發表主題 回覆文章
留言板管理員
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Tue Dec 05, 2006 12:36 pm

廣告贊助 [隱藏]
小時候的我很害羞,每每看見電視劇的男女主角在擁吻時,雙頰便會很自然地變得通紅,一臉靦腆的樣子很怕被家人留意到。

戀愛的年資愈久,便更覺初吻的重要與特別。我記得那年是中三(最小哦~~ Embarassed ),他到我家接我去聽音樂會 (為了音樂課的project) ,碰巧家裡沒有人,我坐在沙發上,他突然向我一吻,我頓時全身酸軟,再沒有拒絕的力氣... 他久久也不肯把兩片嘴唇移開,直接我把他推開為止。 Embarassed

及後我們的關係被父母知道,最後當然是無疾而終啦,中五那年我得知他全家移民加拿大了,至今亦沒有再聯絡。

你呢?對你來說,初吻是浪漫,深情,害羞,刺激,還是搞笑呢?來分享一下! Wink

Florence
Editor
回頂端
Sabrina819
XXX.XXX.169.238

發表發表於: Tue Dec 05, 2006 12:53 pm

haha...無呢個topic我都差d忘記我o既初吻係點樣發生,個陣時讀緊中學,身邊好多同事都已經開始拍拖,個時都幾羨慕ka!初吻係俾左初戀o個個男仔,個陣時佢輕輕錫左我一啖,我個心不停咁係度跳,因為睇電視d人係度kiss就睇得多,但係到真正發生係自己身上時真係覺得有d驚 Laughing
回頂端
Can Can
XXX.XXX.255.131

發表發表於: Tue Dec 05, 2006 1:54 pm

我都係發生係中學時,當時我個班有4對小情侶,經常8人行.
有一次,8人一同去西貢宿營.每pair一個床位.就當晚與初戀情人傾計時,他忽然鍚我.當時都唔知發生,只係個心不停不停跳.之後先有知覺佢剛剛錫過我.
雖然好簡單,不過依家諗起都依然好sweet! Laughing
回頂端
ours
XXX.XXX.128.228

發表發表於: Tue Dec 05, 2006 1:57 pm

我嘅初吻在樓梯間發生, 當時仲住唐樓, 初戀男友送我回家... 但不知搞什麼, 佢拖住我在家門前梯間企左好耐, 又唔講野... 含羞搭搭咁望住我好耐, 我問左好耐佢做乜, 佢都冇理我喎...

點知樓上鐵閘聲一響, 佢就好快咁錫左我一啖... 跟住叫我快d入門口... 我當時真係唔知佢會突然錫我, 所以我完全呆哂... 佢叫我番入屋, 我咪番入屋囉... 番到佢先識得諗番剛才片段... 哈哈... 先識得笑出來咋... Embarassed

第二日佢仲問番我, 見我個樣咁呆滯, 係咪唔鐘意佢錫我... 哈哈... 我最終都冇答佢... 傻架... 唔通話好鐘意咩... Embarassed
回頂端
未來牛太
XXX.XXX.235.38

發表發表於: Tue Dec 05, 2006 3:31 pm

初吻發生係後巷, 果時男友突然吻我, 咁我好驚啦, 然後就不停爭扎, 差d打到佢, 跟住佢抱得我好實, 後來我冷靜落黎比佢錫時, 就有人經過lu....哈哈哈, 想起都好好笑
回頂端
Maruko
XXX.XXX.254.114

發表發表於: Thu Dec 07, 2006 9:10 am

好遺憾, 我已經唔記得我 ge 初吻係點樣發生,
因為其實我 ge 初吻都唔係 0係 初戀時發生,
因為我 ge 初吻係發生係水底, 仲要係比人偷左去,
回頂端
ours
XXX.XXX.128.228

發表發表於: Thu Dec 07, 2006 9:17 am

Maruko 寫到:

比人偷左? Shocked 即係非禮?!! Confused
回頂端
未來牛太
XXX.XXX.235.38

發表發表於: Thu Dec 07, 2006 12:16 pm

Maruko 寫到:

吓.... Shocked 咁明目張膽?
回頂端
candy wong 17
XXX.XXX.131.166

發表發表於: Wed Dec 13, 2006 5:36 pm

我都唔記得左囉~
不過我記得我同我老公第一次既吻係係尖東海旁... Embarassed
雖然好似好多人望住,但我地都冇理,
回頂端
Karkar888
XXX.XXX.188.118

發表發表於: Sat Dec 16, 2006 8:05 pm

初吻係响屋企樓下,半夜三更無咩人,第一日拍拖,我一次送我返屋企,我地依依不捨都唔想走,佢情深款款咁望住我,咁之後就想錫落嚟,但係我太驚所以推開佢,佢試咗兩次都唔成玏,最後只係可以錫我塊面,哈哈,不過第二天就親咀啦,不過,我個心仲係跳得好快,重面都紅埋 Embarassed 依家諗番都好sweet Exclamation
回頂端