發表主題 回覆文章
靚靚黃太Joanne
XXX.XXX.249.137

發表發表於: Thu Nov 23, 2006 10:31 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    個時我去日本跟團...
    個導遊都叫我哋盡量用cash...
    但有個團友有理冇理都用咭~~
    我覺得我去個時用咭真係唔抵..
    反而加下咁底~用咭都唔問題...

一於去日本大出血啦~~
    個時我2個人1喼去~
    但1喼3袋返hk呀~~~
    勁呀~~
    回頂端
    hograce
    XXX.XXX.93.94

發表發表於: Thu Nov 23, 2006 5:10 pm

靚靚黃太Joanne 寫到:
    個時我去日本跟團...

一於去日本大出血啦~~
    個時我2個人1喼去~
    勁呀~~

靚靚黃太Joanne,

嘩~ Shocked 咁你哋當時咪大出血lor。
    對唔住...想好奇問下,你哋係帶多兩個喼過去裝o野,定係去日本買喼的。 Rolling Eyes
    回頂端
    extrawa
    XXX.XXX.201.185

發表發表於: Fri Nov 24, 2006 12:41 am

我都去左唱yen喇!!唱左hkd20k,個rate係0.6671,貴過上個week,我去左百年唱。我問過自己相熟銀行staff,佢話而家美金開始弱勢,其他currency都會升,所以我都啦啦林去唱左先。銀行個rate高d,0.68仲要計多少少差價。
    回頂端
    cowcowcow
    XXX.XXX.199.4

發表發表於: Fri Nov 24, 2006 6:07 pm

hograce 寫到:
    個時我去日本跟團...

一於去日本大出血啦~~
    個時我2個人1喼去~
    勁呀~~

靚靚黃太Joanne,

對唔住...想好奇問下,你哋係帶多兩個喼過去裝o野,定係去日本買喼的。 Rolling Eyes

無錯, 預咗大出血啦! 已經唱夠足夠彈藥啦, 準備同老公每一帶一個喼去, 帶埋大旅行袋.. 其實都可能未必夠!
    回頂端
    靚靚黃太Joanne

發表發表於: Sat Nov 25, 2006 10:26 am

cowcowcow 寫到:
    hograce 寫到:
    個時我去日本跟團...

一於去日本大出血啦~~
    個時我2個人1喼去~
    勁呀~~

靚靚黃太Joanne,

無錯, 預咗大出血啦! 已經唱夠足夠彈藥啦, 準備同老公每一帶一個喼去, 帶埋大旅行袋.. 其實都可能未必夠!

我個時都出血架...
    但就未至於不治~~
    仲有幾萬yen拎返來....

我係2個人拖1喼帶個旅行袋..
    之後都爆曬...響迪迪尼買咗2個紅藍白袋先啱啱好夠載~~
    如果真係唔夠~~響迪迪尼買個啦~~個時我買好似hkd5x幾啦..
    您哋加吓應該仲平d...
    回頂端
    靚靚黃太Joanne

發表發表於: Sat Nov 25, 2006 10:27 am

extrawa 寫到:
    我都去左唱yen喇!!唱左hkd20k,個rate係0.6671,貴過上個week,我去左百年唱。我問過自己相熟銀行staff,佢話而家美金開始弱勢,其他currency都會升,所以我都啦啦林去唱左先。銀行個rate高d,0.68仲要計多少少差價。

底就要入~~唔好諗~~您0.6671都ok啦~~~
    Laughing Laughing Laughing
    回頂端
    extrawa
    XXX.XXX.3.67

發表發表於: Sat Nov 25, 2006 11:27 pm

extrawa 寫到:

底就要入~~唔好諗~~您0.6671都ok啦~~~
    Laughing Laughing Laughing

joanne

係呀!!我d同事都係咁話!!

而家我打算join 東瀛o既5天北海道再stay東京,應該o個5日唔點樣買野,留返d彈藥去東京出血,廿幾萬yen應該夠駛卦!

你兩個人先帶1個gip去???我諗住我地一人一個廿五吋gip去。

乜廸廸尼買gip咁平架???
    回頂端
    車厘子
    XXX.XXX.61.24

發表發表於: Sun Nov 26, 2006 1:42 am

wawa

我已經"唱" 左yen 喇, 我12月尾去, 如果我有淨, 留返比你丫!!!!

我上次去日本, 去左7日, 東京+ 大板呀, 跟東瀛遊o架, 去到都有出血! 不過比想像中出少左, 話時話, d 導遊話d 日本人唔多like 香港人用credit card 比錢o架, 話香港多假卡喎!!!!

我o地, 兩個人去, 都係用左17萬yen 咋, 唔算多丫! Laughing
    回頂端
    高比
    XXX.XXX.151.97

發表發表於: Sun Nov 26, 2006 2:55 am

廸士尼$5x唔係gip, 係紅白藍質地既廸士尼人物print 袋, 比大紅白藍細起碼一倍傢。香港廸士尼都有傢。
    回頂端
    extrawa
    XXX.XXX.189.128

發表發表於: Mon Nov 27, 2006 3:19 pm

車厘子 寫到:
    wawa

我已經"唱" 左yen 喇, 我12月尾去, 如果我有淨, 留返比你丫!!!!

我上次去日本, 去左7日, 東京+ 大板呀, 跟東瀛遊o架, 去到都有出血! 不過比想像中出少左, 話時話, d 導遊話d 日本人唔多like 香港人用credit card 比錢o架, 話香港多假卡喎!!!!

我o地, 兩個人去, 都係用左17萬yen 咋, 唔算多丫! Laughing

車厘太

真係開心喇!!你下個月尾去玩,我係打算響stay behind段時間先出血。跟團o個幾日都係用響d自費活動,我同bf都唔會去食咩海鮮餐同埋牛肉餐,所以應該ok!

唔歡迎look card???我啋佢都傻,照look,我都唔怪佢地,係真係有d人好衰做衰左hk人個朵啫!!!
    回頂端