發表主題 回覆文章
朱古力cake
XXX.XXX.234.91

發表發表於: Tue Aug 29, 2006 9:56 pm

廣告贊助 [隱藏]
打算今年12月21日或22日跟東瀛遊去日本北海道五天+東京兩天honeymoon(視團費邊日較平而定), 有無人知團費大約幾錢(唔計導遊費, 稅..)?? 近x,,mas要唔要$9000一人? 有無人都打算呢兩日出發去北海道+東京!

基本人本人已選定跟東瀛遊, 因為當年跟佢地去九州都唔錯同埋感覺佢地較pro. 我想問係咪越早報名越平(早報名優惠)? 越遲越貴? 又有無人知如到時不成團可轉團, 團費如何計算? 是否要比轉團當日的差額? 咁咪好貴?? 還是同一品種(如同樣北海道+東京七天遊)便不用再加錢?

因為都一定會去honeymoon, 大家會否提早報名(早報名優惠)? 還是會擔心不成團而押後報名嗎? 因我之前報過康泰國慶個幾日紅假幾去台灣, 但不成團, 很掃興, 但honeymood沒理由不去吧?

THANKS!!
回頂端
lemonh2o
XXX.XXX.223.179

發表發表於: Thu Sep 07, 2006 11:39 pm

我都打算12月去北海道+東京 honeymoon!!
不過有d擔心12月未有雪落, 因為好想睇雪, 感覺浪漫d嘛...
我未去過日本, 所以唔知跟邊間好, 都準備格下價, 最好緊係平靚正啦!!
不如大家知道有咩荀團再上黎分享! Wink
回頂端
cowcowcow
XXX.XXX.199.4

發表發表於: Mon Sep 11, 2006 12:02 pm

我都係打算12月去北海道+東京honeymoon, 但會月頭去. 打算去北海道跟團落埋東京,然後自己stay behind喺東京住幾日. 唔知咁既行程團費大概幾錢呢?
回頂端
雞蛋仔
XXX.XXX.184.114

發表發表於: Thu Sep 21, 2006 2:02 pm

我都有打算, 但係1月21先去北海道+東京 - honeymoon!!
不過另外再stay tokyo 應比較貴. 12月會有雪, 仲有機會有大雪 及 因落雪而大塞車. 因上年我同事係christmas 時去, 有此問題.
團費我估要預一人7000-8000 (未計stay).
回頂端
朱古力cake
XXX.XXX.47.201

發表發表於: Sat Sep 23, 2006 11:36 am

我自己會選東瀛遊, 一來自己跟過佢地去日本, 二來見其他旅遊forum都係推介佢地. 問過東瀛遊, 10月先有12月團資料, 暫時我睇中JSB07呢個團, 因為有得滑雪, 浸溫泉, 去函館睇夜景. 至於小樽, 白之戀人, 狸小道呢D指定動作當然有啦, 不過要在東京轉機.

12月中己經有雪啦, 我上網見過人地04年05年聖堨h北海道D相, 都好大雪(局部地區), 我希望凍D, 可以感受下冰天雪地既感覺(男友話我痴線).

上年東瀛遊12月廿零號出發7天團費都要$8500+, 今年唔知會加幾多!!!
回頂端
hellobetty
XXX.XXX.136.83

發表發表於: Sun Sep 24, 2006 3:23 pm

cowcowcow 寫到:
我都係打算12月去北海道+東京honeymoon, 但會月頭去. 打算去北海道跟團落埋東京,然後自己stay behind喺東京住幾日. 唔知咁既行程團費大概幾錢呢?

我個plan都係咁,我12月尾去,東瀛遊有.
回頂端
XXX.XXX.26.19

發表發表於: Tue Oct 03, 2006 9:46 am

我都有打算過去北海道同東京呀
但我係十一月...
我bf係日本做野...佢話d日本朋友話北海道十一月無咩睇
唉~~同埋我bf想跟團多過自己去
因為佢話搭車好煩
到家下都未知去邊....
我地就睇左縱橫遊一個團好似係jdk7定jkd7
係呢個團既行程比較多野行d
但好似無北海道....係大阪同東京
你地有無睇到有咩團好介紹呀咁
回頂端
Rachel & Stanley
XXX.XXX.98.105

發表發表於: Tue Oct 10, 2006 2:03 pm

我都有打算去12月27咗有去北海道, 有無好介紹呀?
回頂端
Maggiess
XXX.XXX.192.192

發表發表於: Mon Oct 23, 2006 10:50 am

我昨日book左5日縱橫遊北海道團,因為打算自己stay behind東京幾日,12月尾出發,可以在日本過除夕,價錢$6299,我覺得都幾底,不過加埋稅就真係吾底,日本礸|好貴呀.....
回頂端
朱古力cake
XXX.XXX.47.201

發表發表於: Tue Oct 24, 2006 1:21 pm

我都報左康泰北海道+東京七天團, 聖誕前幾日出發, 所以會在日本過x'mas.
因為東瀛未有價同埋去東京個part好似麻麻地, 所以選左康泰.
回頂端