發表主題 回覆文章
Sandra0823
XXX.XXX.124.43

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 1:05 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
首先祝各位新年快樂~

我自已big day係7月1日(Sun),依家好似都搞得七七八八,唔知大家有咩提點同分享呢?以下係我自己已確定既資料

地  點:都會海逸景逸軒
請  帖:樂怡印刷燙金
場地佈置:Grand Forest
婚紗攝影:米蘭新娘、法國婚紗攝影
租  衫:洋紫荊
回禮禮物:三朵裝玫瑰花肥皂
律師證婚:Happy Gathering Company(Eva & Ivan)
化  妝:未定
回頂端
Pandavv
XXX.XXX.69.128

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 2:35 am

Sandra0823 寫到:
首先祝各位新年快樂~

我自已big day係7月1日(Sun),依家好似都搞得七七八八,唔知大家有咩提點同分享呢?以下係我自己已確定既資料

地  點:都會海逸景逸軒
請  帖:樂怡印刷燙金
場地佈置:Grand Forest
婚紗攝影:米蘭新娘、法國婚紗攝影
租  衫:洋紫荊
回禮禮物:三朵裝玫瑰花肥皂
律師證婚:Happy Gathering Company(Eva & Ivan)
化  妝:未定

新年快樂! 7月1 日好喎, 有煙花睇呀~
回頂端
Sandra0823
XXX.XXX.180.99

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 12:43 pm

但係我景逸軒睇唔到呢~ Sad Sad

anyway,我都仲係好鍾意景逸軒0個度地方。
回頂端
鈴木
XXX.XXX.116.140

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 7:22 pm

Happy New Year.............. 我big day係7月7日, 只係訂左酒席, 影相暫定係法國, 另外會返大陸影多輯, 其他都未開始..................
回頂端
Sandra0823
XXX.XXX.124.58

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 7:51 pm

恭喜你呀鈴木,你已book了酒席等等咁就可以決定好多事架勒~

我自己本身就係十一月頭決定結婚,然後就不斷咁搵資料,如果你有咩資料需要,可以出聲大家分享下啦~

其實籌備結婚真係好多細節要留意同埋決定,希望你結婚當天可以開開心心、高高興興呢~ Laughing
回頂端
鈴木

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 8:22 pm

恭喜你呀鈴木,你已book了酒席等等咁就可以決定好多事架勒~

我自己本身就係十一月頭決定結婚,然後就不斷咁搵資料,如果你有咩資料需要,可以出聲大家分享下啦~

其實籌備結婚真係好多細節要留意同埋決定,希望你結婚當天可以開開心心、高高興興呢~ Laughing

我都祝你樣樣順利, 而家最頭痛就係搵化妝同攝影, 你有無好介紹啊?? thx
回頂端
Sandra0823

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 10:01 pm

你係指婚紗攝影定係當日攝影呢?我自己好鍾意向日葵,所以我就選參加米蘭新娘去影向日葵既外景,好開心架~不過唔知係咪自己唔習慣既問題,我覺得佢教我地擺既動作好leung好搞笑,所以我好多都無跟佢既指示去做,不過佢地既化粧好有心機同埋都唔錯,不過就真係要講多D自己既要求,咁樣佢地都會遷就返,大家都容易夾D嘛~

而mua呢,我就黎緊今個禮拜六約左個freelance既化粧師試粧,都未知效果呀~

其實你自己有冇budget去預算每樣項目大約駛幾多錢?我自己就做左個budget預算去記錄同埋預定用幾多錢,咁樣唔會令自己太頭痛,因為最初乜都無咩頭緒之下都唔知點搞好,所以就做左個budget先,到其時如果有咩特別要加多減少都知自己用左幾多,同埋容易計D嘛~ Laughing
回頂端
鈴木

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 10:45 pm

你係指婚紗攝影定係當日攝影呢?我自己好鍾意向日葵,所以我就選參加米蘭新娘去影向日葵既外景,好開心架~不過唔知係咪自己唔習慣既問題,我覺得佢教我地擺既動作好leung好搞笑,所以我好多都無跟佢既指示去做,不過佢地既化粧好有心機同埋都唔錯,不過就真係要講多D自己既要求,咁樣佢地都會遷就返,大家都容易夾D嘛~

而mua呢,我就黎緊今個禮拜六約左個freelance既化粧師試粧,都未知效果呀~

其實你自己有冇budget去預算每樣項目大約駛幾多錢?我自己就做左個budget預算去記錄同埋預定用幾多錢,咁樣唔會令自己太頭痛,因為最初乜都無咩頭緒之下都唔知點搞好,所以就做左個budget先,到其時如果有咩特別要加多減少都知自己用左幾多,同埋容易計D嘛~ Laughing

我係指當日攝影啊........我上個星期都join左現代經典, 下個月去影啦, 你係咪已經影左呢??? 可唔可以PM相我參考下同偷下師啊???????thx.......
回頂端
鈴木

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 10:47 pm

另外你係咪都會係法國影啊?? 係咪訂酒席送啊??? 我都有張coupon會去影, 你個package有d咩呢???? 分享下啦............... Very Happy
回頂端
Sandra0823

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 11:13 pm

我都係酒席送的,原本的好像這樣的:

法國 婚紗攝影套餐價值HK$4,188

- 豪華新娘婚紗2套(拍照用)
- 新娘頭飾及髮型轉换2款(拍照用)
- 飾物任選(拍照用)
- 新娘化妝1次(拍照用)
- 新郎化妝1次(拍照用)
- 自選12款拍攝相片 (不包括底片)
- 4"x5"相片12張
- 5"x7" 相片一張
- 8"x10"相片1張
- 10"x12"紫外光纖維相片1張 (不連相框)
- 16"x20"油畫纖維相片1張 (不連相框)

後來我加了$2,680

- 豪華新娘婚紗2套(拍照用,任選)
- 晚裝乙套(拍照用)
- 男仕禮服2套(拍照用,任選)
- 新娘頭飾及髮型轉换2款(拍照用)
- 飾物任選(拍照用)
- 新娘化妝1次(拍照用)
- 新郎化妝1次(拍照用)
- 自選22款拍攝相片 (包括底片)
- 5"x5"相片15張 連相簿
- 8"x12"相片19張 連相簿
- 20"x24"油畫纖維相片1張 (連S相框)
- 20"x30"提名冊乙張
- 黑白映功一輯6-8款

好像差不多這些東西,由於我有另一對朋友一起拍攝婚紗照,所以就多送我們每對兩張4X5相片連底片及8"x10"相片連S架。即現總共有24張相連底片囉~
回頂端