發表主題 回覆文章
demonstration
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Thu Dec 06, 2018 4:16 pm

廣告贊助 [隱藏]
個日去試妝, 咁岩同化妝師講起呢排皮膚問題, 例如開始feel到有啲乾燥, 會有甩妝,甩皮等等, 佢就介紹我用Clinique個支皇牌黃油, 話好好用, 又話可以令皮膚水油平衡, 潤膚、控油, 叫我Big Day個日都要用, 會貼妝啲, 真唔真? 有冇SIS用過分享下?
回頂端
sheilayau
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Thu Dec 06, 2018 4:24 pm

我有用開呀~
係big fans, 好多products都好好用! 黃油真心係clinique既皇牌黎,用左好多樽啦!
回頂端
juner
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Thu Dec 06, 2018 4:37 pm

sheilayau 寫到:
我有用開呀~
係big fans, 好多products都好好用! 黃油真心係clinique既皇牌黎,用左好多樽啦!
吓 好用咩?我都有用過Clinique黃油 不過會起粒粒 用咗2次就無用啦
回頂端
sheilayau

發表發表於: Thu Dec 06, 2018 4:42 pm

juner 寫到:
我有用開呀~
吓 好用咩?我都有用過Clinique黃油 不過會起粒粒 用咗2次就無用啦
我又冇哩個情況出現喎
會唔會係個個人膚質唔同呀?
如果係因為潤得濟起粒粒
可能試下用透明個隻防禦修護啫喱 清爽透薄d
回頂端
欣來 黃

發表發表於: Thu Dec 06, 2018 4:51 pm

juner 寫到:
我有用開呀~
係吾係你用法吾岩啊? 用黃油之前要用紫色果支潔膚水清潔毛孔先架wo
回頂端
juner

發表發表於: Thu Dec 06, 2018 5:15 pm

juner 寫到:
我有用開呀~
透明啫喱有咩分別?功效一樣?我估自己係中性膚質 不過一向都唔係好中意用D太潤既野
回頂端
juner

發表發表於: Thu Dec 06, 2018 5:19 pm

欣來 黃 寫到:
juner 寫到:
我有用開呀~
係吾係你用法吾岩啊? 用黃油之前要用紫色果支潔膚水清潔毛孔先架wo
吓 要嫁咩?我比較懶 通常搽完就直接瞓覺
回頂端
欣來 黃

發表發表於: Thu Dec 06, 2018 5:20 pm

juner 寫到:
欣來 黃 寫到:
juner 寫到:
我有用開呀~
吓 要嫁咩?我比較懶 通常搽完就直接瞓覺
我覺得要用潔膚水清潔左皮膚, 底層冇污糟野, 再搽clinique黃油做肌底液再搽精華同cream, 甘就會好吸收
回頂端
sheilayau

發表發表於: Thu Dec 06, 2018 5:27 pm

juner 寫到:
juner 寫到:
我有用開呀~
透明啫喱有咩分別?功效一樣?我估自己係中性膚質 不過一向都唔係好中意用D太潤既野
透明啫喱都係肌底液
ba話用左皮膚會冇咁易出油生暗瘡
之後搽精華都吸收得好d
不過都係個句 睇你膚質啦
我就夏天個排用透明啫喱 呢排轉季就開始用黃油
交換用下 不過樓上位sis講得啱啊 我都習慣搽左潔膚水先搽黃油做肌底液
回頂端
demonstration

發表發表於: Thu Dec 06, 2018 5:32 pm

juner 寫到:
juner 寫到:
我有用開呀~
透明啫喱都係肌底液
ba話用左皮膚會冇咁易出油生暗瘡
之後搽精華都吸收得好d
不過都係個句 睇你膚質啦
我就夏天個排用透明啫喱 呢排轉季就開始用黃油
交換用下 不過樓上位sis講得啱啊 我都習慣搽左潔膚水先搽黃油做肌底液
我自己都慣用清爽產品多啲, 不過都係去專櫃試下穩陣啲, thanks all!
回頂端