發表主題 回覆文章
tiffanyforever
XXX.XXX.141.108

發表發表於: Sat Sep 16, 2006 10:19 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
我昨天才決定18-12-06結婚,因為男朋家人有病,所以決定得好急!只做律師註冊儀式,下年才罷洒.我係完美主義者 Rolling Eyes ,男朋友成日話求其攪唔使分2日,我話唔可以.為此吵大獲!所以決定分2日.預計下年3月擺湎.
請問有冇真正星級化粧師?明星御用化粧師.
我都知好遲,請大家比意見.
最好包晒所有人飾物,
包伴娘媽咪化粧髮型,
試粧費可以扣返的mua.
回頂端

發表發表於: Sat Sep 16, 2006 11:01 pm

呢版真係冇星級禦用mua?
回頂端
honeybeeyy
XXX.XXX.78.69

發表發表於: Sat Sep 16, 2006 11:20 pm

tiffanyforever 寫到:
呢版真係冇星級禦用mua?

I think there are a lot of well-known MUA for celebrities (星級禦用) that you don't even have to ask the sisters here as their name appear on magazine and newspaper all the time.

Such as Zing ,Rick Chin, Ivan Lee, Felix.....and etc.
回頂端

發表發表於: Sat Sep 16, 2006 11:27 pm

我見廣告持區D post寫星級化粧師,睇下有冇姊妹用過D真係有料,唔係化過1次半次就扮星級.
同埋 ah Rick佢地冇人試過,都唔知態度好冇,又費又受氣就慘!
honeybeeyy
who is your mua?
回頂端
spp
XXX.XXX.18.151

發表發表於: Sat Sep 16, 2006 11:45 pm

啱啱新婚生活易搞左個活動搵左gary chung做新娘化妝試範呀
現場見佢化得好快好靚
或者你可以試下,不過好似話收萬幾蚊
包d乜就唔清楚喇
回頂端

發表發表於: Sat Sep 16, 2006 11:48 pm

gary chung化定D學生化架?呢度有冇人用過?
回頂端
honeybeeyy
XXX.XXX.78.69

發表發表於: Sat Sep 16, 2006 11:49 pm

tiffanyforever,

Actually, I'm still looking for a MUA and it's a very difficult task for me....

I understand that if I can spend a lot of money, those 星級禦用MUA should have very good skill. However, I personally will not spend a lot of money on makeup as I don't think it's worth it..... *it's just my personal opinion*

For tose that charge much lower price, I can't find one that I can satisfy..... Confused

In fact, I do very good make up and if I can't find a MUA that I can satisfy within my budget, I will probably do the makeup for myself Wink
回頂端

發表發表於: Sun Sep 17, 2006 12:35 am

你都好呀!可以DIY.我就冇信心la.
回頂端
小芝豬
XXX.XXX.84.91

發表發表於: Sun Sep 17, 2006 12:35 am

我見呢度好多人都recommend 過MUA
你看看呢版就知道啦

其實你系想距化得靚姐
吾一定要最貴個個先化得好
我覺得吾系錢吾錢既問題
而系我覺得MUA好講人夾人緣

所以
如果budget你吾系好 concern 既話
點解吾試多幾個﹐ 試到滿意為止?
講真﹐ 如果你比萬幾蚊請一個星級
不如用1-2千蚊去試多幾個

我見呢度好多姐妹都系4000-6000 都可以跟到一日
而距地都好滿意

都系個句﹐ 我吾覺得貴就一定系最好
回頂端

發表發表於: Sun Sep 17, 2006 12:49 am

哈哈!我諗住明星都用有保証咋!
我都同意所以我考慮緊jacko同1,2個.hehe
回頂端