發表主題 回覆文章
tinyanyan
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Thu Aug 10, 2017 10:50 am

廣告贊助 [隱藏]
以前係樓上鋪買過野但比人呃,因為咁我係對樓上鋪有小小偏見
但為左未婚夫既荷包同埋我地既度蜜月旅程著想...唯有都要去樓上鋪睇下
始終款式多D又平D…2個星期入面睇左幾間都無心水岩...甚至有D質素差到帶左落手都唔舒服Sad
最後撞下撞下見到呢間A-LUXE, 之前上網都見到呢間鋪幾多好評,但本身見佢係地鋪,所以無係考慮範圍之內,點知上網睇佢竟然係樓上鋪價錢!講緊既係一對戒指大部份around 8000左右,當然係有貴款不過我地為左慳都算啦...Very Happy

唔知大家會唔會有同樣既問題,我地有個小小既要求就係男款希望要粗身,但我自己就鐘意線戒多D,但唔係一對買既話,出面靚少少既款講緊一隻都五千幾,變相係超級唔抵!但係呢間好多對戒套裝都係咁既設計,就算分開買都只係3千幾一隻,呢個價真係好令人心動... Embarassed

但見到價錢咁平另一個問題又出現..就係品質問題..我岩先咪話樓上鋪有D係會帶到好唔舒服,一來可能我試既係扭紋款多,但最緊要係..真係試過去買就知,有好多18K金既結婚戒指係好平,但超薄,帶上手感覺好似好易爛咁..但a-luxe 無呢個問題.尋晚同我男人試完即刻落左訂,但實物仲未咁快到手,大概14-20個工作日左右,到時拎到再同大家happy share啦!! 平價買到心頭好真係太開心! Laughing
回頂端
Ngai娘子

發表發表於: Thu Aug 10, 2017 9:26 pm

都可以去觀塘Dignity D.買ga!

由即日起至8月11日期間,只需完成以下步驟,答中問題+最有創意分享嘅20位參加者,即可獲贈Dignity D. HK$1,000鑽飾購物券(有限期為發出日期起計12個月)。

https://www.facebook.com/DignityD/videos/823279637838874/ Very Happy
回頂端
siuyan1031

發表發表於: Fri Aug 11, 2017 10:49 am

Thanks for sharing Very Happy
回頂端
huayiddd

發表發表於: Fri Aug 11, 2017 4:14 pm

甘你最後簡左咩款??大概幾錢丫要??
回頂端
tinyanyan

發表發表於: Mon Aug 14, 2017 11:42 am

huayiddd 寫到:
甘你最後簡左咩款??大概幾錢丫要??

我地揀左呢款呀!HK$ 7,202咋!!同埋我地買對戒係免費包埋刻字!超抵!!

IMG_1568.jpg  Filesize: 33.99 KB  瀏覽次數: 9751 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 沒有提供
回頂端
sweetElaine

發表發表於: Mon Aug 14, 2017 3:22 pm

睇相男款又真係唔太厚,但女款我覺得幼左少少
回頂端
SosoTze

發表發表於: Tue Aug 15, 2017 11:50 am

好靚呀款男款!我剛比未婚夫睇佢都好鐘意呢個款
回頂端
tinyanyan
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Tue Aug 15, 2017 2:15 pm

sweetElaine 寫到:
睇相男款又真係唔太厚,但女款我覺得幼左少少

因為我太中意線戒!同埋佢有鑽除返開都只係三千幾一隻,好正Very HappyVery Happy
回頂端
mrscheungs

發表發表於: Tue Aug 15, 2017 4:39 pm

我之前都係a-luxe買,但我係買佢個德國工藝系列,自己設計有意思D
回頂端
tinyanyan

發表發表於: Tue Aug 15, 2017 6:32 pm

mrscheungs 寫到:
我之前都係a-luxe買,但我係買佢個德國工藝系列,自己設計有意思D

個sales都有同我地提過,佢連顏色比例都有我自己set..但budget無咁多呀我地 Crying or Very sad !!
回頂端