發表主題 回覆文章
candy wong 17
XXX.XXX.174.77

發表發表於: Mon Dec 29, 2008 12:04 pm

廣告贊助 [隱藏]
mikan,
我25號個日返左工...
本來放左工就去接軍軍..但我媽個日早上再同佢睇多次醫生..
話佢喉嚨發炎..好多痰.於是決定比軍軍聞氣...要聞3日...
搞到我25號放工冇返去..返左屋企休息..26號我又約左朋友黎我屋企打麻雀.
搞到我星期6個日先返去...一返去..睇到軍軍成個人瘦哂..
個頭仔都細左...心痛死囉~~好彩聞左幾日氣佢好番好多...
星期5個日我媽仲打黎話軍軍搞搞震...仲掉左好多野落魚江......
包括nds.........唔玩得啦~~聽到都知佢好番好多...哈~~
星期6去接佢...佢幾開心...見到我即刻衝過黎..不過..
真係成個人瘦哂...
昨日成日同佢係屋企..我個妹佢地入左黎我屋企打麻雀,
軍軍都不知幾開心...因為佢都好鐘意玩麻雀...
到晚上.出去食飯..我個妹就帶左佢走啦~~真係好唔捨得..
快d到星期三...放左工就可以乳到軍軍啦~~~~~ Cool
回頂端
Mikan
XXX.XXX.45.122

發表發表於: Wed Dec 31, 2008 1:15 pm

candy wong 17,
軍軍點呀? 身體好番晒未呢?? 其實, 點解要聞幾日氣既?? 乜有用架? 如果我地大人用哩個方法又得唔得呢??

Shocked Shocked 嘩.....連nds都掉落魚江......真係.....勁呀!! 點解佢可以把野掉落魚江既?? 係佢"琴" 高, 定係個魚江好低呀?? 你記得教佢唔好咁做呀, 如果唔係, 第日掉野落街就大件事了!!

今日係 2008年既最後一日了, 你使唔使番工呀?? 我要呀, 仲冇得放早添, 要18:00 至走得, 真係好 sad 呀!! 今晚你點慶祝呀? 我會同老公去 mk 新世紀 countdown!! 今日天氣真係凍咗好多, 同之前既寒流差好遠囉!!
回頂端

發表發表於: Wed Dec 31, 2008 1:45 pm

mikan,
軍軍好番好多啦~佢太細.唔識咳d痰出黎..
所以醫生話聞氣對佢黎講會好d...
聞左佢個氣管會大d.佢抖氣都舒服d囉~
大人都係食藥...

佢都唔你未試過掉野落街啦~~ Confused Shocked
佢成日將d奶咀掉落街...捉都捉唔住呀....
個魚江就係sofa隔離...所以佢搞到...
而家用膠紙貼住...佢暫時都開唔到...

我今日要返呀~
我返埋今日就一路放到下星期一先返工...
今晚返去接軍軍...明天應該同老公去深圳個朋友屋企坐下...
2號暫時都冇野做...3號都係約左我個表妹飲茶,,之後去睇下軍軍d鞋...
4號又約左朋友黎打麻雀....呢排成日打麻雀..哈~~~
你玩得開心d啦~

係度祝你新年快樂..健健康康..賺多d$..... Cool
回頂端
Mikan

發表發表於: Wed Dec 31, 2008 3:59 pm

candy,

咁佢 d 痰咪一直係佢個口入面囉!! 有冇藥佢食, 食完會化痰架??
話時話, 你有冇比糖軍軍食呀?? 會唔會食太多甜野, 所以有痰呀?

嘩.....佢真係搞野呀, 連自己用既奶咀都掉落街, 掉咗咪冇得用囉!! Rolling Eyes

你 d 節目真係好豊富喎, 都已經差不多排好晒了!! 我聽晚同朋友食 dinner, 2號就同朋友去離島行下, 希望天氣好 d 啦, 如果落雨就慘了!! 至於3號 & 4號, 都只係 book 了做 yoga & facial, 冇乜特別!!

喂喂~~你地打麻雀興唔興抽水食 dinner 架?? 我一 dd 朋友興, 因為有時打得太細, so 跟本抽黎都冇用!! 你打幾大呀?? 打唔打花呀?

