發表主題 回覆文章
mickey_mickey11
XXX.XXX.17.208

發表發表於: Mon Jan 01, 2007 2:28 am

廣告贊助 [隱藏]
各位姐妹,

我已於10月成為人妻了!!!!好開心當時係ESD揾到一間服務超好既公司, 有得免費試洒兼有免費送洒服務, 重越買得多平得多, 最緊要平靚正!!!!

因為我在結婚前格過價, 你知啦....係人都想買dヌ平又好嘅野啦!! 所以同大家分享一下, 因為其實好多新人都係在地舖或者金都商場買的紅酒, 用剩再賣返出來, 所以平極都有限, 同埋你想加酒都冇得加返相同的酒呀!

終於, 比我揾到佢===>stc, 係這間公司買的紅酒又平過出面又好飲過出面, 仲有得係婚宴前一日送貨送到去酒樓, 所以我覺得幾好, 你地可以去試下睇下酒, 同我同一日結婚的新人都係一去試完酒就落了order呀!

同埋我買了佢那隻法國酒, 勁平勁抵飲, 最緊要d賓客冇人乍形話隻洒唔得, 真係安樂哂! 同埋試酒這些o野, 佢講的意見真係幾誠懇呀!唔會講得好誇呀!做消費者都係like 買o野買得開心, 方便。

佢又唔駛我地打電話俾佢提佢地送貨, 我只係用电話落單, 問左勁多問題, 又呢樣ヌ个樣甘, 考慮完之後就落單, 重可以支票比錢, 勁ok, 之後stc重新身送張單黎我office, 最攪笑我啱啱過左lunch time, 唔可以落公司樓下, stc不嫌麻煩抽住好多好多野黎到我公司門口, 嘩我真係勁唔好意思囉, 雖然自己係顧客啫, 費時太麻
煩人, 好好彩stc一d都唔覺得我煩!!!

重有重有, 我買左3箱紅酒, 選擇左full pay, 就会有支氣酒送, 会同埋d紅洒一齊送到酒樓比我, 个日太忙, 个晚無理呢d野, 之後同stc講返見到支氣酒, 佢客氣到話比個支我, 我都唔好意思話要, 佢堅持話会留番支比我, 可以随時揾佢攞, 点好意思呢??

到結婚前, stc 有時會打黎問下我d野攪成点, 到而家結左婚, 佢都會打下黎問侯下, 真係估唔到好似多左个朋友甘!!!

假如你地想知多d 資料, 可以PM我!
回頂端
pollycps
XXX.XXX.203.97

發表發表於: Wed Apr 25, 2007 4:18 pm

可以e-mail籪禤韺盚嚏I!thx
pollycps0223@hotmail.com Wink
回頂端
stc
XXX.XXX.95.254

發表發表於: Fri Apr 27, 2007 1:59 pm

pollycps 寫到:
可以e-mail鱓資料比我嘛!!thx
pollycps0223@hotmail.com Wink

Hi pollycps , 我就是 stc Very Happy , 剛 e-mail 回覆啦
也擺低 ESD 專訪的 topic 條 link 給大家參考吧

婚宴美酒入門必讀
http://wedding.esdlife.com/banquet/chi/wine/articles005.asp
婚宴選酒進階教程
http://wedding.esdlife.com/banquet/chi/wine/articles006.asp
回頂端
Lucky Bridal
XXX.XXX.225.42

發表發表於: Tue May 08, 2007 1:27 am

how much is it?
can send me some detail ma?
回頂端
stc

發表發表於: Wed May 09, 2007 5:17 pm

Lucky Bridal 寫到:
how much is it?
can send me some detail ma?

