發表主題 回覆文章
喵子
XXX.XXX.133.130

發表發表於: Thu Mar 08, 2007 12:08 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    大家好~

喵在 4 月想和家人去去澳門玩~
    預算 HK$1000 想 book 兩間雙人房~
    唔知大家有沒有好介紹呢??

有什麼地方好玩好吃可以推一下呢?? Thanks!
    回頂端
    Yan Li
    XXX.XXX.165.104

發表發表於: Thu Mar 08, 2007 5:50 pm

喵子 寫到:
    大家好~

喵在 4 月想和家人去去澳門玩~
    預算 HK$1000 想 book 兩間雙人房~
    唔知大家有沒有好介紹呢??

有什麼地方好玩好吃可以推一下呢?? Thanks!

我岩岩同三個朋友去完返黎, 我地係去油麻地旅遊果個度買package架, 住五星皇都酒店 $980(兩個人), 包來回船飛, 時間任揀(26~27/2). 不過皇都點睇都唔似係五星, 不過總算乾乾淨淨啦. 可能我地係新年去所以貴小小, 你可以打去問下呀!! 因為我有個同事話油麻地旅遊book澳門package好似會平過其他旅行社小小, 所以就揀左佢啦.

我地無乜去特別既地方, 又係旅遊塔, 漁人碼頭, 媽閣廟, 大三巴等等. 你可以上網睇下有咩特別野食同地方, 然後自己plan定行程先啦~
    回頂端
    hograce
    XXX.XXX.93.94

發表發表於: Thu Mar 08, 2007 7:05 pm

喵子, 你好。
    我去過4次澳門,其中兩次都係住ritz(濠璟)的,因為就近放煙花地點,而且ritz高居臨下,可以望埋旅遊塔添。不過就會貴少少...要1,000左右先可兩位,連船飛。其實兩次係住一間叫金域的酒店,呢間會平好多,但係而家中旅同油麻地好似已經無join佢了,我係5年前去,6,xx/二人呢~

中旅同油麻地兩間我都join過,我記得價錢唔會差好遠的,你可以上網睇下佢哋個網頁參考下。

但係我睇返你寫出o黎的budget,$1000係4位嗎?如果呢個數只可以夠買船飛,而唔夠錢book酒店喎。 Rolling Eyes
    回頂端
    喵子
    XXX.XXX.133.130

發表發表於: Tue Mar 13, 2007 11:10 am

hograce 寫到:
    喵子, 你好。
    我去過4次澳門,其中兩次都係住ritz(濠璟)的,因為就近放煙花地點,而且ritz高居臨下,可以望埋旅遊塔添。不過就會貴少少...要1,000左右先可兩位,連船飛。其實兩次係住一間叫金域的酒店,呢間會平好多,但係而家中旅同油麻地好似已經無join佢了,我係5年前去,6,xx/二人呢~

中旅同油麻地兩間我都join過,我記得價錢唔會差好遠的,你可以上網睇下佢哋個網頁參考下。

但係我睇返你寫出o黎的budget,$1000係4位嗎?如果呢個數只可以夠買船飛,而唔夠錢book酒店喎。 Rolling Eyes

其實係咁既,喵係公司抽獎中左張$1000 Travel 禮卷,不過係 d 公司 agent 既,唔係大公司。
    而且佢地都無代買船飛,所以喵咪同喵爸打相量,叫佢出船飛,喵出酒店囉!
    個一千蚊淨book酒店,應該ok瓜 @@
    回頂端
    hograce
    XXX.XXX.93.94

發表發表於: Tue Mar 13, 2007 3:19 pm

喵子 寫到:
    hograce 寫到:
    喵子, 你好。

其實係咁既,喵係公司抽獎中左張$1000 Travel 禮卷,不過係 d 公司 agent 既,唔係大公司。
    而且佢地都無代買船飛,所以喵咪同喵爸打相量,叫佢出船飛,喵出酒店囉!
    個一千蚊淨book酒店,應該ok瓜 @@

呢兩年澳門的酒店升咗價呀,約2.5-4成左右,最平都要600左右/間,所以你要有心理準備要補少少差價 Rolling Eyes Wink
    回頂端