我都祝你身體健康, 生個得意既 bb, 軍軍快高長大!! Razz
回頂端

發表發表於: Wed Dec 31, 2008 4:04 pm

Mikan 寫到:
candy,

咁佢 d 痰咪一直係佢個口入面囉!! 有冇藥佢食, 食完會化痰架??
話時話, 你有冇比糖軍軍食呀?? 會唔會食太多甜野, 所以有痰呀?

嘩.....佢真係搞野呀, 連自己用既奶咀都掉落街, 掉咗咪冇得用囉!! Rolling Eyes

你 d 節目真係好豊富喎, 都已經差不多排好晒了!! 我聽晚同朋友食 dinner, 2號就同朋友去離島行下, 希望天氣好 d 啦, 如果落雨就慘了!! 至於3號 & 4號, 都只係 book 了做 yoga & facial, 冇乜特別!!

喂喂~~你地打麻雀興唔興抽水食 dinner 架?? 我一 dd 朋友興, 因為有時打得太細, so 跟本抽黎都冇用!! 你打幾大呀?? 打唔打花呀?

我都祝你身體健康, 生個得意既 bb, 軍軍快高長大!! Razz

佢係咳到出黎..但又吞番落去....
有食藥..但比起聞氣...聞氣快好好多...
我d細佬妹成日比糖佢食...所以搞成咁囉~
而家唔敢囉~~

你既節目都唔差..hee~~唔駛咁悶...

我地唔抽水既..我地都係打好細..$2一番....最大10番...
係32同64之間囉~我地打埋花嫁...

多謝...仲有唔夠2個月就生得囉~~hoo~~又要痛一次~~~~~ Laughing
回頂端

發表發表於: Mon Jan 05, 2009 9:26 am

mikan,
我上星期四放假到而家...今日真係唔想返工...
3號個晚去左朋友既婚禮,軍軍好開心...
成日係度跳舞...比人笑佢仲開心..哈哈~~
昨日就約左朋友黎我屋企打麻雀...比我個妹一個贏哂...

自己湊左軍軍咁多日.真係好開心..
明天又要去檢查啦~我而家都32w2啦~
回頂端
Mikan

發表發表於: Tue Jan 06, 2009 4:10 pm

candy wong 17 寫到:
mikan,
我上星期四放假到而家...今日真係唔想返工...
3號個晚去左朋友既婚禮,軍軍好開心...
成日係度跳舞...比人笑佢仲開心..哈哈~~
昨日就約左朋友黎我屋企打麻雀...比我個妹一個贏哂...

自己湊左軍軍咁多日.真係好開心..
明天又要去檢查啦~我而家都32w2啦~

嘩.....你就好啦!! 我只係 1月2日拎咗一假, 叫做連放4日咁, 不過, 我都仲係唔想番工, 好想放耐 d 呀!! 而家等緊新年, 希望今年可以放長 d 啦!! 唉.....日日咁番工, 真係開始有 d 悶了, 好想放好耐好耐假, 不過, 如果放完長假番工我就一定忙死, 好似岩岩既 x'mas 咁, 忙到嘔!!

乜你個妹咁勁, 一家成三家!! 我 26/12 個日打麻雀都 win 咗 dd, 真係好開心, 因為好耐冇贏過 $$$ 了!!

你今日檢查點呀? ok 嗎? 仲有一個月左右你就生了, 真係好快呀!! 唔知你今年有冇機會上電視呢!!?? 你知啦, 如果係年初一 零時零分出世會有人訪問架!! Razz
回頂端

發表發表於: Thu Jan 08, 2009 2:54 pm

mikan,
新年你地放幾耐呀..我就諗住返埋年27就算啦~
新年後返唔返到時先算囉~

win左少少..都好呀~~打麻雀睇下好唔好彩既~~
我都係一時時...

我都想呢個早少少出世...2月中就最fit喇~~haha~~

又放左2日假喇~星期二行去檢查個時,
忽然間有個阿滇行埋黎指住我個肚話"你呢個係仔黎既"
比佢嚇一跳.都唔知比咩反應佢好...

