發表主題 回覆文章
dongualization
XXX.XXX.208.124

發表發表於: Tue Mar 27, 2007 6:57 pm

廣告贊助 [隱藏]
其實「我愛你」很難說出口呢,隨意的說,又會很假,好似在玩咁。認真的時候,又會害羞......

所以,我估,到我結婚的時候,在那嚴肅的情況下,可能會是唯一一次終於能開口講出「我愛你」和「我願意」
回頂端
Kokobear
XXX.XXX.214.210

發表發表於: Tue Apr 24, 2007 4:42 pm

其實真係要講出口架!唔係一定要「你愛我...我愛你...」,關心同了解都係愛嘅長現;愛都要大家有良好嘅溝通,收埋响個心入面有邊個知喎?佢又唔係你肚裏面條蟲,唔好以為對方“老逢”會明白你,盞自己蝕底!
回頂端
Calvin Tai
XXX.XXX.193.18

發表發表於: Tue Apr 24, 2007 5:33 pm

Kokobear 寫到:
其實真係要講出口架!唔係一定要「你愛我...我愛你...」,關心同了解都係愛嘅長現;愛都要大家有良好嘅溝通,收埋响個心入面有邊個知喎?佢又唔係你肚裏面條蟲,唔好以為對方“老逢”會明白你,盞自己蝕底!

我男友極少同我講 "我愛你" 近乎零咁!
但我會知道佢係愛我囉, 愛唔係要吓吓講出口, 講出口都未必係愛...
回頂端
joeywongmy
XXX.XXX.104.175

發表發表於: Mon Jun 18, 2007 9:45 pm

我同bf都幾常講"我愛你"
可能係大家睇得多西片
所以無啦啦我地都會講
不過當然係認真個隻
回頂端
chrislamsky
XXX.XXX.72.71

發表發表於: Mon Jun 18, 2007 11:51 pm

愛當然要說出口,唔講點知呀
回頂端
小叮叮
XXX.XXX.53.150

發表發表於: Thu Jun 21, 2007 10:02 pm

我係一個好內儉的人. 但我好感恩能夠有"仔仔"在我身邊.

每一天都能講到愛的密碼 "好愛你, 好鍾意你, 好掛住你"

每一天都能聽到愛的密碼 "好愛你, 好鍾意你, 好掛住你"

願這一句成為每對愛侶的密碼.... 每一天坦蕩蕩的表達, 每一天實實在的感受.

"溝通", "表達", "感受" 係人與人之間相處的基本原素.

莫視"它" 往往變成 "愛得太遲"!!!!
回頂端
kisslam
XXX.XXX.149.170

發表發表於: Thu Jun 21, 2007 11:02 pm

愛是不需要成日掛在咀邊
回頂端
yuffie
XXX.XXX.244.208

發表發表於: Fri Jun 22, 2007 5:30 pm

我會同男朋友講我好掛住你,我想見到你,想講就講,當然係出自真心啦 Razz
回頂端
阿依
XXX.XXX.222.78

發表發表於: Fri Jul 13, 2007 10:42 pm

我bf 唔會成日講 " i love u", 但我就會成日同佢講.... 因為我覺得真的要珍惜每一分秒.... 不要讓自己有憾事...
所以, 有機會就講.... 讓自己愛的人每天都生活在甜蜜蜜的當中... Laughing
回頂端
小番茄
XXX.XXX.213.213

發表發表於: Sun Jul 15, 2007 1:33 pm

我同我男朋友一樣,間唔時都會講"我愛你",當然唔係隨便講,但係定時都會mood到都會講,我哋兩個都覺得呢樣嘢唔可以收埋,無一個人完全估到另一個人唸咩,所以開口講最實際!其實我啱啱同佢一齊嘅時候都會怕羞or怕講得多好似係我愛佢多d ,自己蝕咗咁, Embarassed 但係佢慢慢令我明白我唔講,佢唔知,如果講咗佢會知我愛佢,所以佢會更愛我呢個''道理''!! Wink

我仲好記得佢第一次同我講"我愛你"呢句嘅時候個樣,好認真但又好怕羞,仲要借個佢個fd過橋,唸返起好好笑話! Laughing
回頂端