發表主題 回覆文章
sugar
XXX.XXX.205.101

發表發表於: Thu Feb 23, 2006 11:24 am

廣告贊助 [隱藏]
因為男仔多數幾多歲才會願意/有能力結婚....
回頂端
PA
XXX.XXX.250.39

發表發表於: Thu Feb 23, 2006 12:34 pm

唔係幾多歲問題, 思想是否成熟, 工作是否安定, 有冇上進心, 對象是否合適, 有冇能力照顧多一個家庭(因為有D要照顧家企人), 有冇儲蓄習慣. 都是要想的問題.

PA
回頂端
豬仔bb
XXX.XXX.181.223

發表發表於: Thu Feb 23, 2006 12:45 pm

我諗有返3字頭會急D...過40又唔想

就好似我地女仔2到尾會急D...過返35-36又唔想喇...
回頂端
sugar
XXX.XXX.228.163

發表發表於: Thu Feb 23, 2006 8:57 pm

有些男人思想都唔係唔成熟,亦都有能力,只係唔想結婚,(好似我男友就係咁)
所以想統計下,男仔咩年紀先會想結婚呢﹖
回頂端
sugar
XXX.XXX.228.163

發表發表於: Thu Feb 23, 2006 9:00 pm

豬仔bb,
係呀係呀,好多朋友(女仔)都係2到尾3字頭就好急,過了35的又好似唔急...
男仔就唔知...希望男人30幾會想結啦...如果唔係我地女仔就等好耐....
回頂端
yy(6)
XXX.XXX.234.188

發表發表於: Thu Feb 23, 2006 11:07 pm

其實真係冇一定0番, 真係好睇個人0架, 不過如果思想成熟又要有事業呢...我估over 33啦 (至少)
回頂端
bearbear
XXX.XXX.147.34

發表發表於: Fri Feb 24, 2006 8:15 am

My husband got married when he was 24.. and we were married for nearly two years now =)

He is a mature guy but didn't have the career background yet. But we think we can build the career together after getting married.
回頂端
vin
XXX.XXX.39.168

發表發表於: Fri Feb 24, 2006 10:42 am

我諗唔一定係幾多歲,思想成唔成熟,有冇事業。問題係個男人唔想結婚有家庭負擔,怕被束搏。
回頂端
嘜兜
XXX.XXX.202.82

發表發表於: Fri Feb 24, 2006 11:03 am

我覺得 $$$ & 年齡唔系太大問題, 而系佢地想唔想停落黎, 想唔想結婚, 想唔想有個屬於自己既家. 有D廿幾已經結咗婚, 有D四十幾仲唔肯結.
回頂端
PCPC
XXX.XXX.192.226

發表發表於: Fri Feb 24, 2006 12:07 pm

lee個問題,真係冇一定既答案喎!!

可能係性格問題喎!!?? 有d男仔個性係貪玩,又冇責任感既,可能一世都唔會結婚就算有對象,有錢,有事業..我有個40歲既叔叔咪係咁囉!! 佢到依家到仲係成日去玩,佢好多女朋友都係因為佢唔肯結婚而分手!!
回頂端