發表主題 回覆文章
Queenie27
XXX.XXX.108.236

發表發表於: Sat Mar 01, 2008 1:23 am

廣告贊助 [隱藏]
closed

Queenie27 在 Mon Oct 06, 2008 9:52 pm 作了第 1 次修改
回頂端
Belly Dancer Jalilah
XXX.XXX.207.238

發表發表於: Sat Mar 01, 2008 11:37 am

Queenie27 寫到:
Crying or Very sad
今日去左私人胸間買girdle..我自己知自己事, 27歲女...上身好平, 好薄, 心口d骨好現, 但我係有個唔細的肚腩...總之身材好怪, 手腳好thin, 平胸, 但成27-28吋腰, 沒有腰的...好自卑><

在shop見到其他女仔好好身材ar..應大則大, 人地買最basic的hkd2xx1個 girdle已經好好睇, 我要買hkd6xx的, 重要每邊用2個pad都離罩...根本沒肉可以push...個staff都話"太瘦了個身", "但你用收腰褲la", 跟住用左, 個肚仲突突地, 要自己修腹才ok..但沒可能全日收腹唔抖氣吧

好worry d自己鍾意既款自己"long"唔起....下星期去睇婚紗同晚裝, 仲未有頭緒可以穿什麼style的....你們呢?

我d伴娘+sister個個都身材有反咁上下的...得我1個未發育咁...我怕bd 比人笑..好sad

身體系自己的! Wink Wink 最緊要自己接受到自己! 你認同自己,先會對自己有信心! Wink

身形吾系一般人的"標準",大有人在,你有何必因為敢而自己吾開心! Wink
你要想想,有一個健康健全的身體吾系必然架! Wink Wink 有人一出世就無手腳,或者有殘缺! Sad 你就會覺得自己好好架啦! 還要謝謝父母給你一個健康身體! Wink

你對自己有信心,吾系在身形上,而系個心態! 就算你有你所講的應大則大的身形,但如果你對自己無信心,或者個人品德都吾好,那有甚麼用呢? Wink Wink

至於你講到個外觀, 內衣一定幫到你, 同埋你婚紗款都有好多可以揀,表現自己的優點囉! Wink Wink

請吾好介意我講得太直 Wink

我希望你可以欣賞自己!
回頂端
Agneslai
XXX.XXX.231.138

發表發表於: Sat Mar 01, 2008 1:07 pm

今日去左私人胸間買girdle..我自己知自己事, 27歲女...上身好平, 好薄, 心口d骨好現, 但我係有個唔細的肚腩...總之身材好怪, 手腳好thin, 平胸, 但成27-28吋腰, 沒有腰的...好自卑><

在shop見到其他女仔好好身材ar..應大則大, 人地買最basic的hkd2xx1個 girdle已經好好睇, 我要買hkd6xx的, 重要每邊用2個pad都離罩...根本沒肉可以push...個staff都話"太瘦了個身", "但你用收腰褲la", 跟住用左, 個肚仲突突地, 要自己修腹才ok..但沒可能全日收腹唔抖氣吧

好worry d自己鍾意既款自己"long"唔起....下星期去睇婚紗同晚裝, 仲未有頭緒可以穿什麼style的....你們呢?

我d伴娘+sister個個都身材有反咁上下的...得我1個未發育咁...我怕bd 比人笑..好sad

我都係同你一樣超平
所以揀3時多數要LOW CUT款
唔可以DEEP V啦 Shocked
回頂端
Queenie27

發表發表於: Sat Mar 01, 2008 1:16 pm

closed

Queenie27 在 Mon Oct 06, 2008 9:52 pm 作了第 1 次修改
回頂端
Queenie27

發表發表於: Sat Mar 01, 2008 1:20 pm

Agneslai 寫到:

我都係同你一樣超平

low cut都可以ma? 我下星期試下先, 我心口好排骨...我自己mum都話我核突.. Crying or Very sad
回頂端
Sand 2008
XXX.XXX.210.104

