發表主題 回覆文章
SimCindy
XXX.XXX.136.159

發表發表於: Tue Apr 24, 2007 8:08 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    姊妹花 寫到:
    SimCindy
    唔該哂 Razz
    我想去有珠火山. 但一月去係咪唔理想呀.

有珠火山我未去過,所以唔清楚! Wink
    回頂端
    姊妹花
    XXX.XXX.28.13

發表發表於: Thu May 17, 2007 7:15 pm

我想問吓以下行程. 係咪應該將網走安排最後兩日呢.
    如果兩程夜行車來回網走. 要臥寢. 係咪買二人7天特等票化算D.
    札幌 ------ 時計台.白之戀人.狸小路.定山溪.
    小樽 ------ 一日來回
    登別 ------- 地獄谷.Marine Park.
    洞爺湖 ---- 有珠火山. 昭和新山.
    網走 ------- 破冰船. 冰之美術館.
    回頂端
    waleinna
    XXX.XXX.211.225

發表發表於: Thu May 17, 2007 9:59 pm

姊妹花 寫到:
    如果兩程夜行車來回網走. 要臥寢. 係咪買二人7天特等票化算D.

你會幾時去?

waleinna
    回頂端
    姊妹花
    XXX.XXX.27.235

發表發表於: Thu May 17, 2007 10:30 pm

waleinna 寫到:
    姊妹花 寫到:

你會幾時去?

waleinna

Sad 另一伴話只去五天. 我現在要諗過行程. 但我好想坐破冰船.
    唔知out邊個景點好.
    可能三月中去.
    回頂端
    ~circle~
    XXX.XXX.106.208

發表發表於: Thu May 17, 2007 11:48 pm

hi

我 6 月中 honeymoon 會去北海道呀, 如果唔揸車, 可以點樣去富良野, 美瑛呀
    thanks
    回頂端
    waleinna

發表發表於: Fri May 18, 2007 10:50 pm

姊妹花 寫到:
    waleinna 寫到:
    姊妹花 寫到:

你會幾時去?

waleinna

Sad 另一伴話只去五天. 我現在要諗過行程. 但我好想坐破冰船.
    唔知out邊個景點好.
    可能三月中去.

考慮一下在洞爺湖同登別之中選一個(我自己覺得,因為去登別/洞爺一日都去唔到啲咩地方,與其係咁就選其一),同埋如果要坐破冰船有兩個上船地方, 一係紋別、一係網走,你如果係去網走,可以上佢地極光號個網址睇下,另外可以在二月左右睇下個年多唔多浮冰先,如果無咩浮冰就無謂上船啦,都唔平架。

waleinna
    回頂端
    waleinna

發表發表於: Fri May 18, 2007 10:52 pm

~circle~ 寫到:
    hi

我 6 月中 honeymoon 會去北海道呀, 如果唔揸車, 可以點樣去富良野, 美瑛呀
    thanks

坐JR去到,如果係花季時間好似有巴士四圍去(富良野或美英-->因為兩個地方唔係太近,揸車都要半個鐘)。

waleinna
    回頂端
    姊妹花
    XXX.XXX.204.50

發表發表於: Sat May 19, 2007 12:21 am

waleinna
    謝謝你的意見.
    我暫時只睇了三本旅遊書.
    我要再諗諗.
    回頂端
    Pear99
    XXX.XXX.235.96

發表發表於: Wed May 23, 2007 12:43 am

請問各位北海道自由行容易嗎?

我問過TRAVEL AGENTS, 暑假想去北海道+東京自由行沒有肯定的機位,而且沒有轉機團,我可能會北海道都會自由行, 那麼可以又去埋東京。不知道內陸機貴不貴?

有甚麼酒店介紹?有沒有人知道北海道的酒店會不會安排LOCAL TOURS? 用甚麼語言?
    回頂端
    pigc
    XXX.XXX.15.226

發表發表於: Fri Jun 01, 2007 5:13 pm

Pear99 寫到:
    請問各位北海道自由行容易嗎?

我問過TRAVEL AGENTS, 暑假想去北海道+東京自由行沒有肯定的機位,而且沒有轉機團,我可能會北海道都會自由行, 那麼可以又去埋東京。不知道內陸機貴不貴?

有甚麼酒店介紹?有沒有人知道北海道的酒店會不會安排LOCAL TOURS? 用甚麼語言?

ANA在東京轉機woo
    回頂端