發表主題 回覆文章
shishicat
XXX.XXX.93.109

發表發表於: Fri Feb 23, 2007 9:34 am

廣告贊助 [隱藏]
愛唔洗成日掛係口邊, 但間唔中講下都幾sweet 架! Wink
回頂端
junko
XXX.XXX.81.119

發表發表於: Fri Feb 23, 2007 1:49 pm

shishicat 寫到:
愛唔洗成日掛係口邊, 但間唔中講下都幾sweet 架! Wink

agree - speak out at the right moment, it's so powerful
回頂端
甜心糖糖
XXX.XXX.27.178

發表發表於: Sat Feb 24, 2007 12:02 am

歌仔都有得唱 (愛得太遲)
其講一句我愛你一D都唔難,但你找到一個值得你和他一生一世的人談何容易,點解晤好好亨受他給你的一句我愛你和給他一句我好掛往你.而且 I do都講得又何況一句真心的我愛你 Embarassed
回頂端
dede1010
XXX.XXX.126.150

發表發表於: Mon Mar 12, 2007 12:21 am

未同我老公結婚前,都會耐唔耐講聲"I LOVE YOU",反而結咗婚仲講得多咗,有時仲講"我愛你" Embarassed 可能係我覺得佢真係好鍚好愛我,我冇揀錯佢啦!
不過佢已經唔喺度嘞,我就算點講佢都唔會應我,唔知佢聽唔聽到呢?
如果大家找到自己愛嘅人,千祈唔好怕瘀,怕蝕底唔講,因為世事變幻無常,錯過了就難追呢!
祝大家能找到有情人 Laughing
回頂端
甜心糖糖
XXX.XXX.69.204

發表發表於: Wed Mar 14, 2007 10:21 pm

de de1010

你所講我都好明白和感受得到,介晤介意我想知你嘅唔喺到嘅意思...... Embarassed

因為同我的故事好相似,可以分亨吓嗎! Embarassed

他會聽到的 Wink
回頂端
dede1010
XXX.XXX.94.75

發表發表於: Thu Mar 15, 2007 4:13 pm

甜心糖糖,

我老公已經上咗天堂嘞(佢人好好,我覺得應該會上天堂嘅 Embarassed ).
妳話同我嘅故事好似?係點架?
唔!佢應該會聽到嘅,係我聽唔到佢應我啫 Wink
回頂端
甜心糖糖
XXX.XXX.144.176

發表發表於: Fri Mar 16, 2007 1:07 am

de de 1010

果然同我的故事好相似

我同我老公拍拖7年,喺2003年結婚,婚前好多人問我点解拍拖咁多年仲晤結婚,我答我晤信一紙婚書咁重要,我想到我想要小朋友時才給一個名份個B.B.轉眼間7年過去了,我終於被他的個個禮拜求婚而感動應承佢 Embarassed ,婚後我先知原來一張婚書原來咁大改變,佢比以前更愛我,更關心我,我一心想就一世做他眼中的好老婆(其實我好大脾氣)開開心心過生活,点知在2004年一次感冒醫咗成個月還不段地咳,最終
照X光話他有末期肺CAN,由知道到他離開只是一星期,距離笫一個結婚紀念日只是三星期.到今年已二年幾,但他卻永遠在我心裹,所以我現在回家一定話,老公我返嚟啦我愛你呀!! Crying or Very sad
回頂端
甜心糖糖
XXX.XXX.144.176

發表發表於: Fri Mar 16, 2007 1:24 am

de de 1010

我都很想知道你的故事 Wink
回頂端
dede1010
XXX.XXX.60.131

發表發表於: Wed Mar 21, 2007 12:20 am

甜心糖糖 寫到:
de de 1010

果然同我的故事好相似

我同我老公拍拖7年,喺2003年結婚,婚前好多人問我点解拍拖咁多年仲晤結婚,我答我晤信一紙婚書咁重要,我想到我想要小朋友時才給一個名份個B.B.轉眼間7年過去了,我終於被他的個個禮拜求婚而感動應承佢 Embarassed ,婚後我先知原來一張婚書原來咁大改變,佢比以前更愛我,更關心我,我一心想就一世做他眼中的好老婆(其實我好大脾氣)開開心心過生活,点知在2004年一次感冒醫咗成個月還不段地咳,最終
照X光話他有末期肺CAN,由知道到他離開只是一星期,距離笫一個結婚紀念日只是三星期.到今年已二年幾,但他卻永遠在我心裹,所以我現在回家一定話,老公我返嚟啦我愛你呀!! Crying or Very sad

甜心糖糖,
咿!妳個故事咁熟嘅!妳係咪喺另一個網站講過呀?
我同我老公喺01年結婚,04年佢去內地工幹遇到意外,昏迷咗13日就咁走咗,冇醒過,更冇留底任何說話 Crying or Very sad
回頂端
甜心糖糖
XXX.XXX.104.238

發表發表於: Thu Mar 22, 2007 11:56 pm

dede 1010

我沒有在其他網站講過,而今次只不過幫朋友攪婚事才再次上這個網和遇上這個話題,我都晤知話好彩定晤好彩,他臨走前我想他知道自己要離開,他叫姑娘打電話比我姑娘話你先生話好想見你,你可以現在嚟嗎?但當時並不是探病時間,所以我都知一定有事,他入院三日他只同我講過幾句說話,他說因為只要他入院我才能好好睡一覺,我又点會睡得入眼,我不斷send sms比佢鼓勵佢,話比佢聽我永遠都在他身邊,但他一直沒有回覆我,我到医院他還對我說:老婆我今朝食早餐好痛,而家打咗止痛針好累我想睡一陣,我對他說好我在陪你老公加油,他還点頭直至接着他的氧氣機突然响起,他張開眼望望我,姑娘行過嚟,他還叫我替他攪高張床.就在此事他看著我.突然眼一瞪,就此把我留下,後來才知道他在院每晚都打电話給他的阿哥,家姐和他的朋友說如果他真的離開著他們好好照顧我.其實他這樣只會令我更心痛.其實都不知你先生的不詞而別好,定好似我咁眼白白睇著他走,會令我們好過些但你有一樣好就是你們結婚蜜月期比我長 Sad
回頂端