發表發表於: Sat Mar 01, 2008 2:06 pm

low cut都可以ma? 我下星期試下先, 我心口好排骨...我自己mum都話我核突.. Crying or Very sad

唔使擔心呀queenie,我都係好似你咁無咩身材,上身好平,但patpat就比較肥,之前body check就度到個胸得31,但條腰就26,patpat37,手臂byebye肉超勁,真係笑死人。其實依家有好多唔同款的內衣都可以裝胸作勢架,girdle 加pad都好正常,唔使覺得唔開心喎~~ 再唔係可以用nu bra 或者有姊妹介紹過一d 膠紙扎胸法,都可以達到忽然變大的效果,我試衫的時候都特登咁搞看看效果如何。
至於你話肚腩好大,係咪你無咩做運動??因為有d無咩做運動的瘦女仔,個腹肌無力,就好容易有盆骨前傾的情況出現,個肚腩其實係盆骨推出來既,你可以打側站在直身鏡前留意一下自己的姿勢。如果係咁既話,為左自己的健康,要做番d運動鍛練一下肌肉,只係靠修腹褲之類的東西都只係短暫性架ja。
至於選衫方面,lowcut 其實ok,一d 高腰但下身有d 紗鬆鬆地的設計,或者娃娃裝都可以將你下身肥胖的問題解決。其實只要唔係穿低胸、魚尾、貼身旗袍呢類設計就ok啦,重有好多款式可以選擇架。我之前都特登選左一d可以避免自暴其短的設計的eg,放在d相在我blog度,我pm給你參考下啦。
其實選衫著衫最緊要自己鐘意同開心,你唔好咁介意其他人的說話啦,你bf欣賞你咪得囉,試問香港女仔邊度會個個都model身型呀,好多都係靠衫或者內衣去隱惡揚善ja。
回頂端
Agneslai
XXX.XXX.231.138

發表發表於: Sat Mar 01, 2008 2:16 pm

我都係同你一樣超平

你試下LOWCUT落網紗既婚紗晚裝呀
一定OK
心口排骨加左條頸鍊就無咁覺眼
回頂端
gg55
XXX.XXX.164.20

發表發表於: Sat Mar 01, 2008 2:39 pm

Don't worry ma....
我都係無身材架!見到d性感晚裝好靚,都好想著架!不過為免自暴其短,所以放棄,嘻!

就算無身材都可著得靚架,其實只要揀d適合自己身型的禮服已ok,例如你可試掛項或吊帶款,試衫時,修緊d件衫,應該會好d架! Smile
回頂端
Queenie27

發表發表於: Sat Mar 01, 2008 2:56 pm

Sand 2008 寫到:

唔使擔心呀queenie,我都係好似你咁無咩身材,上身好平,但patpat就比較肥,之前body check就度到個胸得31,但條腰就26,patpat37,手臂byebye肉超勁,真係笑死人。其實依家有好多唔同款的內衣都可以裝胸作勢架,girdle 加pad都好正常,唔使覺得唔開心喎~~ 再唔係可以用nu bra 或者有姊妹介紹過一d 膠紙扎胸法,都可以達到忽然變大的效果,我試衫的時候都特登咁搞看看效果如何。
至於你話肚腩好大,係咪你無咩做運動??因為有d無咩做運動的瘦女仔,個腹肌無力,就好容易有盆骨前傾的情況出現,個肚腩其實係盆骨推出來既,你可以打側站在直身鏡前留意一下自己的姿勢。如果係咁既話,為左自己的健康,要做番d運動鍛練一下肌肉,只係靠修腹褲之類的東西都只係短暫性架ja。
至於選衫方面,lowcut 其實ok,一d 高腰但下身有d 紗鬆鬆地的設計,或者娃娃裝都可以將你下身肥胖的問題解決。其實只要唔係穿低胸、魚尾、貼身旗袍呢類設計就ok啦,重有好多款式可以選擇架。我之前都特登選左一d可以避免自暴其短的設計的eg,放在d相在我blog度,我pm給你參考下啦。
其實選衫著衫最緊要自己鐘意同開心,你唔好咁介意其他人的說話啦,你bf欣賞你咪得囉,試問香港女仔邊度會個個都model身型呀,好多都係靠衫或者內衣去隱惡揚善ja。

Sand, 好多謝你既鼓勵ar...好感動...我會睇下你d相參考一下..你bd幾時ar?我10月...係呢, 如果我去試晚裝/婚紗, 未落訂, 比唔比影相ga?之前有d好似話唔得, 因為我想影低, 放上來比你們幫下眼呢 Surprised
回頂端
Queenie27

發表發表於: Sat Mar 01, 2008 2:57 pm

我都係同你一樣超平

你試下LOWCUT落網紗既婚紗晚裝呀
一定OK
心口排骨加左條頸鍊就無咁覺眼

thx, 好的, 我試一下 Surprised
回頂端