 110k咁最少幾多位先可以包全場架?
仲有你話可以坐吊椅出場,即係點架??
唔該哂!

我聽彩褔講話總之俾$$要起碼11萬, 所以多少圍係無所謂...
回頂端
豬玲玲

發表發表於: Tue Mar 06, 2007 9:03 pm

kobeca 寫到:
hi 各位姊妹們,
我bd向2008年11月08日.
尖沙咀彩福min charge要11萬, 聽魏小姐只可最多25圍.
我係向始創book, 魏小姐同我book既.
其實我有既package都係同向始創擺酒的姊妹們一樣.
我聽魏小姐新店出場時可以選普通進場or坐吊椅.
不過可能會無水晶燈(佢都係話未cfm), 旁邊係會跟始創一樣有紗加燈炮仔
(但d紗都未cfm係咩色), 佢話到時先會知, lee個場係"西式".
其他真係乜都未知, 各姊妹如大家有d咩新資料, 記得上黎update.

另外, 我想問下唔知其他姊妹向彩福擺酒會唔會有CAKE送(真係食個D)??
因為我好想有, 但魏小姐話無呀喎!! Sad

豬玲玲, 咁黃經理有d咩offer比你呀??你bd幾時呀??

tks, kobeca Laughing

kobeca, 你咁快訂啦....好勁... Razz
係呀, 話無水晶燈係我覺得最worried的事情, 因為彩褔其他場間間都有水晶燈, 而且其實我好鍾意水晶燈呢...

係呀,各位姐妹, 記得大家share下尖沙咀新店的資料及消息呀~~~
我好似無真的cake送(如張優惠紙無, 就無呢).....我打算或者當日買西餅給賓客食算了...

kobeca, 可否pm你的package給我, 不過我的放在我男朋友度, 我明天問佢擰完後pm給你呀~

豬玲玲 在 Sat Jun 02, 2007 11:18 pm 作了第 1 次修改
回頂端
muimuisa
XXX.XXX.14.105

發表發表於: Tue Mar 06, 2007 9:13 pm

豬玲玲~

我都唔係好好呀....我係諗住08年尾, 其實好多地方年尾都full左啦.....好似如果尖咀新店唔o岩又頭痛~ 不過你又真係唔洗太擔心既...只少唔會worse過而家嘛, 都係果d designer, 又或者佢地知道呢個style受歡迎, 新場都唔會太另類呱~ 我想睇定d其實係我本身鍾意有海景既場, 所以心大心細....我都好怕諗兩諗結果乜都冇 Rolling Eyes
我有睇過6/f個場, 係好四正~ 好有酒店feel~ 不過min.charge $130k又好似多左d....好似呢個價錢都仲可以考慮一下其他~ 哎~ 我都係多心嫁啦...好似將會開既百樂門都係min. $130k ...但佢唔就腳~又六月先開...............所以都好期待尖咀個場~ min. $110k 吸引好多 ;p 圍數如果到時睇o岩個場先就lu~
如果你有新消息, 記得通知我呀 Wink thanks~~
回頂端
gillian
XXX.XXX.54.55

發表發表於: Wed Mar 07, 2007 12:09 am

個平面圖可響彩褔找:
http://www.choifook.com/CFRB-TableGuide4.html[/quote]

sorry, 我睇唔到喎
回頂端
gillian
XXX.XXX.54.55

發表發表於: Wed Mar 07, 2007 12:10 am

面圖可響彩褔找:
http://www.choifook.com/CFRB-TableGuide4.html[/quote]

我睇唔到呀???
回頂端
豬玲玲
XXX.XXX.91.196

發表發表於: Thu Mar 08, 2007 11:20 pm

gillian 寫到:
面圖可響彩褔找:
http://www.choifook.com/CFRB-TableGuide4.html

我睇唔到呀???[/quote]

http://www.choifook.com/CFRB-TableGuide4.html

since there is [/quote] at the end. try again the above link la Wink
回頂端
Poposol
XXX.XXX.201.189

發表發表於: Fri Mar 09, 2007 3:15 pm

各位好呀! 我地最近留意到彩福, 覺得始創個場好靚.
然後見到你地話尖沙咀個場原來未開? 請問幾時開張?

我見到你地話有吊椅出場咁特別? 可否給我多點資料.

其實我覺得5千幾一圍對酒樓來講真係好貴, 還有很多不好comment 說始創的服務... 真係心大心細.... Rolling Eyes
回頂端
north
XXX.XXX.60.178

發表發表於: Sat Mar 10, 2007 12:18 am

Poposol 寫到:
各位好呀! 我地最近留意到彩福, 覺得始創個場好靚.
然後見到你地話尖沙咀個場原來未開? 請問幾時開張?

我見到你地話有吊椅出場咁特別? 可否給我多點資料.

其實我覺得5千幾一圍對酒樓來講真係好貴, 還有很多不好comment 說始創的服務... 真係心大心細.... Rolling Eyes

$5280 is ok la, most of the restaurants are also offering this pricing, if you compare with those cheap cheap restaurants, then it is another thing
回頂端