發表主題 回覆文章
connieyuen
XXX.XXX.142.2

發表發表於: Mon Nov 06, 2006 10:47 pm

廣告贊助 [隱藏]
我之前報團時揀o左滴滴尼海, 不過係人都叫我去舊o個個, 話多o野玩o的喎...
今日我男友想去睇o下有冇得轉時,
竟然見到開多o左有子彈火車由北海道坐落仙台再去東京o個團JSAA07呀!
日子有我o地原來想21/12! 團費只要補$100/人!!!
拿拿聲用o左保險o個個"轉一次團"轉o左o羅~

不過唔知仙台12月有乜睇呢?
回頂端
kaykay
XXX.XXX.222.9

發表發表於: Tue Nov 07, 2006 12:54 pm

仙台好似主要去温泉??
回頂端
Gensan
XXX.XXX.177.122

發表發表於: Tue Nov 07, 2006 2:52 pm

各位我報左JSB07, 11/12出發, 原本想報坐子彈火車果個團, 但佢要星期三先有團, 而我9號結婚, 10號還衫同其他野, 所以想11號就出發, 咪報左JSB07個團, 唔知有冇人同我一樣報左果個團同果日, 我會STAY4日東京, 俾左錢佢試, 不過唔知得唔得(希望得啦)

大家大冇STAY東京, 分享下留響東京有咩行程, 我正在plan緊

gensan
回頂端
未來老婆
XXX.XXX.199.117

發表發表於: Tue Nov 07, 2006 10:05 pm

Gensan 寫到:
各位我報左JSB07, 11/12出發, 原本想報坐子彈火車果個團, 但佢要星期三先有團, 而我9號結婚, 10號還衫同其他野, 所以想11號就出發, 咪報左JSB07個團, 唔知有冇人同我一樣報左果個團同果日, 我會STAY4日東京, 俾左錢佢試, 不過唔知得唔得(希望得啦)

大家大冇STAY東京, 分享下留響東京有咩行程, 我正在plan緊

gensan

Gensan,
我都諗住報呢個團...本來我諗有諗過坐子彈火車個團,不過唔記得佢講咩理由而無,好似話聖誕無呢個團..我諗住28/12去呀! 我同你一樣, 因為結婚後一日要還衫,仲要執行李,費事咁趕啦...我都諗住stay東京多兩日,你問左旅行社每人要比多幾錢嘛??係咪幫你book埋酒店同機票呀??好想知呀! 我諗住月中至去報名..

Surprised 小小分享 : 我問過朋友, 北海道當地7仔有束喺鞋度o既野, 令鞋底有釘,係防滑嫁...至於滑雪可以去balaxxx度買條防風褲,都只係60-80蚊咋
回頂端
kaykay
XXX.XXX.173.226

發表發表於: Wed Nov 08, 2006 2:18 pm

未來老婆 寫到:
Gensan 寫到:

gensan

Gensan,
我都諗住報呢個團...本來我諗有諗過坐子彈火車個團,不過唔記得佢講咩理由而無,好似話聖誕無呢個團..我諗住28/12去呀! 我同你一樣, 因為結婚後一日要還衫,仲要執行李,費事咁趕啦...我都諗住stay東京多兩日,你問左旅行社每人要比多幾錢嘛??係咪幫你book埋酒店同機票呀??好想知呀! 我諗住月中至去報名..

Surprised 小小分享 : 我問過朋友, 北海道當地7仔有束喺鞋度o既野, 令鞋底有釘,係防滑嫁...至於滑雪可以去balaxxx度買條防風褲,都只係60-80蚊咋

其實只要行個時小心d就得架啦,我都冇買,著波鞋only,都冇問題
回頂端
朱古力cake
XXX.XXX.47.201

發表發表於: Fri Nov 10, 2006 9:23 am

北海道札幌/小樽開始有雪落啦, yeah!!!

weather.jpg  Filesize: 56.8 KB  瀏覽次數: 3058 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 沒有提供
回頂端
未來老婆
XXX.XXX.136.145

發表發表於: Sat Nov 11, 2006 10:31 am

朱古力cake 寫到:

太好喇.............天氣表o係邊度睇到??? 我想睇12月天氣呀!!

大家有冇睇到雜誌有賣廣告呀??彌敦道有上樓舖賣雪褸同天蠶衣...唔知平唔平呢??
Wink
回頂端
朱古力cake
XXX.XXX.47.201

發表發表於: Sat Nov 11, 2006 11:53 am

未來老婆 寫到:
朱古力cake 寫到:

太好喇.............天氣表o係邊度睇到??? 我想睇12月天氣呀!!

大家有冇睇到雜誌有賣廣告呀??彌敦道有上樓舖賣雪褸同天蠶衣...唔知平唔平呢??
Wink

去到負1度啦, 正呀!!
weather website :
http://www.weather-eye.com/

weather.jpg  Filesize: 54.1 KB  瀏覽次數: 3033 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 沒有提供
回頂端
Gensan
XXX.XXX.177.122

發表發表於: Wed Nov 15, 2006 9:44 am

未來老婆,

你個稱呼有點怪, 我好像跟自己未來老婆講野咁, 但我明明係女仔黎ga ma..
ha..ha...

我個團報果時係$7599, stay behind東京加$800, 我冇叫佢ook埋酒店, 因為我想住民宿, 咁可以平d(用黎買野仲好啦, 東京d酒店又細), 而且民宿d時間flexible d(睇下你點同佢傾), 我會選擇住響淺草附近, 雖然交通冇新宿咁方便, 但因為我會去台場呀, 日光等地方, 都係西邊(或果邊出發)o既地方, 淺草都okay。

其實我最怕凍, 亦好易會凍, 唔知大家去北海道有咩裝備, 又或者會帶咩零食去禦寒呢?? 因為我唔知著幾多先會唔凍, (其實我第一次去落雪o既地方咋, 所以想取下經lor)見到北海道已經有雪落, 好興奮但又好擔心自己頂唔住!!!!

gensan

未來老婆 寫到:
Gensan 寫到:

gensan

Gensan,

Surprised 小小分享 : 我問過朋友, 北海道當地7仔有束鷎c度o既野, 令鞋底有釘,係防滑嫁...至於滑雪可以去balaxxx度買條防風褲,都只係60-80蚊咋
回頂端
C&K1210
XXX.XXX.128.90

發表發表於: Thu Nov 23, 2006 1:33 am

Gensan,

我報了12月12日出發的JSA07團,有子彈火車那個。現仍未成團,不過團費由$8,399 減到 $8,099,都幾抵,希望快D成團啦 Razz
回頂端