發表主題 回覆文章
心急人338
XXX.XXX.214.50

發表發表於: Sun Dec 31, 2006 7:42 pm

廣告贊助 [隱藏]
本人現在想結婚抽居屋..用白表申請...
但還沒註冊...抽居屋最後申請日期係15/1...

請問係咪來不及呢?

如果來不及...我想問註冊結婚...後擺酒..咁註冊果日洗唔洗摘日丫?
回頂端
小芝~~
XXX.XXX.230.250

發表發表於: Mon Jan 01, 2007 2:15 pm

心急人338 寫到:

請問係咪來不及呢?

如果來不及...我想問註冊結婚...後擺酒..咁註冊果日洗唔洗摘日丫?

hi 338

我同你一樣諗住註冊黎抽居屋呀~but 我諗住抽08年個期既,我諗你有D趕啦,居屋聽日(1/2)開始接受報名,咁你LI 個星期要註冊啦,唔係趕唔切!!!

仲有因為我ONLY想同男友註冊黎FR抽居屋,所以唔想俾人(連屋企人)知我係註左冊呀,所以我問下註冊時係2個人去都OK架~
回頂端
小花candy
XXX.XXX.22.54

發表發表於: Mon Jan 01, 2007 10:38 pm

小芝~~ 寫到:
心急人338 寫到:

請問係咪來不及呢?

hi 338

我同你一樣諗住註冊黎抽居屋呀~but 我諗住抽08年個期既,我諗你有D趕啦,居屋聽日(1/2)開始接受報名,咁你LI 個星期要註冊啦,唔係趕唔切!!!

仲有因為我ONLY想同男友註冊黎FR抽居屋,所以唔想俾人(連屋企人)知我係註左冊呀,所以我問下註冊時係2個人去都OK架~

要新人+2個證婚人,證婚人係朋友都無問題架~
回頂端
小芝~~
XXX.XXX.146.226

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 9:49 am

要新人+2個證婚人,證婚人係朋友都無問題架~[/quote]

oic,唔該你呀!!!原來都仲要揾2個人架,咁即係都要俾人知囉 Embarassed
回頂端
Small i
XXX.XXX.132.121

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 12:06 pm

我同你地情況一樣~
不過我都係打算08年個期的居屋!
回頂端
BABY~MO
XXX.XXX.75.222

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 1:27 pm

小芝~~ 寫到:

oic,唔該你呀!!!原來都仲要揾2個人架,咁即係都要俾人知囉 Embarassed[/quote]

朋友都唔想比佢地知?? Shocked 咁唯有比小小錢係街請2人幫你地簽個名囉.....
回頂端
小芝~~

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 1:31 pm

Small i 寫到:
我同你地情況一樣~
不過我都係打算08年個期的居屋!

依!!咁岩既,咁你註左冊未呀,你都係諗住買08果期,咁買邊度呀??
回頂端
小芝~~

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 1:34 pm

oic,唔該你呀!!!原來都仲要揾2個人架,咁即係都要俾人知囉 Embarassed[/quote]

朋友都唔想比佢地知?? Shocked 咁唯有比小小錢係街請2人幫你地簽個名囉.....[/quote]

咁又唔洗既,我諗住揾我阿媽+阿妹,應該守得秘密既~ Laughing
回頂端
sunshine ss
XXX.XXX.28.181

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 2:12 pm

我想問如果2夫婦1齊抽居屋...月入合共係米唔可以超過hk$22,000????

如果係咁....居屋d樓都唔平喎.... Rolling Eyes
回頂端
小花candy
XXX.XXX.154.156

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 2:57 pm

小芝~~ 寫到:

找2個勁fr既,叫佢保密~
回頂端