發表主題 回覆文章
cmh
XXX.XXX.163.114

發表發表於: Tue Oct 06, 2009 12:43 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    Sun(2) 寫到:
    小恩子:

咁又我都唔係好熟歐洲, 去過一次之嘛, 不過因為係自己plan, 所以去過的地方就一定有印象, 所以先俾到suggestion你啫。

我的routing有個excel留喺度, 如果你有興趣可以俾我email我, send埋honeymoon的album俾你睇吧。

我打算11月中去歐洲Honeymoon ar...可否send你個行程同相比我?
    Thank you!!
    My e-mail: amyha_cmh@yahoo.com.hk
    回頂端
    Myjellycat
    XXX.XXX.194.29

發表發表於: Wed Jan 06, 2010 1:26 pm

Sun(2) or 其他jm(如有),
    可唔可以send Sun(2)既excel比我呀.
    我地都煩緊去邊度honeymoon, 我地11月中結婚呀.
    唔想去日本, 因為拍拖時去過幾次.
    我最想去布拉格/佢想去希臘, 不過2個地方都好似唔適合11月去.
    Sad
    回頂端
    PigYY
    XXX.XXX.116.198

發表發表於: Tue Jan 12, 2010 4:55 am

布拉格都尚可以. 但係希臘真的唔ok ar...
    回頂端
    芒果布甸
    XXX.XXX.106.172

發表發表於: Sun Jan 17, 2010 8:10 pm

PigYY 寫到:
    …但係希臘真的唔ok ar...

點解呢 Question
    回頂端
    Sun(2)
    XXX.XXX.229.224

發表發表於: Fri Jan 22, 2010 4:31 pm

Myjellycat 寫到:
    我最想去布拉格/佢想去希臘, 不過2個地方都好似唔適合11月去.
    Sad

我的EXCEL FILE已經係幾年前的貨仔, 而且去希臘十一月真係唔啱季節。你去布拉格的話, 不妨考慮去東歐, 十一月係好季節。我做咗個EXCEL FILE係去東歐的, 但未出發, 希望五月可以出發, 你有興趣可以PM你個EMAIL俾我。

有兩個星期左右, 去布拉格, 布逹佩斯, 克羅地亞, 應該係幾特別的。
    回頂端
    girlofcontroversy
    XXX.XXX.26.232

發表發表於: Mon May 10, 2010 3:28 pm

Sun(2) 寫到:
    Sad

我的EXCEL FILE已經係幾年前的貨仔, 而且去希臘十一月真係唔啱季節。你去布拉格的話, 不妨考慮去東歐, 十一月係好季節。我做咗個EXCEL FILE係去東歐的, 但未出發, 希望五月可以出發, 你有興趣可以PM你個EMAIL俾我。

有兩個星期左右, 去布拉格, 布逹佩斯, 克羅地亞, 應該係幾特別的。

Hello你好,我plan緊結完婚十一月去歐洲....暫定西班牙....
    如果東歐會唔會好凍?
    回頂端
    Sun(2)
    XXX.XXX.231.224

發表發表於: Mon May 10, 2010 3:54 pm

girlofcontroversy 寫到:
    Sun(2) 寫到:
    Sad

Hello你好,我plan緊結完婚十一月去歐洲....暫定西班牙....
    如果東歐會唔會好凍?

十一月去東歐應該會幾凍下, 但仲未落雪, 著夠衫, 問題不大。啱啱去完捷克同奧地利返嚟, 如果你鍾意音樂, 歌劇, 睇城堡等等, 去東歐係幾好。只係秋冬去唔到一啲只有夏天開放的境點, 例如冰洞, 部份鹽礦等等。

你可以pm個email俾我, 我send我個行程表俾你。或者你預算幾時去, 幾多日, 邊幾個國家, 我幫你睇下。

東歐不建議跟團, 八日去五個國家, 實在太趕。
    回頂端
    girlofcontroversy
    XXX.XXX.92.193

發表發表於: Mon May 10, 2010 4:15 pm

我應該唔跟團, 唔住hotel, 會搵apartment...想去10-14日, 去一個國家only
    識少少法文, 英文ok, 音樂文化藝術嘢多多益善

最緊要唔太凍...
    回頂端
    Sun(2)
    XXX.XXX.229.224

發表發表於: Tue May 11, 2010 12:20 pm

girlofcontroversy 寫到:
    我應該唔跟團, 唔住hotel, 會搵apartment...想去10-14日, 去一個國家only
    識少少法文, 英文ok, 音樂文化藝術嘢多多益善

最緊要唔太凍...

睇埋你另一個post, 10-14日只去一個國家, 怕凍,西班牙比較適合吧! 法文去東歐作用不大, 因為多數用德文, 但只用英文都ok!

如果你鍾意音樂文化藝術嘢, 去東歐10-14日可以只去捷克奧地利兩國。布拉格可以睇歌劇, 聽classical music concert, 芭蕾舞等等; 奧地利主要喺維也納聽音樂會同埋睇博物館, 想睇湖光山色可以去薩爾斯堡, hallstatt等地。

西班牙冇去過, 俾唔到意見。
    回頂端
    PigYY
    XXX.XXX.238.62

發表發表於: Wed May 12, 2010 12:28 pm

芒果布甸 寫到:
    PigYY 寫到:
    …但係希臘真的唔ok ar...

點解呢 Question

10月底既希臘, 天氣應該好差. 風浪大, 船同飛機會成日停航. 仲有d店舖又關門.....
    回頂端