發表主題 回覆文章
mandybride
XXX.XXX.122.68

發表發表於: Thu Aug 31, 2006 10:07 pm

廣告贊助 [隱藏]
Has anyone tried this shop? I found its jewellery quite nice but very expensive even for the rental price. One necklace costs $2800 for rental
回頂端
mimi pigpig
XXX.XXX.143.36

發表發表於: Fri Sep 01, 2006 11:44 am

mandybride 寫到:
Has anyone tried this shop? I found its jewellery quite nice but very expensive even for the rental price. One necklace costs $2800 for rental

Hi Mandybride,

我已經o係love legend租左首飾,老實講,起初我真的覺得d價錢有點貴,不過同出面租首飾的店舖比較過,終於明白什麼叫做『一分錢、一分貨』。Love legend 的首飾的鑲工做得好好,佢d首飾仲有一個好好的優點,就是帶了後不容易皮膚敏感,我本身的皮膚好容易敏感,試過有一次帶了一條銀鍊,條頸就立刻紅晒,但是試帶了love legend的首飾一陣,卻沒有這種情況。聽老闆講這是因為他們的首飾是銀電鍍5層白金,所以可以防止皮膚敏感Wor。我最後租了價值$988的首飾。以我所知,love legend都有價值$388,$588的首飾租,我覺得款式都不錯,但始終各人有不同的喜好,當然款式複雜d,d價錢會貴d,我覺得這是可以理解的。仲有,佢地網頁有coupon可以download,揸住將coupon上去佢地度買野會有discount。所有的Package係包括項鍊,另外自選歡既手鐲、手鍊、介指和耳環其中兩樣。如果有coupon的話,可選擇三樣tim。(可是我租時沒有發現有coupon , 所以只可選擇兩樣ga Crying or Very sad )

我租的首飾,比D意見 Very Happy (我認為看起來好似鑽石首飾一樣la,你認為點lei)
http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/mimipigpigwedding/detail?.dir=/ab57scd&.dnm=a367scd.jpg&.src=ph

best regards,
mimi.pigpig

mimi pigpig 在 Fri Sep 08, 2006 11:15 pm 作了第 1 次修改
回頂端
mimi pigpig
XXX.XXX.11.72

發表發表於: Sat Sep 02, 2006 1:18 pm

If other sisters interest to know the details, you can pm me or leave the email Very Happy
回頂端
faing
XXX.XXX.120.175

發表發表於: Sat Sep 02, 2006 1:36 pm

Love Legend 是不是今次會展這間呀??我同老公都有去婚紗展呀,見到佢地有2個好大既廣告牌首飾租售服務,不知是不是講這間呢??而我又正在找緊喜帖,首飾同回禮禮物,行埋去看D首飾款式見到都有簡單同誇張,見到有回禮禮物代訂,D款式幾特別,但就不知價錢是幾多了??因是看首飾先,好既話下次上佢店舖再看清楚的禮物,其實首飾方面,我都找過朋友陪我去看其他租首飾的店舖,靚就一定有,但價錢仲貴,戴得一日就覺得不值了,所以就放棄先了!
今次行會展看到這間店有租售首飾,聽到有一個職員(不知是否老闆)對其他客人講今次是第一次在婚紗展攪展覽, 真是岩,我就心大心細同老公講不如看下呀,he...因我不算高,所以選款式就比較簡單,當場個售貨員就介紹了一條頸鏈既款我看,嘩Surprised戴了出來都好閃呀,後來再幫我配埋手鏈同耳環,都好看呀,但心諗:慘呀,不記得問價錢 Crying or Very sad,之後除下來就同個售貨員講,好呀唔該妳先,我諗下!佢就問是否擔心價錢呀,比妳睇"這套三件"租是$388咋, 嘩, Very Happy 老公同意後,我就即下了訂金,佢仲講若到時付全數前,仲有一次可改其他款式,選了仍可以轉款有幾多間,我覺得Love Legend都幾好呀!至於價錢,,,,講真租售價錢一定有平有貴呀!看自己心水啦!
mimi.pigpig 妳租這套款式,我都見過呀覺得都好靚架,我有試這款呀,因我不高呀,Crying or Very sad所以,,,,,,,不選這款!
咩話,,,,,,有coupon,係邊取呀??我冇既))))))))))不過算啦,我同妳都是一樣,租得三件首飾Embarassed ,不過都開心既,平同靚就得呀 Very Happy
回頂端
小乖
XXX.XXX.147.163

