發表主題 回覆文章
bigfatyan
XXX.XXX.224.23

發表發表於: Mon Nov 16, 2009 10:40 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    剛去完 意>瑞>英 honeymoon, update緊以下blog, 同大家sharing!

http://hk.myblog.yahoo.com/derek-elaine
    回頂端
    pohero
    XXX.XXX.36.213

發表發表於: Wed Dec 02, 2009 8:10 pm

我都plan緊10年5月瑞士+奧地利....各位比d意見~
    Day 1 香港-->蘇黎世-->維也納
    Day 2 維也納 (早上抵達)
    Day 3 維也納
    Day 4 維也納-->哈修塔特 (Hallstatt)
    Day 5 哈修塔特
    Day 6 哈修塔特-->聖沃夫岡(St. Wolfgang)-->薩爾斯堡(Salzburg)
    Day 7 薩爾斯堡
    Day 8 薩爾斯堡-->聖摩里茲(St. Moritz)(瑞士)
    Day 9 聖摩里茲 (via)冰河列車(Glacier Express)-->布里格(Brig)[轉車]-->茵特拉根(Interlaken)
    Day 10 茵特拉根-->少女峰(Yungfrau)-->威根(Wengen)-->茵特拉根
    Day 11 茵特拉根--> 格林德瓦(Grindelwald)-->佛斯特(First)-->茵特拉根-->琉森(Lucerne)
    Day 12 琉森
    Day 13 琉森-->蘇黎世 (Zurich)
    Day 14 蘇黎世
    Day 15 蘇黎世-->香港
    回頂端
    B&S_777
    XXX.XXX.171.136

發表發表於: Tue Mar 30, 2010 12:59 am

我都係PLAN 緊出年去HONEY MONTH, 都係剛剛開始PLAN 行程。 HONEY 最鐘意去瑞士, 但我都想去多幾個地方, 所以想問下大家, 去瑞士玩5 日連埋上少女峰, 唔知會唔會太少時間呢?
    回頂端
    bigfatyan

發表發表於: Sun Apr 04, 2010 4:45 pm

B&S_777 寫到:
    我都係PLAN 緊出年去HONEY MONTH, 都係剛剛開始PLAN 行程。 HONEY 最鐘意去瑞士, 但我都想去多幾個地方, 所以想問下大家, 去瑞士玩5 日連埋上少女峰, 唔知會唔會太少時間呢?

hi, 你睇下我個blog, 我去左6日, 有問題請於blog留言!
    http://hk.myblog.yahoo.com/derek-elaine
    回頂端
    bigfatyan

發表發表於: Sun Apr 04, 2010 4:46 pm

B&S_777 寫到:

hi, 你睇下我個blog, 我去左6日, 有問題請於blog留言!
    回頂端
    B&S_777
    XXX.XXX.239.4

發表發表於: Sat Apr 10, 2010 2:23 pm

bigfatyan 寫到:
    B&S_777 寫到:

Jungfraujoch 少女峰 好正呀,我哋去時天氣無你咁好。 Laughing
    回頂端
    Edelweiss
    XXX.XXX.81.13

發表發表於: Wed Apr 28, 2010 11:35 pm

B&S_777 寫到:
    bigfatyan 寫到:
    B&S_777 寫到:

Jungfraujoch 少女峰 好正呀,我哋去時天氣無你咁好。 Laughing

睇下你想悠閑咁玩,定係想去更多的地方。我幾年前去瑞士,總共玩左整整兩個禮拜,都覺得唔夠。所以好睇你想玩得深入D定係玩多幾個國家吧。
    回頂端
    meimei張
    XXX.XXX.115.4

發表發表於: Wed Jan 05, 2011 3:00 pm

hc0202 寫到:
    我地將會係10月或者12月去瑞士...

其實遊瑞士一年邊個月份去會最好呢? 我都有少少怕凍, 同埋驚12月冬天除左滑雪好似無咩其他野玩.

我地 plan 去兩星期, 都係諗住 relax 下, 玩下, 睇下風景影下相, 有無好提議呢? 而最想就係可以係湖區住幾日, 有無d service apartment/渡假村可以介紹呢?

如果冬天有咩活動呢? 滑雪? 熱氣球? 有無其他介紹?

其實都睇過d旅遊書, 但可能瑞士太大, 太多地方想去, 有無行程可以介紹下呢?

唔好意思咁多問題, 不過真係好似無從入手, 希望大家比d意見啦!

Thanks!

我想要詳細資料...現家都正在找緊中...thank you!!

gkoko22@hotmail.com
    回頂端
    bigfatyan

發表發表於: Mon Jan 17, 2011 2:10 pm

meimei張 寫到:
    hc0202 寫到:
    我地將會係10月或者12月去瑞士...

其實遊瑞士一年邊個月份去會最好呢? 我都有少少怕凍, 同埋驚12月冬天除左滑雪好似無咩其他野玩.

我地 plan 去兩星期, 都係諗住 relax 下, 玩下, 睇下風景影下相, 有無好提議呢? 而最想就係可以係湖區住幾日, 有無d service apartment/渡假村可以介紹呢?

如果冬天有咩活動呢? 滑雪? 熱氣球? 有無其他介紹?

其實都睇過d旅遊書, 但可能瑞士太大, 太多地方想去, 有無行程可以介紹下呢?

唔好意思咁多問題, 不過真係好似無從入手, 希望大家比d意見啦!

Thanks!

我想要詳細資料...現家都正在找緊中...thank you!!

gkoko22@hotmail.com

hihi, i went to Swiss, Italy and London for honeymoon, u may see my blog for more info:

回頂端
    真正的小甜甜
    XXX.XXX.20.191

發表發表於: Tue Feb 15, 2011 1:02 pm

我想問十月頭去瑞士honeymoon, 個天氣ok嗎?因為我都怕凍的...另外, 十月會日短夜長嗎?幾時入黑?
    我幾年前係六月頭去瑞士, 好正~六點天光, 十點天才黑齊...
    回頂端