發表主題 回覆文章
guest
XXX.XXX.97.165

發表發表於: Thu May 12, 2005 1:17 am

廣告贊助 [隱藏]
meimei,
我好明白你心情,我同你同一日架~~^^ 仲記唔記得我呢??
我相信將一切交到主的手中, 我地一定可以平安又順利咁度過呢幾日架,
想想幾天後honeymoon 就會好開心架啦~~

我奶奶都你一個要求高既人,今天都上都試了衫,都有少少唔合心水,不過老公同老爺話ok,佢都"是旦"了^^

不過我呢幾日訓得唔好呀, 好大黑眼圈, [Sad]

我地一起將我地既婚禮交比主,為此禱告, 以平安喜樂既心去迎接呢一日啦^^

我13日都會來呢度一陣,跟住訓一場大覺~~

----------------------------------------
想輕鬆靈活地籌辦婚宴?請留意右邊提示。
----------------------------------------
回頂端
guest
XXX.XXX.231.1

發表發表於: Thu May 12, 2005 1:40 am

hihihihi!
大家好嗎?好耐冇上黎tim!le排比較忙,你教會take左兩個weekdays既course...而且又成日出左去睇d結婚野....

各位好姊妹,我尋日同我之前講既姊妹去左3個mua到睇相...點知去到最後一個時,我地就係個度見到d古怪野,le個經歷真係令我深深咁睇會到撒旦好似咆吼既獅子遍地遊行.....容許我長氣少少同大家share一下la!

原來le個mua佢唔只係mua咁簡單,佢仲係一個佛家人...而且仲係一個水晶既支持者(即係d new age movement既野la!!)佢仲睇仲我個姊妹既心,又用佢手上既一條繩子(佢叫天珠),用靈擺既方式幫我個姊妹預測未來,check下身體(個mua一路向住條繩講野,同佢溝通,成日咩都問條繩得唔得...)..跟住又話佢磁場薄弱易受"污穢"既磁場入侵影響身體....又話佢同佢係有緣所以先講咁多野比佢知.....

係個兩個鍾,我諗我地只係用左唔洗45mins去睇相同discuss下有關化妝造型既野,但係其他時間就係用黎傾le d古怪野!係當時既氣氛(成間都係香薰同一d煙香味,lighting同color都形做到好昏暗既感覺),我地兩人就好不期然地聽佢講野,仲有d信信地...真係感恩我男友陪左我地上去,佢由此至於都冇信過..我每次一望見佢就好似會醒一醒咁,叫自己唔好信佢講既野...但係我個姊妹就好似被迷咁聽落去...仲差少少同佢約時間做咩水晶治療,又買水晶帶....

我地走左之後先傾番個刻既感覺,都覺得自己好似被迷惑左咁.雖然個mua既化妝technique我地都覺得ok,(但係點都唔值得成10000whole day lor!)但係佢同我地既信仰實在太唔同la,而且我地都覺得頭先係一個"局"...唔係話佢扼我地d $$$$,我地一蚊都冇洗到,仲食左佢d零食tim...le個局係撒旦整既,就係要用黎迷惑我地既心,令我地唔相信神!!
我個姊妹事後都明白到原來le個真係一個危險既經驗,佢剛上完第一堂既浸禮班就遇到le d既試探...真係好驚險!!!最驚既係,佢真係有le種邪靈既能力,我地都唔係話佢係神棍,佢都幾堅架....所以就算佢化我幾好,我地都唔會再上架la!
所以奉勸各位#25598;緊mua既姊妹,真係要小心d啦...
佢就係係tst既一個mua...收得幾貴架....如果想知名就mail我la!我唔想係度公開,一陣有人話我唱佢!!!或者我地出黎祈禱會先la!
mlngai@sinagirl.com

barbara,G...
係咪又係得我地3個可以出黎咋?唔緊要LA!人少少都唔差架,咁不如我地定左20/5le個大日子先la!好唔好?
時間6點得唔得?
地點就真係唔知la!你地話le?不過我個晚要9pm去到油痳地上堂...係咪係荃灣mtr沿線會方便d le?
你地有冇suggestion呀?

