發表主題 回覆文章
keni
XXX.XXX.172.188

發表發表於: Fri Dec 29, 2006 11:10 pm

廣告贊助 [隱藏]
啟峰:我好清楚係你心目中, 最在乎就係我.每每我有什麼不開心, 不如意, 你都第1時間逗我開心. 每日都不斷聽我呻唔如意嘅事.每次我地有意見不合, 令到我好嬲的時候, 你都唔理係邊個啱邊個錯(有時大家都冇錯), 都會先低聲下氣氹番我, 再等啱時候先至再傾,十次著咗九次九,都係你先讓步, 亦都為我改變很多.

記得我同你講過, 唔好一味為對方改變, 有時就到一時就唔到一世. 我都係時候向你學習吓, 唔係次次都係你先say sorry, 有時真係冇話邊個啱邊個錯, 但係冇人先踏出第1步, 大家就永遠的薑持, 對雙方相處同埋溝通都冇幫助.為咗我哋嘅將來,我會努力嘅啦.

有時行街見到老公公老婆婆仍然拖住手仔行街街, 真係覺得好窩心好warm呀, 有時都會幻想到我地好似佢地咁樣時, 個感覺一定好好. 唔知第時自己把聲老咗, 同你講:"我愛你"唔知會係點呢,heehee.無論你老咗把聲係點都好, 我都會覺得好sweet 的哦.

啟峰:我愛你!
回頂端
Alishu
XXX.XXX.28.155

發表發表於: Sat Dec 30, 2006 8:00 pm

Alishu

在我出現妳生命中那一刻開始,往後的路將有我伴隨,妳不再驚慌,不再孤獨,讓我為妳帶上幸福的加冕,在每一個聖誕節,我會讓幸福的鐘聲為妳而響起!

B
回頂端
雲迪豬@(oo)
XXX.XXX.115.180

發表發表於: Sun Dec 31, 2006 12:20 am

琦~(oo)~
能於人海中認識你,除了是緣份,真的想不到更好的理由,1999年的一個夜晚,一個icq讓我們遇上,攜手邁向千禧,七年後的今天,慶幸我身邊還有你,讓我繼續擁有你給我的愛及包容,誰說網上無真愛?我現在要向全世界宣佈,網絡世界讓我找到一生中最愛,並於明年929一起邁向人生另一個階段,迎接美麗的將來!
今年是我們婚前最後一個聖誕,但願我在此刻向你說聲"感激你對我無私的愛,讓我今後每一天都愛你"。 恩 ~(oo)~
回頂端
Sandra0823
XXX.XXX.125.65

發表發表於: Sun Dec 31, 2006 4:46 pm

** 得獎 **

首領:

我們相識、相知到相愛已經七個年頭,明年的7月1日將會是我們一生一世的約定。

從別人眼中看來,從不知我們是怎樣溝通的,因為相處的時間實在是少得可憐,可是我們知道只要從心做起,兩心互通,無論如何也能將心意交到對方的心底裏,讓對方暖起來。

雖然我一路上對你不是一般戀人般的甜蜜說著honey、親愛的,但你永遠是我心中的依靠,我不想太依賴你是因為我想與你一起分擔開心、困難、苦痛,讓你覺得我也可以扛得住,可是我也有想依賴你多一點點,讓你告訴我多一點點你的感受,讓我也分享多一點點快樂,待我倆的生活多一點點的,一點一點的累積才可以讓我們老了回味多一點點,相愛多一點點。

雖然我跟你有太多的不一樣,但這就是我們自己--我們所愛的對方,請讓我們一起繼續保持像朋友與戀人之間的關係,相愛到老。我所感謝的是你給我的付出一直也沒有褪過,我會記得你對我的細心與關懷。

還有半年的時間,雖然你忙得不可交支,就讓我繼續努力籌備我們的婚禮,一切的記憶會讓我們回味~我愛你~

太后老婆
回頂端
Faris
XXX.XXX.21.154

發表發表於: Sun Dec 31, 2006 7:02 pm

** 得獎 **

hun hun,

想不到到了這天你還留荓﹞H節給你的便條:
[知嗎! 每一粒不同味道的朱古力都包含茪ㄕP的感情;
威士忌 - 一份轟轟烈烈的味道
U酒 - 甜言蜜語的柔情
橙酒 - 繽紛香甜的甘露
干邑 - 穏定的感情散發出香濃
情人節朱古力,情人, 你快樂嗎?!]

