發表主題 回覆文章
Vicky LO
XXX.XXX.211.52

發表發表於: Thu Jan 04, 2007 1:25 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    有冇人試過上網book maildive resort,信唔信得過?
    回頂端
    JennyTam
    XXX.XXX.194.203

發表發表於: Thu Jan 04, 2007 6:16 pm

Okay ga, 之前我有個朋友都係係網上book 佢地既resort, 無問題架, 搵間信譽良好既就穏陣d ...
    回頂端
    TAMTAMWONG
    XXX.XXX.202.117

發表發表於: Fri Jan 05, 2007 11:03 am

Vicky LO 寫到:
    有冇人試過上網book maildive resort,信唔信得過?

Vicky,

自己上網book 係同resort直接book嗎? 如果係就冇問題!! 不過有時同一D尊做mailidive package的旅行社book會有special ,好像住幾晚多一晚呀!! honeymoon offer(e.g. candlelit dinner,)呀!! free用水上活動用品呀!! 咁.....

因為如果唔連機票一齊買, 分開買就會貴D, 因為有D平機票一定要有酒店入住的voucher先可以出得到!!

決定邊間resort未?? 水中屋定沙灘屋?? 坐邊間航空公司??? 香港冇直飛喎!!
    回頂端
    迷茫~
    XXX.XXX.247.156

發表發表於: Sat Jan 06, 2007 11:56 am

hi~我都剛剛訂左去馬代~~你去旅行社訂啦~連機票酒店既價會同你網上直接同酒店訂既價差不多.... 都係旅行社平D,最緊要係機票... 因為時差同轉機既關係,等拒地幫你踱好個最短既行程好D, 自己搞會好麻煩....[/list]
    回頂端
    Vicky LO
    XXX.XXX.235.71

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 12:41 pm

TAMTAMWONG 寫到:

Vicky,

自己上網book 係同resort直接book嗎? 如果係就冇問題!! 不過有時同一D尊做mailidive package的旅行社book會有special ,好像住幾晚多一晚呀!! honeymoon offer(e.g. candlelit dinner,)呀!! free用水上活動用品呀!! 咁.....

因為如果唔連機票一齊買, 分開買就會貴D, 因為有D平機票一定要有酒店入住的voucher先可以出得到!!

決定邊間resort未?? 水中屋定沙灘屋?? 坐邊間航空公司??? 香港冇直飛喎!!

我想住水上屋, 搵過d旅行社但得好少resort揀,一係就好貴,我想搵d好似white sands resort有水上屋又中價既resort,我問過搭斯航$3,200.上網見到一d外國的agent有好多resort揀, 但驚信唔過, 唔知點算好. Sad
    回頂端
    Vicky LO

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 12:41 pm

迷茫~ 寫到:
    hi~我都剛剛訂左去馬代~~你去旅行社訂啦~連機票酒店既價會同你網上直接同酒店訂既價差不多.... 都係旅行社平D,最緊要係機票... 因為時差同轉機既關係,等拒地幫你踱好個最短既行程好D, 自己搞會好麻煩....[/list]

你去邊間訂?
    回頂端
    Vicky LO

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 12:44 pm

JennyTam 寫到:
    Okay ga, 之前我有個朋友都係係網上book 佢地既resort, 無問題架, 搵間信譽良好既就穏陣d ...

邊個網?邊間resort?我好心急,驚再遲d book 唔到 Crying or Very sad
    回頂端
    迷茫~
    XXX.XXX.226.176

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 3:29 pm

迷茫~ 寫到:

你去邊間訂?

我知道斯里蘭卡航空,同新加波航空都出左package 去.... 自己經呢間旅行社book:

http://www.package.hk/index.php?country=9&district=10029&chec...

出面星辰,康泰etc 都應該會有呢Dpackage, 不過你唔問拒未必會比你睇... 因為呢D package拒地唔係賺好多, 所以sell既都係拒地自己做開既 Royal Island 呀,Sun Island呀etc....
    有D resort可以upgrade 去水腳屋.... 幾$就要問問, 間間唔同.
    你幾時去?我book Feb 頭既... 我剛上星期先book 都 book到...
    回頂端
    Vicky LO

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 5:30 pm

迷茫~ 寫到:
    迷茫~ 寫到:

你去邊間訂?

我知道斯里蘭卡航空,同新加波航空都出左package 去.... 自己經呢間旅行社book:

http://www.package.hk/index.php?country=9&district=10029&chec...

出面星辰,康泰etc 都應該會有呢Dpackage, 不過你唔問拒未必會比你睇... 因為呢D package拒地唔係賺好多, 所以sell既都係拒地自己做開既 Royal Island 呀,Sun Island呀etc....
    有D resort可以upgrade 去水腳屋.... 幾$就要問問, 間間唔同.
    你幾時去?我book Feb 頭既... 我剛上星期先book 都 book到...

唔怪得la, Rolling Eyes 你搭邊間airline,揀邊間resort,我打算農曆年出發.
    回頂端
    迷茫~
    XXX.XXX.226.176

發表發表於: Tue Jan 09, 2007 10:20 am

我搭斯里蘭卡航空,拒地個package 有D靚D既resort 揀~~我最後揀左Huvafen Fushi... 你好快D去book喇,過年可能會緊D...我剛剛係過年前去 (要返來過年排利是 Crying or Very sad ) 所以少D人去....
    回頂端