發表主題 回覆文章
FrancesKwok
XXX.XXX.204.96

發表發表於: Wed Aug 30, 2006 2:03 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    SIUFAT 寫到:
    FrancesKwok 寫到:
    咁有head set,個導遊都唔駛點講囉?

yup~~永安個導遊唔會lead你,係向羅浮宮考左牌個guide講

得好少華人考到,而一定係講廣東話 Wink

咁聽head set定guide講好?
    headset係講英文? Rolling Eyes
    回頂端
    車厘子
    XXX.XXX.19.35

發表發表於: Wed Aug 30, 2006 2:14 pm

SIUFAT 寫到:
    咁有head set,個導遊都唔駛點講囉?

yup~~永安個導遊唔會lead你,係向羅浮宮考左牌個guide講

得好少華人考到,而一定係講廣東話 Wink

咁聽head set定guide講好?

Frances

係羅浮宮, 如果係個導遊派比你o既head set 係聽返個導遊講o既野,
    由於個場大, 唔方便大嗌, 所以個head set 就好似個walkie takie 咁 只係接收到個導遊所講(部機)o既野!
    回頂端
    SIUFAT
    XXX.XXX.152.52

發表發表於: Wed Aug 30, 2006 6:25 pm

個guide係講廣東話so= 個headset係講廣東話 Wink

我似唔似G4特工@勝利女神...hahaha

照片 231.jpg  Filesize: 33.37 KB  瀏覽次數: 4878 次
    按這裡可在新視窗開啟原圖
     圖片描述: 沒有提供
    回頂端
    FrancesKwok
    XXX.XXX.13.137

發表發表於: Wed Aug 30, 2006 11:54 pm

SIUFAT,車厘子
    我明白晒了~ Laughing
    回頂端
    Jet
    XXX.XXX.127.162

發表發表於: Fri Sep 01, 2006 11:18 pm

我3月時去Europe 時就跟康泰.
    回頂端
    FrancesKwok
    XXX.XXX.230.9

發表發表於: Fri Sep 01, 2006 11:21 pm

Jet 寫到:

點呀?好嘛?
    我6月去thailand跟康泰,但領隊同導遊好好架~
    回頂端
    kmpurin
    XXX.XXX.58.4

發表發表於: Sat Sep 02, 2006 12:00 am

Jet 寫到:

你3月去的時候凍唔凍呀?
    我都諗住3月尾去歐洲honeymoon 呀....
    回頂端
    Jet

發表發表於: Sat Sep 02, 2006 9:32 am

Jet 寫到:

點呀?好嘛?
    我6月去thailand跟康泰,但領隊同導遊好好架~

去Europe 時領隊兼做埋導遊(大部份時間),係一D帶開歐洲團,好有經驗,ok la i think. 行程有D趕咁,不過相信大部份跟團都係咁gar la.
    回頂端
    Jet

發表發表於: Sat Sep 02, 2006 9:37 am

kmpurin 寫到:
    Jet 寫到:

我去italy, 瑞士& france, around 幾度至十度,唔係真係好凍,不過羽絨一定要跟身.最凍咪上瑞士雪山,不過著一條褲都夠,我去trip前係AIGLE買咗一條防寒褲,都無乜點用,保暖內衣就帶備2-3件la.
    回頂端
    kmpurin
    XXX.XXX.58.4

發表發表於: Sun Sep 03, 2006 12:24 am

Jet 寫到:
    kmpurin 寫到:
    Jet 寫到:

我去italy, 瑞士& france, around 幾度至十度,唔係真係好凍,不過羽絨一定要跟身.最凍咪上瑞士雪山,不過著一條褲都夠,我去trip前係AIGLE買咗一條防寒褲,都無乜點用,保暖內衣就帶備2-3件la.

thanks.
    你跟團定自由行呀?
    我仲未諗掂呀, 我唔想煩, 但係跟團又驚會趕
    回頂端