發表主題 回覆文章
仰君
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Sun Feb 17, 2019 12:53 am

廣告贊助 [隱藏]
因為做野同帶細路既因素,導致原本就唔肥既臉頰更凹
想去微整形或者整形
同埋似乎都有回復期,我想而家做,比到時候做效果比較好
應該做咩可以令我既臉睇起來比較有福氣呢?
回頂端
怡情勿別戀
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Wed Mar 06, 2019 9:29 am

建議你去診所諮詢同醫生討論,不過玻尿酸、透明質酸等填充物要反覆補打,好花錢,仲有人打到差啲失明,唔安全。遇過有人做自體脂肪補臉,抽取身體既脂肪再補到臉上,蘋果肌都飽滿,氣色同以前差好多,脂肪可以永久存留係體內,所以手術做完好幾年仍然維持得好好喔!
回頂端
胡琬紫
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Wed Mar 06, 2019 10:05 am

呢個要睇人,每個人適合既方式都唔一樣,建議諮詢過醫生比較恰當。我搵左台灣法泊既邱醫生,評估之後決定做自體脂肪豐頰,對我來講效果會比玻尿酸微整來得好。雖然邊個都會驚做手術,但係而家技術相當先進,手術過程相當溫和,手術後傷口都非常細,照顧起來非常容易!我覺得邱醫生非常專業同埋好仔細,而家我有自信又飽滿既臉,真係好多謝佢!另外,唔理手術定打針劑都要搵合格專業有證照既醫生!
回頂端
PeggyYang

發表發表於: Mon Mar 18, 2019 3:11 pm

我係打透明質酸,曜桐沈醫生話我係因為年紀既關係,應該流失既都流失
所以原本蘋果肌先跑掉,變得有啲下垂。建議我打透明質酸,同埋我覺得維持得幾耐,到而家快要一年,效果都仲係度喔,有蘋果肌真係年輕好多,側面臉形睇起來好順,比較有精神。
回頂端
貴香

發表發表於: Fri Mar 22, 2019 9:23 pm

玻尿酸、肉毒都可以解決凹陷同紋路既問題 缺點就係半年-一年就代謝掉,重新補打,會花好多錢。我自己係用自體脂肪補臉,維持得好好,係可以長久,我既醫生係邱浚彥醫生,親切專業都唔會過度推銷,護理人員都好親切細心,可以用微信聯絡fabulous-clinic
回頂端
上帝恩典

發表發表於: Sat Mar 23, 2019 5:29 am

我之前法令紋幾深,然後無下巴,所以影相時候角度都要喬得特別耐,後來朋友推薦我做自體脂肪填補,填完下巴出來影相唔理邊個角度都好滿意,法令紋變淺之後睇起來年輕好多,安全省錢效果又好,cp值比醫美小針高好多!
回頂端