我還記得那時你為了朋友能示愛成功,在情人節那天你去幫他,而留低我一人在家等你嗎? 嘿嘿~所以我寫下那便條讓你去感受感受一番。

當1997年4月的一天,你偷偷地拖荍琲漱,轉眼間2007年12月23日便是我們結婚的大日子,相信你也覺得走過來到現在真的不易呢

希望你不要覺得我們終於要結束愛情長跑,而是我們將要改變方式來跑~~由以前2人3足轉為?人?足(那要看我們有多少child了, Laughing )

遊戲開始前,我都要循例問你一句: 情人, are you ready !
回頂端
mickey_mickey11
XXX.XXX.17.208

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 12:07 am

老公:

又到新的一年了!!!~~與你共渡了六年的每個佳節, 以往都係以"女朋友" 既身份在你既身邊, 今日終於以 "老婆" 呢個唯一而又不可取代既位置, 就算..平平淡淡係屋企睇電視渡過, 我亦於願足以!!!! Embarassed

老婆上
回頂端
陽一
XXX.XXX.215.104

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 3:14 pm

** 得獎 **

老婆仔:

剛剛在大除夕夜跟你度一個拍拖的里程碑 -- 十周年紀念,而今年,我們
不會再慶祝拍拖十一周年紀念,因為在那日子的早7日,我們便會進入人
生另一里程碑,而往後的日子就會轉一轉名堂,改為慶祝「結婚周年紀念」。 Very Happy

所謂「十年人事幾番新」,但十年後的今日,妳依然陪伴在我身邊,而且
變得更可愛,更美艷動人,更成熟,更溫婉,更「入得廚房、出得廳堂」......

我們比起其他人幸福,因為我們好早已經找到對方,沒有浪費太多時間在
情海中尋尋覓覓,兜兜轉轉,所以我們一起栽種出來的情花一定會更燦爛。

老婆,Thank you for loving me since 1996.....

老公仔上(Loving you since 1996) Very Happy
回頂端
小魚魚
XXX.XXX.101.225

發表發表於: Wed Jan 03, 2007 1:09 pm

** 得獎 **

肥拐杖,

我知呢個稱呼從來冇未公開過, 因為係你自己幫自己起了一個這樣的花名, 聽起來真的好有趣. 你, 真的是我的一枝拐杖, 跟你一起已4年, 我屋企人一直都唔睇好, 阿媽話我雖然唔係靚女, 但起碼讀完個大學, 冇理由甘心同一個中五都唔合格, 收入唔穩定, 英文都唔識多個的SALES仔一齊, 而且我地拍拖初期, 你仲會成日問我借錢, 每當夜深時我都會認真諗:阿媽的說話是否對? 我是否不應該跟著你? 愛是否令我盲目了? 畢竟當時只是廿十出頭的我, 自然不理家人反對, 而且存著一股好勝心, 別人認定我們不可一齊, 我偏偏就要他們跌眼鏡, 點知, 一過就過左4年幾, 在這4年期間你真的是我一枝拐杖, 扶持我, 鼓勵我, 我曾經差D做了傻事, 若非你, 我現在沒辦法跟你講這番話, 雖然我平日成日好像玩玩下般對你講我愛你, 不過就藉著這個機會真心跟你講一句: 我好榮幸成為你老婆, 我以你為傲. 嘻嘻, 我知你唔會上呢個網, 所以都不怕講得肉麻點 Razz
回頂端
aquarius
XXX.XXX.180.94

發表發表於: Thu Jan 31, 2008 3:55 pm

我哋兩個識咗21年,一齊咗都有10年!!
講起呢10年我真係要好好咁多謝你,但每次我多謝你,你都會話"傻瓜"!!亦因為我要保護自己,除咗多謝之外,有好多喺心底讚你,覺得你做得好既嘢,我都只會放喺心,唔會同你講!!就借呢個機會多謝你!!
10年前,我一直都冇諗過我哋會拍拖,結婚!!你等咗我8年,都被我拒絕,最後係你既誠意,仲有你對我既真同好,我哋就開始我哋既戀曲!!多謝你知道我屋企既事後,你會認真咁去諗你對我係咪真,多謝你承諾唔會傷害我,會保護我!!
每次我傷心難過,你擁我入懷或緊握我隻手時,雖然我口硬,但內心係不知有幾甜!!因為屋企既事,童年陰影,我疑心大,對人冇信心,硬頸,固執,性格太強,好勝...!!咁多年,真係辛苦你,雖然你話我肯同你一齊,其實係你既福份,但事實係我覺得自己好幸運同幸福,因為有你去愛我,去為我,以我為先!!
多謝你咁多年為我去做既嘢!為咗令我相信你,怕我亂諗,你會自動自覺報到,你會將自己所有時間俾晒我!!為咗見我,你可以唔瞓晨早去到我屋企樓下接我!!為咗令我對你感情加深,你會付出好多好多!!多謝你會去體諒我!!雖然咁多年你都曾經有氣餒既時候,唔明點解你做咗咁多嘢,我都未能全心全意相信你,但多謝你喺你發完悔氣之後,你都會俾之前更加努力!!
要多謝你既說話真係數之不盡!!雖然我成日口講你對我一啲都唔重要,但其實我心入面係好希望我倆可以白頭到老!!最後講多一句,其實我係相信你,我感受到你對我既誠意,你對我既愛,我覺得自己好幸福!!多謝你!!
回頂端