發表主題 回覆文章
KKW
XXX.XXX.58.208

發表發表於: Tue Sep 12, 2006 8:17 pm

廣告贊助 [隱藏]
miltammy 寫到:
我同佢成日都要分開兩地...................
所以很多時候都send一個短訊給他,跟他說一聲"我很愛你呀"

我都係一樣,好想佢好辛苦工作時,收到我個訊息,比佢知道我唔o係佢身邊但我個心有佢。
回頂端
rainbow
XXX.XXX.210.89

發表發表於: Wed Sep 13, 2006 8:36 pm

中國人比較保守,當大家面對面時好難講得出我愛你呢三個字....但可以用其他方式去表達架,只要你真心愛對方,她一定會感受得到架
回頂端
Alfphy
XXX.XXX.104.236

發表發表於: Fri Sep 15, 2006 2:32 am

我男友係鬼仔性格的人,成日都會同我講愛我,我都好自然咁同佢講返啊! Laughing
回頂端
Karkar888
XXX.XXX.102.195

發表發表於: Thu Oct 26, 2006 10:59 am

我唔會講"I Love You", 不過我會講"我愛你"同埋成日講"我好掛住你", 講完之後自己同對方都會好sweet, 當然要好真心講出嚟先sweet, 唔係交功課嗰隻
回頂端
Mei Mei & HS
XXX.XXX.15.131

發表發表於: Tue Oct 31, 2006 7:59 pm

我同男朋友兩個都係喜歡向對方表達嘅人, 雖然相愛, 但有啲嘢唔講出嚟對方真係唔會知呀! 將好愛佢嗰種感覺講出, 聽嗰個心sweet, 講嗰個都會好開心呀! 男仔其實同女仔一樣, 都鍾意比人氹!
回頂端
笨 B 媽媽
XXX.XXX.51.52

發表發表於: Wed Nov 01, 2006 2:46 pm

我以前都是一個很矜持怕羞的女仔,但我都慢慢學習要將愛說出口,不是叫你要很肉麻的說一些造作的說話,而是在日常生活中,表達你對他的珍惜、欣賞和愛慕 ~

例如笨 B 爸爸煮飯給我吃時,我會好欣賞地說「笨 B 爸爸煮得好好食呀!我想一世都食笨 B 爸爸煮o既飯 ~」

有時候,我會偷偷啜笨 B 爸爸一啖,跟住對他說「我好鍾意啜你!」

連最初不苟言笑的笨 B 爸爸,而家都曉得間中「回禮」了 Razz ~ 感覺好 sweet 呢 ~

唔知大家會唔會架呢 ~ Laughing
回頂端
小麻雀
XXX.XXX.195.129

發表發表於: Fri Nov 03, 2006 11:50 pm

因為我想聽,所以我會講! 佢初初同我一齊都有d吃不消架 Embarassed ,而家佢好鐘意間中偷偷地係耳邊講聲「我愛你」、又或者係突襲一個小吻 Very Happy

如果佢好耐唔講,我就會扮唔知佢係唔係仲愛我,呵呵... Wink
回頂端
小麻雀
XXX.XXX.195.129

發表發表於: Fri Nov 03, 2006 11:55 pm

貓貓骨 寫到:
@文蒂@ 寫到:
hi CATS_MAKEUP,

我好認同你講既野呀, 女仔梗係成日想人氹, 想人錫架喇, 但奈何我男朋友唔係呢種人, 佢唔會成日講我愛你, 唔會主動去拖我手or 攬住我, 所以令我好冇安全感, 又成日為咗呢d野唔開心呀.

我同我男朋友一齊初時都有呢種感覺架...但耐左之後發覺佢係唔善於表達...但唔係唔鍚我囉...咁我就無點為呢D事唔開心喇!!

所以我覺得你男朋友應該都係一樣...只係唔識表達自己je...
佢被動既..你可以主動D...俾佢知道你需要佢攬你拖你才有安全感...咁樣你先唔會亂諗野...你做多幾次主動...佢就應該知道架la...咁樣睇下佢會唔會對你主動D...^^

去做婚姻輔導既時候,輔導員話唔好要佢估自己想要mud,要就話佢知,唔係佢成日估唔到,兩個人都會唔開心... 我就叫佢觀察下我對佢點做,佢受落之餘又會知道點tum我,幾好呀 Laughing
回頂端
Summ
XXX.XXX.58.58

發表發表於: Sat Nov 11, 2006 4:09 pm

我好中意同男友講︰"我好~~~愛你﹗"每日都講幾十次,因為係用心發出的,佢都會好快就收到我的心意同接受我的表達方式,一開頭佢都幾含蓄,依家佢同我鬥講得多喇﹗同埋好明顯怠覺得到我哋的感情係越來越濃,佢今日更加話見住我都覺得好掛住我,佢終於體會到我一年幾之前的感覺喇,感覺好心甜呀﹗
回頂端
Funlaw
XXX.XXX.4.61

發表發表於: Sat Dec 02, 2006 11:20 am

我覺得講"我愛你"好似比一個肯定對方, 因為不用猜迷藏.
回頂端