發表主題 回覆文章
kitty姐
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Wed Feb 20, 2019 12:21 pm

廣告贊助 [隱藏]
一路由上年九月到今年一月尾,終於處理好晒小朋友升小既事情,有覺好瞓。。。
諗起嗰排成日要擔心揀學校同面試,真係會失眠,而且好易燥底,
搞到老公都唔知點對住我好,自己都明顯知道成個人繃緊晒

而家總算叫做鬆返一口氣,慢慢等六月公布派位結果,希望可以入到心儀學校,
千祈千祈唔好要四圍去叩門。。。
回頂端
擁抱愛

發表發表於: Thu Feb 21, 2019 11:40 am

緊張大師... 小一統一派位有名你叫大抽獎, 完全唔到你諗個結果好唔好, 你都係放鬆D啦... 你一個人情緒影響成個家庭唔好...
回頂端
juner

發表發表於: Fri Feb 22, 2019 11:38 am

擁抱愛 寫到:
緊張大師... 小一統一派位有名你叫大抽獎, 完全唔到你諗個結果好唔好, 你都係放鬆D啦... 你一個人情緒影響成個家庭唔好...
真係大抽獎, 不過有時你以為派唔好, 點知讀落又覺得學校幾好
囡囡今年小三, 當時派左入基全, 讀落去發現學校好多方面唔差,
小一有適應班又著重學生英文
回頂端
蔡芯

發表發表於: Mon Feb 25, 2019 10:35 am

juner 寫到:
擁抱愛 寫到:
真係大抽獎, 不過有時你以為派唔好, 點知讀落又覺得學校幾好
囡囡今年小三, 當時派左入基全, 讀落去發現學校好多方面唔差,
講到底好睇家長本身點睇派位結果... 係要第一志願既話, 就算派間差唔多既第二志願一樣覺得唔好
回頂端
juner

發表發表於: Tue Feb 26, 2019 11:35 am

蔡芯 寫到:
juner 寫到:
擁抱愛 寫到:
講到底好睇家長本身點睇派位結果... 係要第一志願既話, 就算派間差唔多既第二志願一樣覺得唔好
無錯... 我有啲朋友真係咁
結果夾硬去左間超過小朋友能力既學校, 日日讀書壓力超大又唔開心
回頂端
milychung

發表發表於: Thu Mar 07, 2019 10:52 am

蔡芯 寫到:
juner 寫到:
擁抱愛 寫到:
咁間學校都幾好bo...
回頂端
祖julia
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Tue Apr 23, 2019 12:57 pm

真係好慘
回頂端