等拎籌個時,(我排第二)左右2個人見我睇雜誌又申埋個死人頭黎睇...
我睇睇下收埋佢唔睇...禁下電話啦~我報面個個又申個死人頭過黎喎~
個頭申到去我心口...我就激鬼氣咩都唔睇...坐係度...
檢完查即刻走啦~見到呢d人都眼怨... Twisted Evil

之後我就同我媽.軍軍返大陸飲...
返到去5點都未夠...係屋企坐左個幾鐘先出去...
第一次係大陸飲人地個餐結婚酒...
我既6點幾就去到...呆坐左成個鐘...佢地冇影相...只係video..
到7點半..等新人進場後就開始上菜喇...
嘩,,,d野好似要一次過上哂咁...
7點半上第一樣..到8點...我地都食緊糖水..生果啦~ Shocked
我都係第一次咁食法...快到呢...
軍軍都好開心..比左個燸米池軍軍玩...佢cho圓禁bean之後食左2啖....哈~
昨日係屋企食埋中午個餐飯就返黎囉~

今早好凍呀..好唔想起身...不過8點起左身準備...
見老闆未黎接我就係屋企掃左地拖左地..
明天又接軍軍返黎啦~~好開心~~

仲有樣野,我地忽然間有個諗頭就係係馬鞍山開間專賣雞蛋仔既舖頭...
不過而家得個諗...又怕做唔起...同埋d租都應該好貴...睇定d先~
回頂端

發表發表於: Tue Jan 13, 2009 10:42 am

mikan,
新年就到啦~我屋企咩都未整呀...而家同軍軍執玩具條腰骨都酸痛呀...
呢排真係辛苦左好多...新年都唔知點大掃除..
一放假就湊軍軍...我一行出去..佢就叫住我啦~
仲成日偷偷地行出去花園同d狗玩..仲耍唔著鞋...
呢個仔..睇少一眼都唔得...

新年我都唔買新衫囉~都冇咩地方去..
軍軍會跟我媽返大陸過年..我同老公2個係香港..
老公係公司拎左2塊"安格斯肉眼"返屋企準備新年同我食...哈哈~
新年後..真係隨時生得...遠d都唔敢去呀..
不過好唔捨得軍軍...我媽年三十就返去..初五先出黎,..
冇得見軍軍咁多日..
回頂端
Mikan

發表發表於: Tue Jan 20, 2009 5:38 pm

candy,

我都係由 22/1 開始放, 其實正統 d 講, 應該係公司就由 24/1 ~ 1/2, but 我自己拎多咗 1.5 days 假, so 我 22/1 既下午開始放!! 好開心, 好想快 d 放假呀! 因為我真係好耐冇試過放咁長了!!

哈哈....唔係啩!!?? 又係仔!!??? 我真係勁希望你可以生個女女呀!! 等你可以同佢扮下靚!! 加油呀!!

你而家條腰骨都酸痛, 係咪因為個肚太大呀?? 你要小心 d 呀!!

係馬鞍山開間專賣雞蛋仔既舖頭... .good 吖!! 我個陣都有諗過, 不過, 最後梗係冇做到啦!! 因為我發覺百佳個陣都有雞蛋仔賣, 不過, 而家過咗咁耐, 百坐間野仲係唔係度就唔知了!! 不過, 你真係要小心揀 location 喎, 唔係開咗都冇人知呀!! 仲有, 你要去 apply 食物牌架喎, 你有冇去問下呀?? 如果你開咗, 我一定會幫襯你的!! 咁你打算整幾多野味呀?? 其實, 而家個市差咗, 租地方真係會平咗的, 不過, 除了租之外, 你仲要買用具, 你有冇去睇過呀?? 講真, 你而家去做下 reserch 就最岩, 因為過完年之後個市會比較靜, 咁如果你真係想開, 就可以做 summer 個水, 你知啦, 放暑假多細路出黎, 生意點都好 d 的!!

哈哈....其實我都仲未執屋, maybe this friday 至執, 我連利是都未開始包呀! 好 lazy, 乜都唔想做囉!! 我 so far 只係買了糖果 for 個全盒, 買咗少少特別既利是封, 暉春, 賀年牛牛公仔咁咋!! 我今年連新衫都冇買, 唔知點硬係好似唔多想買咁, 睇親件件都唔鍾意, 睇怕再係咁, 我又要著番 d 舊衫了!!

係喎, 軍軍有冇回鄉証架??
回頂端