發表發表於: Wed Sep 06, 2006 11:17 pm

i want to know the details~~
THANKS~

小乖 在 Wed Dec 06, 2006 4:54 pm 作了第 1 次修改
回頂端
姥姥
XXX.XXX.234.8

發表發表於: Thu Sep 07, 2006 12:51 pm

pls send me the details

cheerwedding@yahoo.com.hk
回頂端
mimi pigpig
XXX.XXX.143.36

發表發表於: Thu Sep 07, 2006 2:52 pm

Dear 姥姥, 小乖,

Sent it to you la. Take a look la Very Happy

best regards,
mimi.pigpig
回頂端
faing
XXX.XXX.144.250

發表發表於: Thu Sep 14, 2006 1:45 am

faing 寫到:
Love Legend 是不是今次會展這間呀??我同老公都有去婚紗展呀,見到佢地有2個好大既廣告牌首飾租售服務,不知是不是講這間呢??而我又正在找緊喜帖,首飾同回禮禮物,行埋去看D首飾款式見到都有簡單同誇張,見到有回禮禮物代訂,D款式幾特別,但就不知價錢是幾多了??因是看首飾先,好既話下次上佢店舖再看清楚的禮物,其實首飾方面,我都找過朋友陪我去看其他租首飾的店舖,靚就一定有,但價錢仲貴,戴得一日就覺得不值了,所以就放棄先了!
今次行會展看到這間店有租售首飾,聽到有一個職員(不知是否老闆)對其他客人講今次是第一次在婚紗展攪展覽, 真是岩,我就心大心細同老公講不如看下呀,he...因我不算高,所以選款式就比較簡單,當場個售貨員就介紹了一條頸鏈既款我看,嘩Surprised戴了出來都好閃呀,後來再幫我配埋手鏈同耳環,都好看呀,但心諗:慘呀,不記得問價錢 Crying or Very sad,之後除下來就同個售貨員講,好呀唔該妳先,我諗下!佢就問是否擔心價錢呀,比妳睇"這套三件"租是$388咋, 嘩, Very Happy 老公同意後,我就即下了訂金,佢仲講若到時付全數前,仲有一次可改其他款式,選了仍可以轉款有幾多間,我覺得Love Legend都幾好呀!至於價錢,,,,講真租售價錢一定有平有貴呀!看自己心水啦!
mimi.pigpig 妳租這套款式,我都見過呀覺得都好靚架,我有試這款呀,因我不高呀,Crying or Very sad所以,,,,,,,不選這款!
咩話,,,,,,有coupon,係邊取呀??我冇既))))))))))不過算啦,我同妳都是一樣,租得三件首飾Embarassed ,不過都開心既,平同靚就得呀 Very Happy

哈哈,,,等到機會陪朋友一起去Love Legend呀, 今次終於有coupon了, 因我介紹朋友去租呀, 不過我個朋友就講要等埋老公看先!又係既,,,!如果妳們都想要Coupon我都可以sand給妳們呀! Smile
而我就有這個機會上去影番張相, 不過就黑了D, 希望妳們都看到啦, 妳們又覺得點? Embarassed

mimi.pigpig我租了這款啦,妳覺得好看嗎? Very Happy

a.jpg  Filesize: 29.98 KB  瀏覽次數: 3740 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 沒有提供
回頂端
lling
XXX.XXX.110.4

發表發表於: Mon Sep 25, 2006 1:42 am

faing :
我都想要個地址.請PM給我, thanks!
回頂端
siubobo1226
XXX.XXX.7.157

發表發表於: Mon Sep 25, 2006 3:38 pm

Pls send me the details

siubobo1226@yahoo.com.hk

Thanks a lot!
回頂端