發表主題 回覆文章
whk
XXX.XXX.255.242

發表發表於: Thu Jun 26, 2008 4:30 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    Hi everyone,

本來都有諗過12月去北歐(我big date 係11月27日), 但做過research後, e+可能改農曆新年(1月中至尾)或2月份先去, 因為12月(christmas左右) 北歐果邊好多舖頭都唔開(不過12去的話都唔使驚, 因為旅遊熱點不受影響), 另外, 12月好多人去北歐, 我唔想同人迫, 有人去過羅凡尼米玩埋純鹿雪橇喇, 佢話個老細講淡季可以玩兩粒鐘,但旺季去只可以玩兩分鐘, 其實咁唔出奇, 咁多人去, 老細梗係想賺多d, 同埋個個都玩兩粒鐘, 旺季d人咪要等成日, 不過我諗應該唔止兩分鐘.

其實最想都係2月去(自由行), 不過好驚自己攪唔掂, 同埋結婚又有好多濕碎野未攪, 你地點睇!?
    回頂端
    Dec B
    XXX.XXX.65.104

發表發表於: Sat Jun 28, 2008 4:11 pm

hey, 咁最後有無人去左 finland honeymoon?
    我同男友都想去,跟團定自由行會好d?
    有無相可以 share 下?
    講下你地個 plan 呀不如
    回頂端
    tun tun
    XXX.XXX.65.195

發表發表於: Fri Sep 26, 2008 5:36 pm

Dec B 寫到:
    hey, 咁最後有無人去左 finland honeymoon?
    我同男友都想去,跟團定自由行會好d?
    有無相可以 share 下?
    講下你地個 plan 呀不如

我會4個月後去自由行, 芬籣以北, 隔離條thread post左我個itin.

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=71596&s...
    回頂端
    Tou Fu
    XXX.XXX.159.148

發表發表於: Sun Nov 09, 2008 10:56 pm

我都想揀 finland 架...

又可以去聖誕老人村....因為我 bd 係 09年12月, 如果 bd 完之後去就差不多 christmas...

我 bf 竟然話...christmas, 聖誕老人出左去派禮物, 見唔到佢架喇....激死我 ~~
    回頂端
    卡樂BB
    XXX.XXX.17.164

發表發表於: Tue Nov 18, 2008 7:54 pm

北歐四國芬蘭, 瑞典, 挪威, 丹麥之旅~HONEYMOON (2008年1月)

去完啦, 超好玩^_^

http://comtools.esdlife.com/travel_forum/viewtopic.php?t=1030
    回頂端
    Tou Fu
    XXX.XXX.239.3

發表發表於: Wed Nov 19, 2008 10:11 am

卡樂BB 寫到:
    北歐四國芬蘭, 瑞典, 挪威, 丹麥之旅~HONEYMOON (2008年1月)

去完啦, 超好玩^_^

http://comtools.esdlife.com/travel_forum/viewtopic.php?t=1030

好靚呀...你係咪跟團呀 ??
    回頂端
    卡樂BB
    XXX.XXX.71.157

發表發表於: Thu Nov 20, 2008 12:21 am

Tou Fu 寫到:
    卡樂BB 寫到:

去完啦, 超好玩^_^

Yes 跟團呀!! (其實我亦係非常perfect自由行的背囊友) 不過因為籌備結婚所以無時間plan行程, and then我想去果D, 團裡面有晒, 所以就揀跟團啦!! hehe Smile
    我跟你說, 北歐是充滿浪漫而又最最最好玩的地方, 若然有決定就要實行啦!!!
    回頂端
    Tou Fu
    XXX.XXX.195.125

發表發表於: Thu Nov 20, 2008 6:51 pm

卡樂BB 寫到:
    Tou Fu 寫到:
    卡樂BB 寫到:

去完啦, 超好玩^_^

Yes 跟團呀!! (其實我亦係非常perfect自由行的背囊友) 不過因為籌備結婚所以無時間plan行程, and then我想去果D, 團裡面有晒, 所以就揀跟團啦!! hehe Smile
    我跟你說, 北歐是充滿浪漫而又最最最好玩的地方, 若然有決定就要實行啦!!!

真係好吸引呀, 不過我真係好驚跟團...因為我想去一d 好地道o既野...唔知 團有冇...同埋 ... 團又要限時限刻呢 ~~~~
    回頂端
    卡樂BB
    XXX.XXX.7.108

發表發表於: Thu Dec 11, 2008 12:32 am

Tou Fu 寫到:
    卡樂BB 寫到:
    Tou Fu 寫到:
    卡樂BB 寫到:

去完啦, 超好玩^_^

真係好吸引呀, 不過我真係好驚跟團...因為我想去一d 好地道o既野...唔知 團有冇...同埋 ... 團又要限時限刻呢 ~~~~

哦OK啦, 依家跟團無以前咁恐怖晨早起身果隻啦, 時間鬆動好多了, 有時可以自己行開去D特別的地點, BUT我最驚跟團是遇上一些煩麻團友囉, 好彩果次SO FAR大家都係年輕人又OK好玩, 我只不過是因為團度有晒我要求既野玩同去既地方先跟團, 而且又安排埋車同食, 舒服D, 當然如果團唔岩自己既, 一定會揀自悠行呀, 因為可以去多D您想去的地方, 同留耐D時間囉! 不過記住北歐冬天天氣很快入黑(約5:00pm), 所以即使自悠行都要趕一下時間喎!!^_^
    如果我有時間PLAN, 我會自悠行去多次添......hehe^0^
    回頂端
    vita.jo
    XXX.XXX.143.208

發表發表於: Mon Dec 15, 2008 10:01 am

卡樂BB 寫到:
    Tou Fu 寫到:
    卡樂BB 寫到:
    Tou Fu 寫到:
    卡樂BB 寫到:

去完啦, 超好玩^_^

哦OK啦, 依家跟團無以前咁恐怖晨早起身果隻啦, 時間鬆動好多了, 有時可以自己行開去D特別的地點, BUT我最驚跟團是遇上一些煩麻團友囉, 好彩果次SO FAR大家都係年輕人又OK好玩, 我只不過是因為團度有晒我要求既野玩同去既地方先跟團, 而且又安排埋車同食, 舒服D, 當然如果團唔岩自己既, 一定會揀自悠行呀, 因為可以去多D您想去的地方, 同留耐D時間囉! 不過記住北歐冬天天氣很快入黑(約5:00pm), 所以即使自悠行都要趕一下時間喎!!^_^
    如果我有時間PLAN, 我會自悠行去多次添......hehe^0^

跟團價錢如何呀!什麼時候去最好呢?
    回頂端