發表主題 回覆文章
留言板管理員
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Wed Nov 29, 2006 3:59 pm

廣告贊助 [隱藏]
上星期很開心參加了 KI WANN 的世紀婚禮,自監禮人計劃推出後,這是我第一個由律師主持的觀禮儀式。她的證婚場地是露天的,在中環一個私人會所的花園,會場佈滿她最愛的鮮花,還有一排排白色座椅,雖然天公不造美,但場面仍然是真摯動人的。

自婚姻註冊場地開放後,容許準新人加入更多嶄新元素,讓婚禮變得更獨特、個人化。如果是您,您最想在哪裡舉行這個永誌難忘的宣誓儀式?酒樓、酒店、私人會所,或其他對您倆有重大意義的地方?抑或註冊處仍是您最後的選擇?

Florence
Editor
回頂端
Zita_CW
XXX.XXX.8.192

發表發表於: Wed Nov 29, 2006 4:23 pm

如果可以, 我想係我地相識既地方舉行婚禮, 因為好有紀念價值, 同埋果度係一個好特別既地方 Wink Wink
回頂端
bebu
XXX.XXX.124.185

發表發表於: Wed Nov 29, 2006 5:41 pm

我想沙灘邊 Cool , 9仔可以到的地方.....有風有水, 但香港可以的選擇很小. Sad
回頂端
Sabrina819
XXX.XXX.169.238

發表發表於: Wed Nov 29, 2006 6:49 pm

我想去o既地方唔係香港,我想去好似夏威夷咁o既沙灘,每個人都著到好casual,之後唔擺酒改做BBQ,當然係請人返黎燒啦!跟住夜晚仲可以點火把係沙灘度同所有人一齊跳舞,仲要請埋當地o既樂隊係度表演,呢個係我夢寐以求o既婚禮 Laughing
回頂端
M.T.
XXX.XXX.180.71

發表發表於: Thu Nov 30, 2006 6:20 am

我O既夢想婚禮,係O係室外O既。O係草地上面,兩邊擺晒綁O左絲帶蝴蝶結O既凳,個 aisle 之前有一個用花切出O黎O既拱形門 (arch)。有 fountain,仲有人用 harp 彈緊 Pachelbel Canon in D。O係潺潺水聲同埋 harp o既音樂襯托之下,爸爸帶我穿過花做拱門,行過嫩綠O既草地,然後將我隻手交俾 bf Embarassed
回頂端
Marshmellow
XXX.XXX.124.151

發表發表於: Thu Nov 30, 2006 9:30 am

我想去類似關島的海邊小教堂,行完禮可以在教堂外的草地和親戚朋友開酒會,跳舞,拍照,談天,拋花球...
可以穿著飄搖輕便的婚紗,在海天一色的環境下拍照,很浪漫呀! Embarassed
回頂端
candy wong 17
XXX.XXX.131.166

發表發表於: Thu Nov 30, 2006 5:31 pm

如果可以,我都喜歡係沙灘舉行,
始終沙灘都比人一份浪漫既感覺. Embarassed
回頂端
waleinna
XXX.XXX.136.98

發表發表於: Thu Nov 30, 2006 7:51 pm

我想喺山林入面,有瀑布嘅地方証婚……感覺好舒服,好自然。

waleinna
回頂端
小花candy
XXX.XXX.22.54

發表發表於: Thu Nov 30, 2006 9:23 pm

我鐘意關島啊~
回頂端
~Dream~
XXX.XXX.167.152

發表發表於: Thu Nov 30, 2006 10:41 pm

其實係邊度宣誓都無乜所謂...
最重要既係我同老公開心快樂咁就ok
回頂端