發表主題 回覆文章
hograce
XXX.XXX.184.59

發表發表於: Fri Nov 10, 2006 10:59 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    Maggiess 寫到:
    cowcowcow 寫到:
    我報鷞12月4日出發去北海道, 之前籗擢蚾蘵K$10,000, 個rate係0.0683, 唔收手續費. 之後有D後悔, 因為個rate好似唔夠高. 諗住等到兌美元118點幾就即刻再唱多2-3萬到啦 !

擢蛈n似吾係好底喎,我10時唱左2萬,個rate都係0.0656,之後昇左少少,我再唱多一萬,就0.0668,兩次都吾洗0.0683喎,我係去中環百年找換有限公司,又係免手續費,而家好似都昇返
    http://berlincompanyexchangelimited.blogspot.com/

Maggiess,

你好,我比較少留意開日元匯價,但我出年1月頭會去日本玩,請問0.0683算正常定係算高價呀... Rolling Eyes
    回頂端
    Maggiess
    XXX.XXX.192.192

發表發表於: Sat Nov 11, 2006 11:12 am

我報鷞12月4日出發去北海道, 之前籗擢蚾蘵K$10,000, 個rate係0.0683, 唔收手續費. 之後有D後悔, 因為個rate好似唔夠高. 諗住等到兌美元118點幾就即刻再唱多2-3萬到啦 !

擢蛈n似吾係好底喎,我10時唱左2萬,個rate都係0.0656,之後昇左少少,我再唱多一萬,就0.0668,兩次都吾洗0.0683喎,我係去中環百年找換有限公司,又係免手續費,而家好似都昇返
    http://berlincompanyexchangelimited.blogspot.com/

都好似好多人去呢間找換公司唱. 鬗分籅鯇銕? 咁駛唔駛開戶口, 定係比現鈔你?

佢個web-site有地址,你可以上去睇睇,吾洗開戶口亦唔收手續費,你比cash佢,佢都係比返現鈔你,你去之前可以打去問下個rate,痟N可以叫佢留起比你.....
    回頂端
    Maggiess
    XXX.XXX.192.192

發表發表於: Sat Nov 11, 2006 11:15 am

hograce 寫到:

Maggiess,

你好,我比較少留意開日元匯價,但我出年1月頭會去日本玩,請問0.0683算正常定係算高價呀... Rolling Eyes

其實年尾日元多數都會昇少少,而0.065已經係好好價,我前兩年去要對0.07幾,所以如果0.065-0.066都可以唱定先啦,我其實都係1月頭先去日本,不過之前個價好所以我唱定先之嘛..... Wink
    回頂端
    hograce
    XXX.XXX.136.205

發表發表於: Sat Nov 11, 2006 11:50 pm

hograce 寫到:

Maggiess,

其實年尾日元多數都會昇少少,而0.065已經係好好價,我前兩年去要對0.07幾,所以如果0.065-0.066都可以唱定先啦,我其實都係1月頭先去日本,不過之前個價好所以我唱定先之嘛..... Wink

唔該晒你呀... Very Happy
    由今日開始我都要昅住個價位先,因為1月係日本的減價時間,想去shopping呀.... Cool
    回頂端
    靚靚黃太Joanne
    XXX.XXX.249.137

發表發表於: Tue Nov 14, 2006 2:39 pm

extrawa 寫到:
    靚靚黃太Joanne 寫到:
    如您1次過唱多D..
    銀行個RATE應該會好D架....
    因為您唱10萬 YEN同唱5萬 YEN個RATE已經唔同架啦

joanne

乜唔同金額唔同rate架???咁古怪o既???

係呀~~~
    我會一去到就會問佢個rate架嘛
    到我話唱5萬yen時佢個rate又高咗小小..
    佢話係呀~~
    如果唱多d金額個rate就可以跟足d架..
    個時我響恆生唱架...
    夠港幣3000蚊就唔收費用
    回頂端
    靚靚黃太Joanne
    XXX.XXX.249.137

發表發表於: Tue Nov 14, 2006 2:39 pm

您哋加吓去就抵啦~~
    我去個時高企69.xx呀..
    買貴嘢~~~慘~~ Crying or Very sad Crying or Very sad
    回頂端
    cowcowcow
    XXX.XXX.149.206

發表發表於: Sun Nov 19, 2006 12:54 am

我星期五經匯豐網上理財唱咗HK$30,000啦, 兌0.06615, 都算OK啦, "鄧"返勻之前入貴咗0.0683. 一於嗱住幾皮嘢去日本搏殺, 再加埋轆咭肯定遍體鱗傷咁返香港.... 返到來又一條好漢重投工作再搵錢 !!!
    回頂端
    extrawa
    XXX.XXX.176.24

發表發表於: Mon Nov 20, 2006 1:16 am

我星期五經匯豐網上理財唱咗HK$30,000啦, 兌0.06615, 都算OK啦, "鄧"返勻之前入貴咗0.0683. 一於嗱住幾皮嘢去日本搏殺, 再加埋轆咭肯定遍體鱗傷咁返香港.... 返到來又一條好漢重投工作再搵錢 !!!

cowcowcow

我朋友advise我唔好look卡喎!!!佢話響日本o個邊look card個transaction會將日元兌左美金再兌返港紙個價先係當日look卡時個兌換價,唔知有咩問題呢??同埋我都算唔到有咩分別,你有聽過呢d事嘛?? Rolling Eyes
    回頂端
    cowcowcow
    XXX.XXX.199.4

發表發表於: Mon Nov 20, 2006 3:05 pm

extrawa 寫到:

cowcowcow

我朋友advise我唔好look卡喎!!!佢話響日本o個邊look card個transaction會將日元兌左美金再兌返港紙個價先係當日look卡時個兌換價,唔知有咩問題呢??同埋我都算唔到有咩分別,你有聽過呢d事嘛?? Rolling Eyes

無喎... 我之前去日本都係轆卡, 都唔覺有咩大分別. 其實美元同港元掛釣,都唔會有太大分別啩 !
    回頂端
    extrawa
    XXX.XXX.157.181

發表發表於: Wed Nov 22, 2006 12:05 am

extrawa 寫到:

cowcowcow

無喎... 我之前去日本都係轆卡, 都唔覺有咩大分別. 其實美元同港元掛釣,都唔會有太大分別啩 !

咪係囉!我個concept都係咁,但係唔知點解個fd會咁講???奇怪!!

我都問左成日去日本玩o既同事,佢地都話聞所未聞!

我唔理喇!我照唱每人一萬蚊去o個邊駛,跟住買其他野就look卡!
    回頂端