發表主題 回覆文章
碧君
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 12:14 pm

廣告贊助 [隱藏]
我諗講hoeslandt荷仕蘭應該冇咩人識
我今日就想share下依個小眾牌子

認識hoeslandt荷仕蘭依個brand係基於6月頭既親子博覽
果陣時hoeslandt有免費既門票派發,所以就去佢個fb page申請
咁岩我既囡囡正物識緊一隻奶粉可以同人奶夾分食
睇過hoeslandt 既介紹覺得都可靠
所以就俾囡囡試一試

而家飲左差唔多一個月喇,so far都唔錯
我囡囡飲hoeslandt 唔太需要適應期,基本上一俾佢,佢就飲,冇抗拒過
而囡囡而家磅數都係同飲全人奶既時候咁穩定上升緊
至於便便冇話難去左,見到都係好既

我以為溝奶粉會有一段長既適應時間,冇諗過咁順手,所以我之後都會俾囡囡keep住飲hoeslandt ,慢慢轉做全奶粉
回頂端
wenntuj

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 12:36 pm

Hoeslandt荷仕蘭?真係聽過呀,新出嫁?邊度既奶?
回頂端
碧君

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 1:03 pm

wenntuj 寫到:

唔係新嫁
我上佢官網睇,話hoeslandt荷仕蘭係二戰之後創立,歷史幾悠久下
佢地係用紐西蘭奶源,由紐西蘭進口
回頂端
欣欣G

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 2:54 pm

wenntuj 寫到:

應該係話佢入香港既時間比較短,先至令人以為係新
回頂端
wenntuj

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 3:16 pm

碧君 寫到:
wenntuj 寫到:

唔係新嫁
我上佢官網睇,話hoeslandt荷仕蘭係二戰之後創立,歷史幾悠久下
佢地係用紐西蘭奶源,由紐西蘭進口

係啊?!我真係孤陋寡聞,下次留意下先
回頂端
marigo

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 3:29 pm

我仔仔女女都係飲開hoeslandt嫁!同我一樣咁識貨
回頂端
碧君

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 3:41 pm

marigo 寫到:

我覺得hoeslandt荷仕蘭係隻禾桿冚珍珠既牌子
冇乜人識
但其實佢已經係個老牌子
成分、奶源又好
所以先share出黎
等其他媽媽有多個選擇
回頂端
law霸

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 4:04 pm

碧君 寫到:
marigo 寫到:

我覺得hoeslandt荷仕蘭係隻禾桿冚珍珠既牌子
冇乜人識
但其實佢已經係個老牌子
成分、奶源又好
所以先share出黎
等其他媽媽有多個選擇

HOESLANDT又真係好低調既,我身邊D MAMA都冇點聽過,但係每當佢地要搵奶粉既時候,我都會介紹HOESLANDT俾佢地
回頂端
肥LING

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 4:17 pm

我都想幫bb轉做飲奶粉,依個hoeslandt荷仕蘭真係咁好?
回頂端
marigo

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 4:31 pm

肥LING 寫到:
我都想幫bb轉做飲奶粉,依個hoeslandt荷仕蘭真係咁好?

其實隻隻奶粉成分都差唔多,但hoeslandt特別加左opo配方,係一隻同人奶差唔多既成分,咁就唔怕bb唔夠營養呀、吸收唔好呀、bb唔適應依d情況出現,我覺得依個係佢比其他奶粉優勝之處
回頂端