發表主題 回覆文章
connieyuen
XXX.XXX.143.189

發表發表於: Fri Nov 03, 2006 12:57 am

廣告贊助 [隱藏]
各位姊妹, 我又報左JSB07呀!
不過係26/12出發!
比你o地個價貴好多, $9199!!!
不過冇假, 冇辦法... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

原本想報21/12, 都係同樣價錢,
但係點知served我個哥哥仔呢頭話21號未成團,
我打o左一分鐘電話之後竟然轉頭話冇位唔收客!!! Mad Evil or Very Mad Twisted Evil

之後爭扎o係 21/12 JSH07同26/12 JSB07,
諗諗o下都係想去埋函館, 酒店住幾靚都係一晚半晚,
就JSB07啦!
回頂端
connieyuen
XXX.XXX.143.189

發表發表於: Fri Nov 03, 2006 1:06 am

不過宜家擔心緊上函館時落大雪, 吊車停開,
睇夜景個feel即刻打折扣之餘仲搭多幾個鐘旅遊巴... Confused Crying or Very sad

另外我前幾年跟團去北海渡好早就返酒店 (唔夜過9點!),
尤其溫泉區酒店附近仲要係百冇!!!
淨係可以去拜o下籮神(Lawson's)同易呢人(7-11),
如果揀間好o的黻s店都好gar!
果子酒店仲可以同以著住泳衣同男友(老公?)一齊浸湯添~

死啦, 宜家心思思想轉去有得住果子酒店顃SH07添.... Confused
回頂端
kaykay
XXX.XXX.141.154

發表發表於: Fri Nov 03, 2006 8:34 am

lemonh2o 寫到:
各位姊妹, 我都報左團啦!
JSB07 10/12 出發!
我報名果時就$8099 平 $500 即 $7599
而家又平左! $7999 平 $500 即 $7499
不過呢個價錢只限指定日子出發!
好開心呀! 希望成團啦!

本來我都想報JSH07果子王國果個團架!
不過我報名果時呢個團冇優惠, 同埋冇得去函館!
JSB07就有優惠又有得去函館!
仲有個staff話JSB07 d 溫泉酒店都唔錯架!

KAYKAY, 多謝你既意見呀! 好期待去函館睇夜景呢!

希望你玩得開心!!! 記住著定d鞋底有深紋既鞋,個地好滑架,我5日係北海道,都見到不少當地人跌親!
回頂端
kaykay

發表發表於: Fri Nov 03, 2006 8:36 am

connieyuen 寫到:
不過宜家擔心緊上函館時落大雪, 吊車停開,
睇夜景個feel即刻打折扣之餘仲搭多幾個鐘旅遊巴... Confused Crying or Very sad

另外我前幾年跟團去北海渡好早就返酒店 (唔夜過9點!),
尤其溫泉區酒店附近仲要係百冇!!!
淨係可以去拜o下籮神(Lawson's)同易呢人(7-11),
如果揀間好o的黻s店都好gar!
果子酒店仲可以同以著住泳衣同男友(老公?)一齊浸湯添~

死啦, 宜家心思思想轉去有得住果子酒店顃SH07添.... Confused

我諗現在好d啦,我晚晚都去四圍八到12點先番酒店,除左酮u酒店之外!
回頂端
未來老婆
XXX.XXX.136.145

發表發表於: Sat Nov 04, 2006 1:24 pm

請問著咩褸比較好呢?? 羽絨好丫?定防風防水嗰D好呀..例如:NORTH FACE...滑雪場有冇滑雪裝租嫁??

鞋要著深紋,咁即係波鞋....著BOOT又可以嘛??暖D丫嘛...大家要買定暖包喇!! Laughing
回頂端
kaykay
XXX.XXX.17.231

發表發表於: Sat Nov 04, 2006 8:00 pm

未來老婆 寫到:
請問著咩褸比較好呢?? 羽絨好丫?定防風防水嗰D好呀..例如:NORTH FACE...滑雪場有冇滑雪裝租嫁??

鞋要著深紋,咁即係波鞋....著BOOT又可以嘛??暖D丫嘛...大家要買定暖包喇!! Laughing

我個時著lafuma都好ok架啦
滑雪場有滑雪裝租
回頂端
connieyuen
XXX.XXX.140.55

發表發表於: Sun Nov 05, 2006 1:12 pm

未來老婆 寫到:
請問著咩褸比較好呢?? 羽絨好丫?定防風防水鐆好呀..例如:NORTH FACE...滑雪場有冇滑雪裝租嫁??

我六年前去o個時著我著Red Fox超厚羽絨 + Goretex, 但係其實o的雪o係咁冬奰藿狺坐U都唔會點熔, 臨入室內之前拍走身上鼣毀N得喇, 所以唔駛防水都得.

我著汳鞋都'冼'到黐線, 我諗住呢次著行山鞋, 希望好少少. 不過最緊要小心行路.

成個身都包住羽絨都好暖, 褲就打孖著兩條, 或者著對超厚襪褲打底都好保暖.
暖包就暖手o個o的得喇, 或者準備暖腳板底o個o的都好, 行得耐對腳真係幾疆~

connieyuen 在 Sun Nov 05, 2006 1:13 pm 作了第 1 次修改
回頂端
connieyuen
XXX.XXX.140.55

發表發表於: Sun Nov 05, 2006 1:13 pm

kaykay 寫到:
我諗現在好d啦,我晚晚都去四圍八到12點先番酒店,除左酮u酒店之外!

咁好? 自己去八定係tour包埋? 有咩o野好地方八?
回頂端
angelng62
XXX.XXX.245.56

發表發表於: Sun Nov 05, 2006 4:29 pm

No Hai Gwa..........

1 mins before, the tour is still not yet confirmed
but 1 mins after, the tour is full?????

Aiya.....I am thinking to go for the JSH07 on 20/12
$8999. seems more relaxing and honeymoon should be relax ga ma.......also want to do the hotspring with my husband ma......hehe

we are planning to stay behind too...
回頂端
kaykay

發表發表於: Mon Nov 06, 2006 4:16 pm

connieyuen 寫到:
kaykay 寫到:

咁好? 自己去八定係tour包埋? 有咩o野好地方八?

佢有d好似100 yen店,開到好夜架!
回頂端