發表主題 回覆文章
麥兜豬
XXX.XXX.197.198

發表發表於: Fri Sep 22, 2006 4:36 pm

廣告贊助 [隱藏]
會唔會公佈所有入圍參與單位所獲得的票數?唔好俾人有黑箱作業的嫌疑…
回頂端
XXX.XXX.78.66

發表發表於: Fri Sep 22, 2006 9:20 pm

Very Happy 收到宣傳的效果, 令大家可以容易安排婚禮...
回頂端
Maruko
XXX.XXX.231.95

發表發表於: Sat Sep 23, 2006 7:25 am

我諗如果可以登到投票者支持佢地 ge 原因,
咁樣就可以令我 (所有新人) 更加清楚知道得奬單位到底優勝 ge 地方係邊度,
繼而令到投票者投佢地一票,
咁樣就可以幫到我 (所有新人)更加容易搵到適合我 ge 有關婚禮公司
回頂端
麥兜豬

發表發表於: Sat Sep 23, 2006 8:56 am

Maruko 寫到:
我諗如果可以登到投票者支持佢地 ge 原因,
咁樣就可以令我 (所有新人) 更加清楚知道得奬單位到底優勝 ge 地方係邊度,
繼而令到投票者投佢地一票,
咁樣就可以幫到我 (所有新人)更加容易搵到適合我 ge 有關婚禮公司

儘量利用Case Study更好,即係話發表更多消費者對於使用某間已得獎公司的產品或者服務之後所獲得的感受,同埋當初選擇呢間公司的原因…
回頂端
車厘子
XXX.XXX.87.200

發表發表於: Sat Sep 23, 2006 8:54 pm

定期舉辦新人真情對話分享特區, 例如, 小禮物分享, 飾物配襯, 讓他們可以彼此交流!
然後upload 該段片上網頁 Very Happy !
回頂端
Alfphy
XXX.XXX.98.59

發表發表於: Sun Sep 24, 2006 11:07 am

^^MANDY^^ 寫到:
我認為可以加多少少comment比各得獎機構,講講他們在同一類別中脫穎而出的原因。 Very Happy

agree....good idea
回頂端
Bebichhichi
XXX.XXX.24.84

發表發表於: Mon Sep 25, 2006 10:21 pm

就《新婚生活易大賞》,如何令我們做得更好?
本人有一些愚見
1)首先要將投票既透明到提高,因為好多人投左票之後,都唔知所投既票數去到幾多...
2)無論參賽既人士或機構,都要一d背景資料作參考,令投票既人士更加清楚
3)可作更多既宣傳呢個活動,因為本人覺得都幾少宣傳
4)可否加入其他特別獎項於其他參賽新人?除了全城至愛,有沒有其他idea?因為我見到有d參賽新人都好俾心機,佢地既description同d相有時做到好match,希望貴 機構可以獎勵呢d參賽者...

maybe我呢d意見唔係幾好,不過希望來年既新婚生活易大賞做得更加好﹗
回頂端
K & K
XXX.XXX.25.161

發表發表於: Tue Sep 26, 2006 2:16 pm

同Bebichhichi同一想法, 透明度好重要, 而且, 除了"全城最愛"外, 可列出第二以及第三優勝者, 好讓我們有不同的選擇.

而每一個獎項, 是以那一個準則作為得奬要點? 可列出多一點意見給讀者, 讓讀者知道, 每一個得奬者, 都是實至名歸的!

希望之後可以有多一點相似的活動, 收集多人意見, 等一些正準備婚禮的人(我!!!!!!)可以更快,更集中地搜集資料!!
回頂端
elmo
XXX.XXX.120.246

發表發表於: Tue Sep 26, 2006 8:10 pm

maybe create more awards for other applicants, apart from the 全城至愛新人. it is because it can make more happiness for more couples. and i think it should held every year. it can make us to arrange our wedding more interesting. thanks a lot.
回頂端
麥兜豬

發表發表於: Tue Sep 26, 2006 8:33 pm

elmo 寫到:
maybe create more awards for other applicants, apart from the 全城至愛新人. it is because it can make more happiness for more couples. and i think it should held every year. it can make us to arrange our wedding more interesting. thanks a lot.

最具夫妻相新人?最具氣質新人?最搞笑新人?
回頂端