發表主題 回覆文章
Herman C
XXX.XXX.157.9

發表發表於: Fri Aug 03, 2007 1:57 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    其實如果 11 月中至尾去歐洲會唔會已經好凍... 同太早天黑而唔好玩呢???
    回頂端
    smallyan
    XXX.XXX.104.147

發表發表於: Fri Aug 03, 2007 6:02 pm

各位姊妹,我想問下有無人係1月去過法國同意大利?

我睇D旅遊書話,歐洲的冬天唔適宜旅行,
    一來怕天氣唔好,二來又日短夜長﹗

我BD是1月頭,蜜月打算去法國同意大利,
    但係又怕天氣差唔好玩﹗

smallyan
    回頂端
    retseh
    XXX.XXX.217.222

發表發表於: Mon Oct 01, 2007 11:55 pm

Sun(2) 寫到:
    小恩子:

咁又我都唔係好熟歐洲, 去過一次之嘛, 不過因為係自己plan, 所以去過的地方就一定有印象, 所以先俾到suggestion你隉C

我的routing有個excel留鰜, 如果你有興趣可以俾我email我, send埋honeymoon的album俾你睇吧。

sun(2):
    你好厲害呀! 雖然你只係去過歐洲一次, 但睇你回覆既內容, 簡直覺得你係歐洲通. 其實我都plan左10月底至11月頭去歐洲2個星期(機票已經訂, 前後加埋有14日), 所以都想睇下你個routing 表 (請e-mail 至 hester1238@yahoo.com).
    我既歐洲之旅行程比較緊密, 想各位師兄師姐比d意見:
    1) HK -> London (2晚, 其中一日睇英超)
    2) London -> Paris (2晚)
    3) Paris -> Strasbourg (1晚)
    4) Starsbourg -> Interlaken (2晚-3晚)
    5) Interlaken -> Milan (唔過夜-1晚)
    6) Milan -> Torino (1晚)
    7) Torino -> Venice (1晚)
    Cool Venice -> Florence (1晚)
    9) Florence -> Rome (2-3晚)
    10) Rome -> HK

我有幾個問題:
    1) 我睇過唔少留言都話Interlaken好正, 請問你地建議留幾多晚?
    2) 我見好少留言既人有講過都靈, 但我睇過資料, 都靈都真係幾靚, 請問milan去都靈要幾耐時間?
    3) 按我上述既行程, 唔計倫敦, 其實我會去7個歐洲既城市, 請問建議我買6 day pass + 其中一程單獨買 定係買8 day pass? (如果係前者, 會建議邊一程買單程比較化算?)
    回頂端
    蘋果糖
    XXX.XXX.4.2

發表發表於: Tue Jan 22, 2008 5:34 pm

Herman C 寫到:
    其實如果 11 月中至尾去歐洲會唔會已經好凍... 同太早天黑而唔好玩呢???

我都好擔心呢個問題....
    回頂端
    rainbeibei
    XXX.XXX.6.114

發表發表於: Mon May 19, 2008 10:34 pm

HI Sun (2),

Can you send your schedule to me? I am planning ot have honeymoon in Europe in the beginning of November. I have totally no idea in how to plan since we two have never been there before. But we would like to go by ourselves but not joining some tour. Can you send me your trip route as reference. Thand you very much. My email is: sidefish@hotmail.com
    回頂端
    benny2409
    XXX.XXX.139.151

發表發表於: Sat Jun 14, 2008 11:50 am

你好,
    我都正準備同老婆11月頭after BD 後去歐洲
    但我地咩都未做... 你有咩提議...
    我目的地只係London同Paris...唔想太趕... 大約係10日時間...
    我同你一樣都想睇場英超...haha
    我地兩個都未去過Euro...你個plan好勁...有冇d 咩website 可以refer 下...
    唔該晒你~~

retseh 寫到:
    Sun(2) 寫到:
    小恩子:

咁又我都唔係好熟歐洲, 去過一次之嘛, 不過因為係自己plan, 所以去過的地方就一定有印象, 所以先俾到suggestion你隉C

我的routing有個excel留鰜, 如果你有興趣可以俾我email我, send埋honeymoon的album俾你睇吧。

sun(2):
    你好厲害呀! 雖然你只係去過歐洲一次, 但睇你回覆既內容, 簡直覺得你係歐洲通. 其實我都plan左10月底至11月頭去歐洲2個星期(機票已經訂, 前後加埋有14日), 所以都想睇下你個routing 表 (請e-mail 至 hester1238@yahoo.com).
    我既歐洲之旅行程比較緊密, 想各位師兄師姐比d意見:
    1) HK -> London (2晚, 其中一日睇英超)
    2) London -> Paris (2晚)
    3) Paris -> Strasbourg (1晚)
    4) Starsbourg -> Interlaken (2晚-3晚)
    5) Interlaken -> Milan (唔過夜-1晚)
    6) Milan -> Torino (1晚)
    7) Torino -> Venice (1晚)
    Cool Venice -> Florence (1晚)
    9) Florence -> Rome (2-3晚)
    10) Rome -> HK

我有幾個問題:
    1) 我睇過唔少留言都話Interlaken好正, 請問你地建議留幾多晚?
    2) 我見好少留言既人有講過都靈, 但我睇過資料, 都靈都真係幾靚, 請問milan去都靈要幾耐時間?
    3) 按我上述既行程, 唔計倫敦, 其實我會去7個歐洲既城市, 請問建議我買6 day pass + 其中一程單獨買 定係買8 day pass? (如果係前者, 會建議邊一程買單程比較化算?)
    回頂端
    孩子王
    XXX.XXX.253.3

發表發表於: Tue Jun 17, 2008 12:11 pm

Sun(2) 寫到:
    小恩子:

咁又我都唔係好熟歐洲, 去過一次之嘛, 不過因為係自己plan, 所以去過的地方就一定有印象, 所以先俾到suggestion你啫。

我的routing有個excel留喺度, 如果你有興趣可以俾我email我, send埋honeymoon的album俾你睇吧。

PM比我啦~~~THX~~~
    winnipeg_wong@hotmail.com
    回頂端
    *MT*
    XXX.XXX.183.155

發表發表於: Mon Jul 27, 2009 2:17 pm

can you send your excel to me, i am planning to go to euro for honeymoon on oct this year. thanks.
    回頂端
    hel
    XXX.XXX.50.134

發表發表於: Sun Aug 09, 2009 11:54 am

angelyiubb 寫到:
    Sun(2) 寫到:
    小恩子:

咁又我都唔係好熟歐洲, 去過一次之嘛, 不過因為係自己plan, 所以去過的地方就一定有印象, 所以先俾到suggestion你啫。

我的routing有個excel留喺度, 如果你有興趣可以俾我email我, send埋honeymoon的album俾你睇吧。

可否send比我作參考呀??
    edd1013@yahoo.com.hk

請問...可唔可以send埋俾我參考呀?
    wedding9999@gmail.com
    thank you!
    回頂端
    camyckm
    XXX.XXX.92.74

發表發表於: Mon Oct 05, 2009 11:31 pm

我下個月22日出發,可否email比我參考下呢﹗謝謝
    Very Happy camyckm@yahoo.com.hk
    回頂端