發表主題 回覆文章
CindeRela
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Mon Feb 12, 2018 3:51 pm

廣告贊助 [隱藏]
好多準新娘係試妝個陣都成日問好多關於改善/急救皮膚問題, 好似點樣去黑眼圈, 點樣令痘痘印快啲退, 點樣令塊面冇咁水腫 etc, 不過最多人問都係點樣可以令皮膚睇落去白得黎有光澤, 其實唔係好難, 只要得閒搽多啲有維他命C既護膚品, 敷多啲mask, 同埋食多啲幫助到美白既野, 就好快會見效!
回頂端
李 微微
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Tue Feb 13, 2018 5:37 pm

點問下點樣揀維生素C既產品? 睇佢濃度定點? 同埋有咩野食係有助美白?
回頂端
WAIYU000

發表發表於: Thu Feb 15, 2018 2:46 pm

只要得閒搽多啲有維他命C既護膚品, 敷多啲mask, 同埋食多啲幫助到美白既野

請問有邊D產品好用? 美白護膚品/MASK 用得多皮膚反而覺得干左 Sad
回頂端
CindeRela

發表發表於: Thu Feb 15, 2018 3:21 pm

李 微微 寫到:
點問下點樣揀維生素C既產品? 睇佢濃度定點? 同埋有咩野食係有助美白?

睇濃度之餘都要睇佢新唔新鮮, 因為維他命C好易氧化, 所以愈新鮮愈好, 不過街賣既好多都係pre mixed左, 所以冇咩效, 記得要揀過先買, 至於食物就上網check下其實好多, 檸檬/蘋果/蕃茄etc個d
回頂端
juner

發表發表於: Tue Feb 20, 2018 7:26 pm

CindeRela 寫到:
李 微微 寫到:

睇濃度之餘都要睇佢新唔新鮮, 因為維他命C好易氧化, 所以愈新鮮愈好, 不過街賣既好多都係pre mixed左, 所以冇咩效, 記得要揀過先買, 至於食物就上網check下其實好多, 檸檬/蘋果/蕃茄etc個d

咁要點揀?
同埋我成日都食你講有助美白既野食
但係都好似無咩效果?
回頂端
CindeRela

發表發表於: Thu Feb 22, 2018 12:21 pm

juner 寫到:
CindeRela 寫到:
李 微微 寫到:

咁要點揀?
同埋我成日都食你講有助美白既野食
但係都好似無咩效果?

好老實講, 其實食野吸收到既唔係好多, 搽既會好d, 我自己而家用緊clinique隻鮮榨維c精華, 佢係用個陣先新鮮將維他命C粉mix埋抗氧液, 所以就好work, 而且佢得10%濃度, 有用之餘又唔會好刺激皮膚, 我都成日介紹呢隻俾我啲客, 可以短時間急救到皮膚
回頂端
擁抱愛
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Tue Mar 20, 2018 10:23 pm

WAIYU000 寫到:
只要得閒搽多啲有維他命C既護膚品, 敷多啲mask, 同埋食多啲幫助到美白既野

請問有邊D產品好用? 美白護膚品/MASK 用得多皮膚反而覺得干左 Sad

我都覺得樓上講既CLINIQUE維C精華唔錯,我係將維c精華混入保濕CREAM一齊用, 好吸收, 用完又保濕又白滑左
回頂端