發表主題 回覆文章
dikin
XXX.XXX.225.233

發表發表於: Sun Aug 27, 2006 10:22 am

廣告贊助 [隱藏]
Smile
回頂端
Maruko
XXX.XXX.39.100

發表發表於: Mon Sep 04, 2006 4:50 pm

Because I love Him,

I must let him know.

every time when I wake up,
or before sleep.
I must say I love you to him.

everyday when He leave.
or back home,
I must hold him & kiss Him.

Because I Love HIm.
I must let him know!!!
回頂端
E & C
XXX.XXX.199.237

發表發表於: Tue Sep 05, 2006 1:07 pm

"我愛你"可以收埋o係個心度~~
一定要大大聲講出黎呀 Very Happy ~~
回頂端
萍兒
XXX.XXX.251.206

發表發表於: Thu Sep 07, 2006 1:41 pm

我好讚誠 "我愛你" 要日日講,因為... 如果你唔講,你身邊的人跟本唔知你愛佢。(咁梗係唔一定係你的情人啦!) 你的家人等等。我覺得講 "我愛你" 係好過講 "I Love You" ... 可能係因為中國人掛!! 要多 d 表達出來,咁你愛的人才知你愛佢。
回頂端
Jerry'bb
XXX.XXX.92.5

發表發表於: Thu Sep 07, 2006 8:15 pm

I like to tell him ' I love you' and fish for his reply ' I love you too'. Cool
回頂端
E & C
XXX.XXX.56.3

發表發表於: Fri Sep 08, 2006 12:32 am

萍兒 寫到:
我好讚誠 "我愛你" 要日日講,因為... 如果你唔講,你身邊的人跟本唔知你愛佢。(咁梗係唔一定係你的情人啦!) 你的家人等等。我覺得講 "我愛你" 係好過講 "I Love You" ... 可能係因為中國人掛!! 要多 d 表達出來,咁你愛的人才知你愛佢。

我都覺呀 Razz
回頂端
CATS_MAKEUP
XXX.XXX.8.39

發表發表於: Sun Sep 10, 2006 12:13 pm

我係嗰d成日將「我愛你」、「我好掛住你」放喺口邊嘅女仔,
我鍾意講,同樣我都好鍾意聽,
可能係因為我以前係教幼稚園,
老師們都會鼓勵小朋友多表達自己的情感,
既然鼓勵小朋友表達,點解成長的我唔可以呢?

所以,我學會去講,
正因為我都係一個,
唔識表達自己的人,
往往都要自己忍無可忍,
一邊大喊,一邊擁抱住bf說,
剛好琴日做左一次 Crying or Very sad

原來有d嘢,你唔講...對方係唔會知架

我就好似一個兩歲小朋友咁,
鍾意bf氹我,鍾意被bf攬攬鍚鍚,
我嬲嘅時候鍾意佢嚟呵呵我,
我會同佢講,我想點......
回頂端
@文蒂@
XXX.XXX.134.171

發表發表於: Mon Sep 11, 2006 1:55 am

hi CATS_MAKEUP,

我好認同你講既野呀, 女仔梗係成日想人氹, 想人錫架喇, 但奈何我男朋友唔係呢種人, 佢唔會成日講我愛你, 唔會主動去拖我手or 攬住我, 所以令我好冇安全感, 又成日為咗呢d野唔開心呀.
回頂端
貓貓骨
XXX.XXX.156.62

發表發表於: Tue Sep 12, 2006 11:24 am

@文蒂@ 寫到:
hi CATS_MAKEUP,

我好認同你講既野呀, 女仔梗係成日想人氹, 想人錫架喇, 但奈何我男朋友唔係呢種人, 佢唔會成日講我愛你, 唔會主動去拖我手or 攬住我, 所以令我好冇安全感, 又成日為咗呢d野唔開心呀.

我同我男朋友一齊初時都有呢種感覺架...但耐左之後發覺佢係唔善於表達...但唔係唔鍚我囉...咁我就無點為呢D事唔開心喇!!

所以我覺得你男朋友應該都係一樣...只係唔識表達自己je...
佢被動既..你可以主動D...俾佢知道你需要佢攬你拖你才有安全感...咁樣你先唔會亂諗野...你做多幾次主動...佢就應該知道架la...咁樣睇下佢會唔會對你主動D...^^
回頂端
M.T.
XXX.XXX.128.66

發表發表於: Tue Sep 12, 2006 2:30 pm

以前我 bf 要問到出口先講O架。我知佢愛我O架,但係佢就係唔慣講囉。但係過O左咁多年,佢而家會自己走埋O黎攬住我話我愛你。我地唔會日日都講囉,係真係個 mood 到時先會講,所以聽到都會好開心。仲有我好鍾意聽佢電話O個時話 "Hi,honey!" 咁 Embarassed
回頂端