已pm 了你啦 Very Happy
回頂端
Only LoVe ^^
XXX.XXX.128.151

發表發表於: Wed May 09, 2007 9:07 pm

Hi stc,

I'm interested in getting more info about ordering red wine for wedding banquet as I'm not a wine drinker. I noticed from your article you stated that normally around $70 or so, you can get a pretty decent bottle of red wine. If my budget is $40 to $50/bottle, will the wine be reasonably tasty enough for most of the people? My big day is in October, when would you suggest me to order the wine? Thank you & look forward for your reply.

stc 寫到:

婚宴美酒入門必讀
http://wedding.esdlife.com/banquet/chi/wine/articles005.asp
婚宴選酒進階教程
http://wedding.esdlife.com/banquet/chi/wine/articles006.asp
回頂端
stc

發表發表於: Thu May 10, 2007 7:33 pm

Only LoVe ^^ 寫到:
Hi stc,

I'm interested in getting more info about ordering red wine for wedding banquet as I'm not a wine drinker. I noticed from your article you stated that normally around $70 or so, you can get a pretty decent bottle of red wine. If my budget is $40 to $50/bottle, will the wine be reasonably tasty enough for most of the people? My big day is in October, when would you suggest me to order the wine? Thank you & look forward for your reply.

Hi Only LoVe ^^ , 其實 under $50 的酒也有部分是可以做到宴會用酒大眾化口味的那個要求的 , 就如我有一隻是五星酒店用的House Wine , 也衹是$50 的價錢吧 , 而且一向都有新人捧場呢 Very Happy

而介乎$50 及 $70之間 , 是包括了一些質素較佳而且甚 Fruity 的 澳洲酒 , 所以若以$70左近為budget , 自然在選擇上會好一點啦 Wink
回頂端
yuyu0607
XXX.XXX.120.198

發表發表於: Sun May 13, 2007 8:32 pm

can you pm me some information
回頂端
stc

發表發表於: Tue May 15, 2007 7:43 pm

yuyu0607 寫到:
can you pm me some information

yuyu0607 , pls check pm 啦 Very Happy
回頂端
MCMC
XXX.XXX.77.237

發表發表於: Fri May 18, 2007 2:19 pm

mickey_mickey11 寫到:
各位姐妹,

我已於10月成為人妻了!!!!好開心當時係ESD揾到一間服務超好既公司, 有得免費試洒兼有免費送洒服務, 重越買得多平得多, 最緊要平靚正!!!!

因為我在結婚前格過價, 你知啦....係人都想買dヌ平又好嘅野啦!! 所以同大家分享一下, 因為其實好多新人都係在地舖或者金都商場買的紅酒, 用剩再賣返出來, 所以平極都有限, 同埋你想加酒都冇得加返相同的酒呀!

終於, 比我揾到佢===>stc, 係這間公司買的紅酒又平過出面又好飲過出面, 仲有得係婚宴前一日送貨送到去酒樓, 所以我覺得幾好, 你地可以去試下睇下酒, 同我同一日結婚的新人都係一去試完酒就落了order呀!

同埋我買了佢那隻法國酒, 勁平勁抵飲, 最緊要d賓客冇人乍形話隻洒唔得, 真係安樂哂! 同埋試酒這些o野, 佢講的意見真係幾誠懇呀!唔會講得好誇呀!做消費者都係like 買o野買得開心, 方便。

佢又唔駛我地打電話俾佢提佢地送貨, 我只係用电話落單, 問左勁多問題, 又呢樣ヌ个樣甘, 考慮完之後就落單, 重可以支票比錢, 勁ok, 之後stc重新身送張單黎我office, 最攪笑我啱啱過左lunch time, 唔可以落公司樓下, stc不嫌麻煩抽住好多好多野黎到我公司門口, 嘩我真係勁唔好意思囉, 雖然自己係顧客啫, 費時太麻
煩人, 好好彩stc一d都唔覺得我煩!!!

重有重有, 我買左3箱紅酒, 選擇左full pay, 就会有支氣酒送, 会同埋d紅洒一齊送到酒樓比我, 个日太忙, 个晚無理呢d野, 之後同stc講返見到支氣酒, 佢客氣到話比個支我, 我都唔好意思話要, 佢堅持話会留番支比我, 可以随時揾佢攞, 点好意思呢??

到結婚前, stc 有時會打黎問下我d野攪成点, 到而家結左婚, 佢都會打下黎問侯下, 真係估唔到好似多左个朋友甘!!!

假如你地想知多d 資料, 可以PM我!

唔該,我都想要資料, 煩請pm我, thks!
回頂端