發表主題 回覆文章
tsggg
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Mon Apr 15, 2019 12:14 pm

廣告贊助 [隱藏]
我係一個化妝師,上兩個禮拜遇到個準新娘子啲皮膚係試妝同BIG DAY果日相差好遠,好左好多!

佢由試妝到BIG DAY只係相差一個月,我本身以為佢去做左咩好貴既TREATMENT,點知佢話介紹clinique功效一流既維他命A+C精華俾我,話對抗皺美白好有效,最快一個星期就見到效果

佢講到到咁神奇,我見又唔貴,就買黎試,而家用左2個禮拜,唔係講笑,真係白左、有光澤左,啲紋都有減淡既跡象,咁短期就做到依個效果,真係好適合準新娘子用,所以推介你地~
回頂端
wenntuj

發表發表於: Wed Apr 17, 2019 11:15 am

一個月就work?
會唔會D劑量好勁?
會唔會傷面呀?
回頂端
tsggg

發表發表於: Thu Apr 18, 2019 10:35 am

呀,我唔記得左講最重要既POINT,就係CLINIQUE D PRODUCT都係做過晒過敏測試,連我依個嚴重過敏既人用完都冇不適
BIG DAY前就最驟忌就係過敏,所以依隻係BIG DAY前用就最岩嫁喇
回頂端
tsggg

發表發表於: Thu Apr 18, 2019 10:37 am

wenntuj 寫到:
一個月就work?
會唔會D劑量好勁?
會唔會傷面呀?

唔會呀,佢維他命A RETIONL既含量係0.3%,RETIONL唔可以咁高,唔係就會過敏,所以CLINIQUE支精華只得0.3%,唔會少得劑而又係一個安全既範圍入面
而維他命C含量係10%,唔算好高,最緊要係佢確保新鮮
回頂端
小英英

發表發表於: Tue Apr 23, 2019 10:46 am

我之前都用過佢地既鮮榨維c精華,就係你講既維他命A+C精華入面既維他命C精華,美白黎講係真係唔錯,用左幾日皮膚就覺得有光澤左,用晒4支真係白左2度,所以諗住BIG DAY前都買返佢
回頂端
tsggg
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Wed Apr 24, 2019 10:55 am

小英英 寫到:
我之前都用過佢地既鮮榨維c精華,就係你講既維他命A+C精華入面既維他命C精華,美白黎講係真係唔錯,用左幾日皮膚就覺得有光澤左,用晒4支真係白左2度,所以諗住BIG DAY前都買返佢
你可以買維他命A+C精華呀,佢維他命A精華既功效係抗皺緊緻,而佢可以同維他命C精華做一個相輔相成既效果,令D功效DOUBLE左咁
回頂端
abel CC

發表發表於: Thu Apr 25, 2019 11:05 am

tsggg 寫到:
wenntuj 寫到:
一個月就work?
會唔會D劑量好勁?
會唔會傷面呀?

唔會呀,佢維他命A RETIONL既含量係0.3%,RETIONL唔可以咁高,唔係就會過敏,所以CLINIQUE支精華只得0.3%,唔會少得劑而又係一個安全既範圍入面

維他命C果支點解話佢新鮮?點先叫新鮮?
回頂端
tsggg

發表發表於: Fri Apr 26, 2019 10:40 am

abel CC 寫到:
tsggg 寫到:
wenntuj 寫到:
一個月就work?
會唔會D劑量好勁?
會唔會傷面呀?

市面上既維他命C精華通常已經係一早溝好, 而CLINIQUE依隻係用個陣先將個維C粉溝落精華液到,所以相比下,CLINIQUE依隻會新鮮D
因為維他命C接觸到空氣會氧化,所以7日內用完先叫新鮮,所以CLINIQUE都係建議一支 但7日內先完
回頂端
queenbady

發表發表於: Tue Apr 30, 2019 12:03 pm

tsggg 寫到:
abel CC 寫到:
tsggg 寫到:
wenntuj 寫到:
一個月就work?
會唔會D劑量好勁?
會唔會傷面呀?

市面上既維他命C精華通常已經係一早溝好, 而CLINIQUE依隻係用個陣先將個維C粉溝落精華液到,所以相比下,CLINIQUE依隻會新鮮D
因為維他命C接觸到空氣會氧化,所以7日內用完先叫新鮮,所以CLINIQUE都係建議一支 但7日內先完
係咪同普通serum一樣? 洗完面用爽膚之後用再上cream?
回頂端
tsggg

發表發表於: Mon May 06, 2019 8:08 pm

tsggg 寫到:
小英英 寫到:
你可以買維他命A+C精華呀,佢維他命A精華既功效係抗皺緊緻,而佢可以同維他命C精華做一個相輔相成既效果,令D功效DOUBLE左咁
其實佢係BOOSTER,除左單獨用,仲可以滴2滴精華混埋你用開既保濕CREAM咁用,會令之後既護膚品更加吸收
回頂端