發表主題 回覆文章
遙不可及
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Wed Mar 27, 2019 11:08 am

廣告贊助 [隱藏]
隆鼻之後,鼻子被捏、拉成豬鼻做唔做到?
有分咩材質可以做,咩材質唔可以做之類呢?
回頂端
韋姍

發表發表於: Thu Apr 18, 2019 11:22 am

根據我打玻尿酸既經驗,
打係鼻頭上面,鼻頭唔會變硬^^
豬鼻子係可以做啦...
回頂端
童于婷

發表發表於: Thu Apr 18, 2019 11:36 am

可唔可以做豬鼻其實同手術方法”鼻中隔”有關係,詳細可以上網查詢,但做豬鼻子動作好重要?似乎都唔會影響到日常生活,所以我都無太過在意。至於材質方面,自體肋骨隆鼻感染排斥機率都低,我比較推薦,我係比法喬既邱醫生做自體隆鼻,真係變挺又俏麗,所以將推薦。上網可以搜尋到好多邱醫生案例~
回頂端
小璇璇
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Thu Apr 18, 2019 2:02 pm

我記得睇過記者訪問B*2有無隆鼻,結果佢地話無,但鼻一推之後就一臉尷尬…….
回頂端
小蓁

發表發表於: Thu Apr 18, 2019 2:46 pm

材質既選擇,
卡麥拉係一種鼻骨材質,類似蜂巢狀,同人體組織可以好密切咁結合,
相對,如果要移除就會比較困難,
而矽膠鼻骨既話,而家係放係骨膜下,
所以唔會好似以前咁有位移既問題,
都比較唔會變成白鼻心,
但相對於卡麥拉,同人體既組織契合度就相對低啲
如果唔知道隆鼻之後既模樣適唔適合,
可以先由微整做起~
回頂端
張小欣

發表發表於: Fri Apr 19, 2019 11:10 am

隆鼻後驚既唔係唔可以做豬鼻動作,驚既係手術失敗變到真係似豬鼻!好多明星都有呢種失敗既案例阿,所以搵岩醫生好重要~我自己係搵邱俊彥醫生,佢對隆鼻既經驗非常豐富,用LINE @fabulous-clinic 諮詢個時都很親切、仔細,仲會安排手術前做鼻部既3D模擬,令你手術前可以更加清楚自己既鼻型…自體肋骨隆鼻算係個技術門檻比較高既手術,邱醫生呢方面係權威,唔洗擔心被做成豬鼻!
回頂端