發表主題 回覆文章
欣欣G
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Thu Mar 29, 2018 12:44 pm

廣告贊助 [隱藏]
預產期係5月, 而家幫BB入定D日用品, 好似尿片, 奶樽, 奶粉, 沖涼液個D, 其實都揀好哂, 係差沖涼液未諗定買邊隻, 唔太知點揀, 你地D BB係用開邊隻, 可唔可以介紹下? 通常係用咩牌子?
回頂端
CindeRela

發表發表於: Wed Apr 04, 2018 11:47 am

最緊要睇產地,同埋最好揀番弱酸性既沖涼液,因為初生bbd皮膚好嫩,要搵接近番佢地皮膚酸鹼度既好d
回頂端
欣欣G
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Mon Apr 09, 2018 1:02 pm

CindeRela 寫到:
最緊要睇產地,同埋最好揀番弱酸性既沖涼液,因為初生bbd皮膚好嫩,要搵接近番佢地皮膚酸鹼度既好d
有冇話made in邊到既最好?? 弱酸性係喺個樽到睇定點? 不如直接d, 你係用邊隻?

欣欣G 在 Fri May 18, 2018 10:33 am 作了第 2 次修改
回頂端
CindeRela

發表發表於: Tue Apr 10, 2018 11:12 am

欣欣G 寫到:
有冇話made in邊到既最好?? 弱酸性係喺個樽到睇定點? 不如直接d, 你係用邊隻?
我聽朋友介紹幫bb買加素美既,係德國牌子,幾保濕,仲有陣好天然好香既洋甘菊味,我有時都會拎黎用哈哈

CindeRela 在 Fri May 18, 2018 10:34 am 作了第 1 次修改
回頂端
米 璐璐

發表發表於: Fri Apr 13, 2018 11:58 am

要選成份天然既, 樓上講果隻都可以, 最緊要揀岩岩出世既bb都用得既, 吾好太刺激就可以
回頂端
陳師奶啊

發表發表於: Thu Apr 19, 2018 1:03 pm

欣欣G 寫到:
我聽朋友介紹幫bb買加素美既,係德國牌子,幾保濕,仲有陣好天然好香既洋甘菊味,我有時都會拎黎用哈哈
邊到有得買??
回頂端