yan,
真係好感恩wow,你咁快就in成左...你真係要好好咁記住le個恩典la!第時有咩唔如意都靠佢lu!!!

meow,
你真係好架la........到而家仲keep住上黎...mua個度我個budget係around 5k la!我都約左個係為18/5試妝,希望到時ok la!如果唔係真係要#25598;你出馬lu!!!

meimei,
星期六就係big day la!唔知你仲會唔會睇到我地既message...可能你已經好鬼忙la!就住要relax!祈禱祈禱祈禱.....hehe!!!
我地等你好消息.....[Very Happy]

回頂端
guest
XXX.XXX.253.70

發表發表於: Thu May 12, 2005 10:56 am

各位姊妹你地好!!

我是一個新新新丁!!我可唔可以join 你地個forum?
感謝神可以發現這個forum,我真的無意中click入,竟讓我發現一班虔誠愛主的姊妹一起分享及彼此守望,遠比我在esd搜集資料寶貴得多!最令我impress 當然是你地有group prayer,一齊祈禱依靠神!我相信神賜下婚姻給我們是一份寶貴的禮物,但往往在籌備婚禮過程中亦忘記凡事交上, 所以見到你地一齊互相support真是難能可貴!

我其實未有big day,但我們已打算在下年7月份,在今個星期六會出發去台灣影婚紗相,請記念當日天氣,求神保守我和bf身體,因bf已病o左一個星期有多,希望他快點復原! 現在剛剛上緊婚前輔導,現在我做定research 有關酒席及攝影等,所以有很多事需要你地多多指教![Smile]

亞咩
我看完你的經歷真的體會"撒旦好似咆吼既獅子遍地遊行....."撒旦會用各種各樣的東西去迷惑人心,因我教會近來有一班"東方閃電"的異端公然"踩場",在教會門口派單張,可惜教會都無他辦法,因出面是公眾地方,唔可以阻止他們這樣做...所以我地真係要警醒禱告,免陷入迷惑!

yan
感謝神,讓你找到一份合心意的工!! 盼望你能適應新工作!

其他姊妹,如有什麼事情,不況讓我地知道,一齊去經歷神的恩典[:I]

回頂端
guest
XXX.XXX.2.136

發表發表於: Thu May 12, 2005 1:01 pm

dear all,

我20號不能出席呀![xx(]
但我仍會KEEP住為各位禱告!

KK,
歡迎你呀!
我都覺得這裡的姊妹真的好好
大家都互相支持和鼓勵
這亦是我在其他留言板找不到的地方
所以我都成日心思思想上黎望下.....[Wink]

我教會前排都有D東方閃電的人係門口派單張及書
我們團契即刻攪個周會講講究竟係咩

亞咩,
真的好危險呀!
幸好神的靈與你們同在
撒旦成日都係度搵緊不同的人吃掉他們.....
恐怖!

回頂端
guest
XXX.XXX.200.98

發表發表於: Thu May 12, 2005 1:33 pm

最近忙死了, 忙到病......仲要OT, 唉.........
我20號唔得呀, 可唔可以19號呀?

亞咩
真係好驚險喎, 小心小心, 也要提醒你的朋友啊.

kk
歡迎你! 多d上黎傾計吧.

mei mei
為你祈禱啊, 祝你那天一切順利, 主必保守你.

回頂端
yan
XXX.XXX.146.140

發表發表於: Thu May 12, 2005 7:11 pm

返到家中開電腦先發現此esd轉了新板面
嘩!見到我們這區的留言
但係無晒人名
點解會咁架???
回頂端
小吉
XXX.XXX.164.211

發表發表於: Thu May 12, 2005 8:27 pm

應該係技術問題啩.
回頂端
ahChung
XXX.XXX.176.147

發表發表於: Thu May 12, 2005 9:29 pm

回頂端
maxell
XXX.XXX.176.147

發表發表於: Thu May 12, 2005 9:32 pm

haha
回頂端
IE
XXX.XXX.178.78

發表發表於: Thu May 12, 2005 11:36 pm

forum很快啊!
回頂端