發表主題 回覆文章
lemonh2o
XXX.XXX.239.70

發表發表於: Thu Nov 23, 2006 2:09 pm

廣告贊助 [隱藏]
各位12去北海道o既姊妹:

呢兩日上網睇, 見到札幌已經白茫茫一片啦!
好開心好緊張呀!
你地買齊禦寒衣物唱晒錢未呀?
唉, 我仲未唱呀, 今日見個yen價又升左啦!
真係早知早d唱定啦...... Sad

係呢, 想問下跟東瀛遊去過北海道o既姊妹, 知唔知佢地會唔會有d額外o既消費係要自己比錢? (例如:長腳蟹等)
如果有, 抵唔抵比呢? 定係自己出去食好d?
回頂端
carol_fa
XXX.XXX.163.185

發表發表於: Sun Nov 26, 2006 7:14 pm

hihi

見到咁多人都報左東x遊,真係好啦!大家的出發日期都幾近喎!我報左新個個團JSA07呀!因為想去十和田同睇夜景!12月10日出發呀!有無人同我一樣呢?

加左$800 stay。嘩!乜平左呀,e家HK$8099?叫佢回水先,我報個時係8299架!

Gensan

可唔可以send d 民宿的資料睇睇?thx... Wink

我未book stay 後的酒店呀!大家如有資料,share 下呀!琴日東x遊的職員打黎,話我地未必可以stay 呀!叫我地轉任何時間的機,因為20,21,22/12係日本人出外的旺季,好驚唔可以stay 呀! Embarassed 因為honeymoon 想玩多幾日,唔想7日就返香港!我bf勁搞笑,佢話唔可以stay,我地返香港後,再去其他地方(佢傻左..)

你地有無plan 到 stay 後的行程?可以share 下嗎?因為我都努力中,我會去大阪(2-3日)同京都(1日)!之後返東京去一去海洋迪士尼就返香港!你地點plan 呀?
回頂端
carol_fa
XXX.XXX.163.185

發表發表於: Sun Nov 26, 2006 7:17 pm

C&K1210 寫到:
Gensan,

我報了12月12日出發的JSA07團,有子彈火車那個。現仍未成團,不過團費由$8,399 減到 $8,099,都幾抵,希望快D成團啦 Razz

我早你兩日呀!12月10日出發!負我地個團好似成左啦!你個團都應該差唔多時間知啦!有無職員call過你地? Laughing
回頂端
Gensan
XXX.XXX.177.122

發表發表於: Mon Nov 27, 2006 2:25 pm

carol_fa

我stay都係揀果3日呀, 東x遊都有打俾我, 佢又係話原定時間可能冇機位番, 問我any fight得唔得, 我心想若果你編我早機, 咁就慘了, 一早要起身, 又要俾多晚住宿費, 一d都唔抵lor, 所以stay到就stay, stay唔到就慳番lor, 不過我當然係想stay啦....

每個人去旅行都有唔同目標, 有d人想shopping, 我就鐘意d自然景觀同睇下d得意野, 若果你鐘意日本古舊o既一面, 京都真係好正, 不過玩一日係唔夠, 大阪方面梗係去環球影城啦....不過你又去大阪, 京都仲要響東京, 都好趕下wor

我就決定響東京玩1日disneyland, 1日去日光+東京鐵塔, 另外1日去台場, 最後1日去自由之丘睇家品(因為要為新居精品同家具), 淺草上野野手信, 行程都好趕, 希望可以stay到啦!

依家接近聖誕郵, 聽聞有d地方有飾, 好正

gensan

carol_fa 寫到:
hihi

見到咁多人都報左東x遊,真係好啦!大家的出發日期都幾近喎!我報左新個個團JSA07呀!因為想去十和田同睇夜景!12月10日出發呀!有無人同我一樣呢?

加左$800 stay。嘩!乜平左呀,e家HK$8099?叫佢回水先,我報個時係8299架!

Gensan

可唔可以send d 民宿的資料睇睇?thx... Wink

我未book stay 後的酒店呀!大家如有資料,share 下呀!琴日東x遊的職員打黎,話我地未必可以stay 呀!叫我地轉任何時間的機,因為20,21,22/12係日本人出外的旺季,好驚唔可以stay 呀! Embarassed 因為honeymoon 想玩多幾日,唔想7日就返香港!我bf勁搞笑,佢話唔可以stay,我地返香港後,再去其他地方(佢傻左..)

你地有無plan 到 stay 後的行程?可以share 下嗎?因為我都努力中,我會去大阪(2-3日)同京都(1日)!之後返東京去一去海洋迪士尼就返香港!你地點plan 呀?
回頂端
C&K1210
XXX.XXX.249.101

發表發表於: Tue Nov 28, 2006 2:38 pm

Gensan,

我個團(12月12日出發的JSA07),仍未成團,希望快D成團啦 Crying or Very sad
回頂端
carol_fa
XXX.XXX.211.220

發表發表於: Wed Nov 29, 2006 4:52 pm

Gensan

係呀!睇雜志,好多燈飾好靚呢!好想快d出發呀!

你淨係玩東京?我諗住主打大阪同京都呀!東京只會玩海洋迪士尼!如果22先返香港,應該都ok, 所以要睇下邊日返香港先可以決定囉!我今日會去轉早機呀!因為我地之前諗住如果早機,就會係東京玩夜d去係機場睡,save 酒店$$。我之前係英國都試過,幾好玩呀! Laughing Laughing

咁你有無民宿的資料呀?我都想試下住民宿呀! Laughing 如果方便,share 下呀!
回頂端
C&K1210
XXX.XXX.249.101

發表發表於: Thu Nov 30, 2006 2:32 pm

Dear all,

EGL tour just called me and asked me to switch to JSA07 on 13 Dec (instead of 12 Dec) to Hokkaido & Tokyo. I have done so, anyone who will be in this tour too?

Cheers,
Christine
回頂端
zinzin
XXX.XXX.238.26

發表發表於: Tue Feb 20, 2007 7:44 pm

其實咩月份去北海道先最好最多野睇呢 ?
回頂端
chowchowjackie
XXX.XXX.160.142

發表發表於: Wed Mar 21, 2007 12:30 pm

我bd係11月中,如無意外應該都會即刻去東京,擺酒間酒店送我3日2夜東京package! 超開心!!! 不過我當然唔會只係去3日咁少啦!一定會再stay多幾日!而家諗緊仲可以去邊度!應該留番在東京附近, 定係去遠d好!!?? 因我兩程機票都要在東京撘!!
回頂端
Joyce1
XXX.XXX.2.7

發表發表於: Sat Jul 21, 2007 10:07 pm

請問我們在今年十月份honeymoon去東京和北海道, 有什麼好見議, 跟團或是自己去呢??
回頂端