發表主題 回覆文章
Yan Leung
XXX.XXX.76.4

發表發表於: Wed Oct 04, 2006 1:38 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    Dear all

11月中會去澳洲渡蜜月, 我會 join 團!
    請問有無 d 團費唔好咁貴介紹比我呢?

我想團費 10,000元 之下, 計埋所有雜費 around 12,000元

有好介紹嗎?

My e-mail: wingyyleung@yahoo.com.hk
    回頂端
    enbutter
    XXX.XXX.119.162

發表發表於: Tue Oct 17, 2006 3:48 pm

我都係睇緊澳洲團
    你打算去幾天呀??
    Nov is the peak season for 澳洲團, so 一般都過萬 Crying or Very sad
    你不如逐間打去你心水旅行社, 問下你出發日有咩團已經or likely 會成團la
    叫佢報埋價俾你, 記得問埋機場稅同燃油附加費
    去澳洲, 因為多內陸機, 一般要成$3000 Shocked

some travel agents info for your ref

翠明 (2543 2121) - www.charming-online.com
    永安 2928 8882 http://www.wingontravel.com
    勝景 2808 0333 http://www.skytravel.com.hk
    新華 2722 2888 http://www.sunflower.com.hk
    美麗華 8200 2299
    回頂端
    ChingYee
    XXX.XXX.177.55

發表發表於: Sat Oct 21, 2006 11:17 pm

各位有興趣跟旅行社去澳洲Honeymoon 既朋友:

我今日去過幾間旅行社取資料: 捷旅, 康泰, 永安.

Compare 下, 康泰有一團幾好, 你地可click 以下 link睇一睇:

http://www.hongthai.com/TourItin/AUS-L-QCA(M)-001.pdf

我打算參加7天遊, 團名: QCA07-SPC

會去黃金海岸(華納兄弟電影世界、翠兒河、歡樂農莊)、開恩茲(熱帶雨林、大堡礁)、悉尼(海港暢遊)

呢團為豪華團, 全部係五星級酒店, 另有一團類似, 但住4星, 平兩千左右, 但諗過, Honeymoon 一生人一次, 住靚d開心d.

呢團又有龍蝦, 鮑魚食, 又有Seafood, steak....等, 你地click入去以上page寫哂出來, 未去已流口水.

我打算1月1日晚出發, 團費為$12399, 但1個月前報名可減$300, 如兩人同行再減$50, 如四人報名減$100.

如用渣打咭, 可有12個月免息分期, 對於我地婚禮已用了一筆錢, 最好不過.
    同埋佢地check了, 1月1日那圑已有人開始報名. 15人成團.

多d人join, 成行機會大, 又可減$100, 同埋又可大家互相幫手影吓相.

我已問, 機場稅+燃油附加費為: $742+1362, 導遊小費: $120x7天

不過永安11月頭先出price, 到時再compare 吓, 但因康泰有分期, 同埋我個friend早幾過月參加過feedback都好好, 所以應會join呢團.
    回頂端
    Yan Leung

發表發表於: Tue Oct 24, 2006 5:34 pm

Dear all

我最後都係 join 咗 Wing On 7天團!
    團費 $10,999, 加埋其他費用, Total around $15,000

好貴呀! 不過我用 DBS visa card 可以有6個月免息分期!
    回頂端
    Yan Leung

發表發表於: Tue Oct 24, 2006 5:35 pm

Dear all

你地話2個人去要兌換幾多錢去呀!
    個 rate 好貴呀! $5.94呀!
    回頂端
    Sz
    XXX.XXX.249.216

發表發表於: Sat Nov 04, 2006 10:29 am

想請問澳洲邊度會比較浪漫同好玩d?? Rolling Eyes 若只想參加七日團,會否比較趕? Embarassed
    回頂端
    ilovetravel
    XXX.XXX.133.94

發表發表於: Sun Nov 05, 2006 7:44 pm

你地幾多月出發呀?
    聽人講東瀛遊的澳洲團同台灣團都攪得幾好的,在compare完各旅行社的價錢及行程後,覺得東瀛遊最抵玩,仲要o係早機出發,唔洗屈o係飛機度過夜。
    於是都我上星期報左東瀛遊的7天團,包足16餐,原價$10,499,指定日子出發減$500。 我12月中出發,希望到時見到你地啦。 Laughing
    回頂端
    Ryans
    XXX.XXX.172.212

發表發表於: Fri Nov 10, 2006 12:20 am

ChingYee 寫到:

Compare 下, 康泰有一團幾好, 你地可click 以下 link睇一睇:

我打算1月1日晚出發, 團費為$12399, 但1個月前報名可減$300, 如兩人同行再減$50, 如四人報名減$100.

Hi sisters, 我都會join 康泰 ah, 不過31/12出發, $10299 ah. 我只係擔心唔成團呀. 如果唔成團, 1/1 出發我地都冇問題, 咁未同你一團 law..... ^^
    回頂端
    travel
    XXX.XXX.201.226

發表發表於: Thu Mar 01, 2007 12:16 pm

我Join左東瀛遊....4月復活節去澳洲玩7日~
    個團既行程好好..比其他公司..(康泰9日團 = 東瀛遊7日團!!!小心~)
    康泰既9 日...原來夜機去23:00, 早機返 05:00),,,咁就呃多2日既$..
    行程又同東瀛游既7日團差唔多..
    咁樣比佢屈多2日導遊$真唔抵!!

有興趣既快d去東瀛遊報喇...我昨日去都好多人報..排左成個鐘先報到/
    有d團都滿晒..
    Shocked
    ~$14000 7日 ^0^.

Ryans 寫到:
    ChingYee 寫到:

Hi sisters, 我都會join 康泰 ah, 不過31/12出發, $10299 ah. 我只係擔心唔成團呀. 如果唔成團, 1/1 出發我地都冇問題, 咁未同你一團 law..... ^^
    回頂端
    T & T
    XXX.XXX.251.41

發表發表於: Mon Mar 05, 2007 2:14 pm

travel 寫到:
    我Join左東瀛遊....4月復活節去澳洲玩7日~
    個團既行程好好..比其他公司..(康泰9日團 = 東瀛遊7日團!!!小心~)
    康泰既9 日...原來夜機去23:00, 早機返 05:00),,,咁就呃多2日既$..
    行程又同東瀛游既7日團差唔多..
    咁樣比佢屈多2日導遊$真唔抵!!

有興趣既快d去東瀛遊報喇...我昨日去都好多人報..排左成個鐘先報到/
    有d團都滿晒..
    Shocked
    ~$14000 7日 ^0^.

新手專登開五個一模一樣post讚東x遊,司馬昭之心路人皆見
    第一,x泰九日團落墨爾本,東x遊七日團唔落墨爾本,點會叫做行程差唔多??
    第二,如果大家第一站都係飛去悉尼的話,航班係一模一樣既,最尾一日個出發地根本唔同,點比較??東x遊最尾一日飛十一點,食完早餐就走人,又算唔算呃導遊費??
    玩得長線團根本就知頭尾兩日係無行程既,間間旅行社如是,分別在於訓酒店定訓飛機
    回頂端