發表主題 回覆文章
angelyiubb
XXX.XXX.32.133

發表發表於: Sun Oct 22, 2006 1:43 am

廣告贊助 [隱藏]
我見意可舉辦多一些大型可多新人一起參與的活動,增加透明度,加入一些比賽,即場投票,可與眾同樂!!!!!!
回頂端
小花candy
XXX.XXX.121.14

發表發表於: Sun Oct 22, 2006 9:22 am

小小建議:

1) 我覺得可以攪多些活動給各準新人,如化妝talk、catwalk show、與老爺奶
奶關係等~
2) 設立投票區,讓新人們票選各公司的質素~
回頂端
小花candy
XXX.XXX.121.14

發表發表於: Sun Oct 22, 2006 9:26 am

小花candy 寫到:
小小建議:

1) 我覺得可以攪多些活動給各準新人,如化妝talk、catwalk show、與老爺奶
奶關係等~以前有些活動有不少限制,又或時間在辨工時間內舉行,未能參予~
2) 設立投票區,讓新人們票選各公司的質素~增加更多不同的投票渠道~
回頂端
juice
XXX.XXX.193.170

發表發表於: Sun Oct 22, 2006 6:37 pm

我都覺得如果可以加個用家投票 ,
投票每間公司的quality,
仲有有個Price List for唔同嘅公司作出比較
member有多D shop 比discount,咁就好啦 Wink

我想問我係咪可以get one of the book?
回頂端
麥兜豬
XXX.XXX.197.198

發表發表於: Tue Oct 24, 2006 5:41 pm

或者可以攪一個"最受歡迎的留言廣場會員選舉",網上投票提名幾個候選人之後,再由依家總共六萬幾會員互相網上投票選出…

得獎者或者安排係新婚生活易大賞當中領獎…
回頂端
w_cheung
XXX.XXX.92.15

發表發表於: Fri Oct 27, 2006 3:23 pm

我覺得"新婚生活易大賞" 都係一個好o既渠道俾大家表達對唔同公司/服務o既意願.除左表揚得獎公司/人之外, 相信對初上新婚生活易的新人來說到都有正面幫助,因睇各版面各有各說都幾難分辦咩係好同唔好, 希望會再加多d唔同o既得獎項目可以再廣泛同仔細d啦~加油
回頂端
fion&samuel
XXX.XXX.135.167

發表發表於: Sun Oct 29, 2006 11:09 pm

其實大家咁緊張上黎都係想自己婚禮攪得好好睇睇,而加咁多黑店,又有好多人商業性翵頝N中傷,真係要諗諗點樣令到我地真正揀到好....
做個精明消費者,希望你地真係做到一d用家評級黻O錄,我見有d真係明明係問緊對某公司鴾嬤氶A但係就變左成個post係果間公司自己出黎答問題,間接幫人做埋生意,而我地真係睇唔到間公司係唔係真係好.... 好驚自己做錯決定.....希望你地能夠愈做愈好啦...
回頂端
q_q
XXX.XXX.108.210

發表發表於: Mon Oct 30, 2006 10:29 am

我認為這裡是一個很好的交流意見地方,但就不知道分享的是真的新人還是商戶,所以我覺得大家應該小心選擇。我提議要成為會員,不妨在登記時資料加入HKID號碼,才能發表意見。 Wink
回頂端
La la la...
XXX.XXX.13.198

發表發表於: Tue Oct 31, 2006 8:32 am

I wish there are more services for ppl who live in overseas la...... it's really hard to get info sometimes due to living in oversears. Like, may be open a topic or page mainly for the ppl who want to get married in HK, but living in other countries, I mean besides mainland China.

I didn't put my address in my account info., how can i can a copy of the "新婚生活易大賞" ar??

thanks for the the wedding esdlife, it's really helpful to get info, and would love to see more info of the site of course.
回頂端
麥兜豬
XXX.XXX.197.198

發表發表於: Thu Dec 07, 2006 11:08 am

係新婚生活易大賞2006入面,國泰航空公司應該拎到新人至愛旅遊服務大賞,而希臘就得到新人至愛蜜月地點大賞;但係呢本"新婚生活易大賞"書刊0既第五頁個度,上述0既獎項同埋得主就互相掉轉左…

要做得更好,唔可以忽略細節…
回頂端