發表主題 回覆文章
DoraemonxDorami
XXX.XXX.224.162

發表發表於: Sun Jul 15, 2007 12:38 am

廣告贊助 [隱藏]
由知道婚期的第一晚,我已經失眠.因為腦海裡面已經諗要點做啦,找什麼人做啦,幾時要做啦,做d咩. 諗一大餐.好彩身邊有d朋友又係要結婚,大家可以傾吓計. 同埋晌呢到睇吓大家分享,感覺都好多人幫.我個婚期仲有成年,依家又好d. 哈哈...唔知到時我又會唔失眠呢 Laughing
回頂端
Ashley Chau
XXX.XXX.55.3

發表發表於: Fri Jul 20, 2007 12:14 pm

唔知自唔算係病, 不過我都成日小小事上一有唔對路既就會即唔開心就嘈。 以前未諗結婚前我地2個都唔會嘈既, 最多都係有意見不合既時候講到合, 但係家下就會嘈。

屋企人都無咩所謂, 其實先最唔好。 佢地話無咩所謂姐, 但係我地2個都係屋企既獨仔獨女, 仲要係屋企第一個結婚喎係我地2個呢一代,真係可以唔緊張?

好驚整到d野出黎係佢地唔鐘意既, 咁就一世嫁啦。。。。無第二次可以比我補救。

好似搞左結婚之后個日係燥左好鬼多。
回頂端
w&y
XXX.XXX.238.62

發表發表於: Thu Jul 26, 2007 12:46 pm

我有時諗book邊間酒樓好,根住就諗到訓唔著,可能唔集中精神訓掛,我都驚我都有
回頂端
細佬仔
XXX.XXX.90.59

發表發表於: Fri Oct 05, 2007 5:27 pm

開頭當佢求完婚後的確好開心,但係開始籌碼0既時候就多咗嗌交,嗰時都有諗過唔知結婚為咗啲乜,不過好彩慢慢無事! Very Happy
回頂端
小婆仔
XXX.XXX.2.204

發表發表於: Thu Oct 11, 2007 7:36 pm

係呀~ 由我地開始擇日子,訂酒席,我就開始好緊張,不斷係留言廣場搵料,其實已經同自己講仲有年半先係婚期,叫自己relax d。我同bf講,好想去下d婚前輔導班,我覺得well prepare一下心理好重要呀~ 不過佢聽左又冇反應~ 唉~ Sad
回頂端
yunyun
XXX.XXX.174.70

發表發表於: Sun Oct 14, 2007 3:43 pm

Tiff && 寫到:
男人......你可唔可以預備好晒成個wedding的任何大小事務之後..
再來向我求婚, 然後.. 就是待我的一聲"I DO"便可完成我們的婚禮!!

這樣, 我相信情緒病和婚前抑鬱可以是離我很遠很遠!

呵呵,呢句話我鍾意,係啊,聽左你地的心聲,我都有d驚-_-
回頂端
Monchhichi 912
XXX.XXX.216.55

發表發表於: Sun Oct 14, 2007 6:25 pm

DoraemonxDorami 寫到:
由知道婚期的第一晚,我已經失眠.因為腦海裡面已經諗要點做啦,找什麼人做啦,幾時要做啦,做d咩. 諗一大餐.好彩身邊有d朋友又係要結婚,大家可以傾吓計. 同埋晌呢到睇吓大家分享,感覺都好多人幫.我個婚期仲有成年,依家又好d. 哈哈...唔知到時我又會唔失眠呢 Laughing

我同你一樣.... 即刻失眠咗成個禮拜...因為好趕.... 6月PLAN... 出年1月結婚....
回頂端
BieBie_ric
XXX.XXX.96.223

發表發表於: Thu Oct 18, 2007 8:19 am

其實求婚果一刻, 我唔係真真正正想嫁佢架, 只不過佢o係成班friend面前求婚, 我唔知點做咋, 所以之後我成日都發脾氣, 令到佢好難受.

好彩之後都有同d朋友講吓咁, 而老公就以為我對好多野擔心先會咁, 所以佢由求婚之後相隔左四個月就同我做婚前輔導.

不過宜家我都有少少後悔, 後悔係無好好enjoy果一個moment, 所以對於求婚都仍然好憧憬架!!!
回頂端
Monchhichi 912
XXX.XXX.9.218

發表發表於: Thu Oct 18, 2007 3:35 pm

BieBie_ric 寫到:
其實求婚果一刻, 我唔係真真正正想嫁佢架, 只不過佢o係成班friend面前求婚, 我唔知點做咋, 所以之後我成日都發脾氣, 令到佢好難受.

好彩之後都有同d朋友講吓咁, 而老公就以為我對好多野擔心先會咁, 所以佢由求婚之後相隔左四個月就同我做婚前輔導.

不過宜家我都有少少後悔, 後悔係無好好enjoy果一個moment, 所以對於求婚都仍然好憧憬架!!!

你都好.... 無人同我求婚嫁..... 我係自己話你快d同我阿爸講je.....
回頂端
boboming
XXX.XXX.213.205

發表發表於: Wed Oct 24, 2007 12:34 am

Hello各位^^

我都係剛開始計劃明年尾結婚。其實我bf早已在5月己求婚,但當時我未有心理準備,到上個月才答認佢。因為佢經常在不在香港,所以我沒有同佢意見分歧或者吵架的問題,但是好多嘢要自已面對。我份人緊張。因為搵埸,這星期都睡不好,食不好。不過好彩有佢的家姐幫我手。

但始終結婚嘛,我還是想bf在身邊一齊計劃~~

我好羨慕你們呢,起碼 bf 時時在身邊 ~~
回頂端