發表主題 回覆文章
mak
XXX.XXX.117.2

發表發表於: Tue Jan 09, 2007 2:16 pm

廣告贊助 [隱藏]
大家好, 我想問你地對Water Bungalow 有冇一些好介紹?
I find Full Moon, Four Season has this offer, how about the others?

Thanks a lot
mak
回頂端
Cel
XXX.XXX.124.35

發表發表於: Thu Jan 11, 2007 11:10 am

我都想知呀! club med 同普通package有咩分別呀? 邊個好d呢?

Cel
回頂端
迷茫~
XXX.XXX.226.176

發表發表於: Thu Jan 11, 2007 4:37 pm

差不多間間酒店都有水腳屋.... 係睇你鐘意D咩既裝修設計....每間酒店都有自己特色窩...我鐘意你未必嘛 Very Happy
我book 之前都做左好多 research.... Club Med 比較貴...但係拒就包晒所有野甘濟(一日3餐,玩既用具etc), 都幾好,基本上我唔雖要再帶$ 去就得, 但個人覺得裝修無咩得別....仲有個都太多屋/房...如果住滿好鬼多人... 會好嘈唔夠relex... (個人認為咋,有人可能喜歡熱鬧)
跟住就係D Airline 出既 package.... 近排新加波航空同斯里蘭卡航空都出左好多酒店揀.... 2間 airline offer D 酒店都唔同.... 新加波航空offer D 比較出名既resort...斯里蘭卡航空 就係冷門D既.... 有部份resort 之前仲係無做開package promotion.... 但就貴D..... 睇你諗住洗幾多$$.... 最平係(星辰?唔係定,我唔記得) $9xxx 咋, 住 Royal Island... (基本上Sun Island, Royal Island etc. 呢幾個島都主要係香港同大陸人去)
另外我發覺有個好大既問題.... 就係通常都會令你失去一至兩天既時間... 如果你既假期唔夠長最好唔好去.... HK去到 Male 一定會係零晨(入夜後無水上飛機搭).... 如果你揀D resort 遠,要搭水上飛機呢... 你就要係Male 住一晚, 第二日先可以去....以某package既 W Resort 為例 (剛開幕,超靚)... $15xxx 寫5天3夜... 但當agent幫我計時間時:
第一天 00:15到 Male
於Mal的酒店住一晚
第二天 早上乘水上飛機往W
住一晚
第3天 於晚上7時飛機於 Male 離開
於飛機上渡過
(第五天係HK和Maldives既時差問題)
實際,$15xxx 只住一晚
好唔抵,你地揀酒店時要留意

http://www.visitmaldives.com

呢到有晒Maldives既Resort 資料/website...你地睇左D package之後要上下resort 個site, 睇清楚D相同有咩玩..
回頂端
Vicky LO
XXX.XXX.208.130

發表發表於: Fri Jan 12, 2007 3:04 pm

迷茫~:

我想book既resort都full晒la,有間仲話最好半年前就book,可能農曆新年既關係,依家唯有轉太去關島 Rolling Eyes
回頂端
mak
XXX.XXX.117.2

發表發表於: Fri Jan 12, 2007 4:13 pm

Vicky LO 寫到:
迷茫~:

我想book既resort都full晒la,有間仲話最好半年前就book,可能農曆新年既關係,依家唯有轉太去關島 Rolling Eyes

可唔可以提供你想book 的resort name 呢?
回頂端
迷茫~
XXX.XXX.226.176

發表發表於: Fri Jan 12, 2007 4:16 pm

Vicky,

揀第二間嘛...果到甘多間resort 實有一間有 Very Happy
回頂端
bb_yee
XXX.XXX.184.37

發表發表於: Sat Jan 13, 2007 10:29 am

I will go fullmoon beach ressort in March
回頂端
Vicky LO
XXX.XXX.211.252

發表發表於: Sat Jan 13, 2007 12:24 pm

mak and 迷茫~:

我問過white sands,Laguna,sun island既water bungalow都full晒 Sad
回頂端
mak
XXX.XXX.125.33

發表發表於: Sun Jan 14, 2007 1:51 am

我問過white sands,Laguna,sun island既water bungalow都full晒 Sad

真係好旺喎
回頂端
Vicky LO
XXX.XXX.212.88

發表發表於: Sun Jan 14, 2007 11:59 am

mak 寫到:

真係好旺喎

真係好誇張,我唸下年起瑪早半年book先得
回頂端