發表主題 回覆文章
min-min
XXX.XXX.40.10

發表發表於: Tue Jul 29, 2008 10:18 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    pigc 寫到:
    開這個topic的cindy最近過身了, 希望她上了天堂可以安息.... Crying or Very sad

早兩日由佢個blog知道佢過身, 好難過, me too, 我都希望她安息...... Sad
    回頂端
    qwcaa
    XXX.XXX.143.237

發表發表於: Wed Jul 30, 2008 9:38 am

kitty&daniel 寫到:
    Hi 飛 飛,

如果你去富良野睇薰衣草, 請避開星期日, 會有好多人好多車, 所以會好塞車, 尤其係唸住租車去...., 一定要試夕張蜜瓜配香滑牛奶軟雪糕, yummy...

你好厲害呀!連什麼雪糕也知道!
    回頂端
    姊妹花
    XXX.XXX.19.231

發表發表於: Sun Aug 03, 2008 5:23 pm

Cindy
    主懷安息. Sad
    回頂端
    馬花
    XXX.XXX.85.47

發表發表於: Tue Aug 05, 2008 11:13 am

不是吧?過身?好難過~~她什麼病呀?
    回頂端
    域高
    XXX.XXX.23.225

發表發表於: Sun Aug 24, 2008 7:56 am

是肝癌,一直以來都是在搏鬥當中,但仍熱心為大家提供資料。在此真的要謝謝她呢!

這是她的網誌:
    http://hk.myblog.yahoo.com/cindy-marco

請紀念她的家人! Sad
    回頂端
    tinymoon
    XXX.XXX.229.224

發表發表於: Thu Sep 04, 2008 11:01 am

qwcaa 寫到:
    kitty&daniel 寫到:
    Hi 飛 飛,

如果你去富良野睇薰衣草, 請避開星期日, 會有好多人好多車, 所以會好塞車, 尤其係唸住租車去...., 一定要試夕張蜜瓜配香滑牛奶軟雪糕, yummy...

你好厲害呀!連什麼雪糕也知道!

個軟雪糕超好味~~ 最衰因為要趕車冇得食多杯 Evil or Very Mad
    回頂端
    詩詩詩
    XXX.XXX.234.107

發表發表於: Mon Sep 29, 2008 9:28 pm

之前冇睇佢log, 仲諗點解佢咁耐冇上黎, 點知 Sad 真係好難過, 不過知道佢而家一定在天堂開開心心的!

min-min 寫到:
    pigc 寫到:
    開這個topic的cindy最近過身了, 希望她上了天堂可以安息.... Crying or Very sad

早兩日由佢個blog知道佢過身, 好難過, me too, 我都希望她安息...... Sad
    回頂端
    vonny
    XXX.XXX.56.97

發表發表於: Thu Sep 03, 2009 5:13 pm

Hi all,

未去過日本,想去度蜜月,可唔可以幫我睇下以下行程? Thanks!

初步plan:

Day 1 香港 - 札幌 (住札幌)
    Day 2 札幌 - 網走 (坐破冰船 及 流冰號火車) 夜晚回札幌 (住宿札幌)
    Day 3 札幌市內觀光,南千歲outlet,Shopping, 睇雪際 (住札幌)
    Day 4 札幌 - 二世古滑雪 (住二世古民宿)
    Day 5 二世古 - 旭川 - 小樽 (動物園, 旭川市內觀光 (睇小樽夜景,住宏樂園浸溫泉)
    Day 6 小樽 (小樽市內觀光 or 洞爺湖,住登別)
    Day 7 登別 市內觀光 (住函館)
    Day 8 函館 市內觀光 - 東京 (住東京)
    Day 9 - Day 10 東京自遊行
    Day 11 東京 - 香港

大家覺得點? 有無邊d地方太趕或太多時間?
    我楂唔楂車都得,因我都有外國雪地駕車經驗
    我覺得可能網走個程有問題,因為聽人講話無夜行列車,但係可唔可行? 可以點改?
    同埋冬天富良野,美瑛呢d值唔值得去? 如果值得就會或者加多一日行程
    Thanks!
    Vonny
    回頂端
    tiffanywai
    XXX.XXX.58.117

發表發表於: Mon Dec 07, 2009 8:05 pm

我1月尾會去HONEYMOON 北海道 5 日
    有咩好提意呀,
    我最後個日會去溫泉酒店,因為我唔知小樽 札幌函館 有咩玩?
    回頂端
    Shuk Shuk
    XXX.XXX.11.234

發表發表於: Fri May 14, 2010 11:58 pm

澄澄 寫到:
    大家好...
    我的婚期是1月,如果想去北海道滑雪,最好甚麼月份去最適合又便宜?
    我是第一次去北海道的,跟團還是自由行比較好?
    謝謝... Very Happy

多數人話2月最好
    回頂端